Malatya'dan Kısa Kısa...

24 Nisan 2017 Pazartesi gündemine ait güncel Malatya haber başlıkları ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı satranç turnuvası yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası yapıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakalar nefes kesti. Minik öğrenciler zekalarıyla hamle güçlerini ortaya koyarak, birbirilerine üstünlük kurmaya çalıştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası dereceye giren sporcular ise şunlar:

"Küçükler :1. İlyas Köseoğlu, 2. Ecrin Alkan, 3. Ömür Efe Özbey, ıldızlar: 1. Arda Çapraz, 2. Efe Şahin, 3. Miraç Genç, açık kategori: 1. Ferman Alkan, 2. Salih Alan, 3. Tahsin Yurdamlı"

Müsabakalar sonrası basın mensuplarına konuşan Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, “Oldukça çekişmeli geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvamızı tamamladık. Çocuklarımız satrançtaki hünerlerini sergileme fırsatı buldular. Satranç sporunun zekaya ne kadar faydalı olduğunu sanırım söylememe gerek yok. Katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


- 2.Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde 6. hafta geride kaldı

Malatya 2. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde 6. Hafta müsabakaları geride kaldı. Oynadıkları tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılan Pütürge Belediyespor, Hekimhan Spor ve Kale Gençlerbirliği haftayı yine galibiyetle kapatırken, g galibiyetle şampiyonluk için de ciddi bir avantaj sağladılar. Tandoğan Spor ve Malatya İdmanyurdu Spor’un BAY olarak maç oynamadığı haftada şu toplu sonuçlar alındı:

"Çatyol Bld. Spor 1-4 Hekimhan Spor, M. Fenerspor 1-2 Doğanyol Bld., Polat Bld. Spor 0-0 Şire Pazarı Spor, Çöşnük Gençlik 1-3 Kale G.Birliği Spor, Pütürge Bld. Spor 3-0 Konak Bld. Spor, Arapgir Spor 2-0 M.Galata Spor."

Bakmadan Geçme