Malatya'dan Kısa Kısa...

30 Kasım Çarşamba gündeminden kısa haberleri detaylarıyla okuyun...

Bahçelievler mahallesinin yolları asfaltlandı

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin muhtelif bölgelerinde asfalt çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda Battalgazi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi Gül Camii mevkiinde asfalt çalışması yapıldı. 

2016 yılı içerisinde rekor düzeyde asfalt çalışması yapan Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Eski Malatya bölgesinde bulunan Bahçelievler Mahallesi Gül Camii mevkiinde asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle sakinleri, yapılan asfalt çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Mahallelerine yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahçelievler Mahalle Muhtarı Aziz Kartal, “Belediyemize teşekkür ediyorum. Şu anda belediyemiz ekipleri hem sıcak asfalt hem de normal asfalt seriliyor. Zaten geri kalan hizmetleri yapmaya devam edecekler. Şu an Gül Camii bölgesindeyiz. Çalışmalar Arabacı sokakta yapıldı. Belediyemiz mevcut tüm sokaklarda çalışmalarını yapıyor. Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Çalışmalardan ve hizmetlerden memnunuz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Akça ise, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Mahallemize güzel hizmetler geldi” derken, Şükrü Avcı’da “Başkanımız çalışıyor. Gelen hizmetlerden memnunuz. Başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun. Yollarımıza kaliteli asfalt seriliyor. Bundan önce yollarımız bozuktu. Sağ olsun Selahattin Gürkan başkanımız mahallemizin layık olduğumuz hizmetleri getirdi. Daha önceleri yollarımız tozdan, çamurdan geçilmiyordu. Mahalleli olarak hizmeti görüyoruz. Bu hizmetlerin devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Abuzer Arıca isimli mahalle sakini de yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, “Asfaltımız Battalgazi Belediye Başkanımızdan önce yoktu. Başkanımız geldikten sonra mahallemize hizmetler gelmeye başladı. Kendisine iki dönemde destek verdik. Mahallemiz layık olduğu hizmetleri almaya başladı. Sularımız akmaya başladı. Temizlik gene güzel yapılıyor. Başkanımızın arkasında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mehmet Ali Durmaz da, "Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Başkanımızın çok iyi ve kaliteli hizmetleri oluyor. Başkanımızdan çok memnunuz. Kendisini desteklemeyi sürdüreceğiz. Eskiden kışın çamur, yazın toz topraktan geçilmiyordu buralardan. Şükürler olsun hizmetler gelmeye başladı. İhtiyacımız olan tüm eksiklikler gideriliyor. Başkanımız ve ekibinin ellerine sağlık. Kendilerinden Allah razı olsun” diye konuştu.


Yeşilyurt Belediyespor’da Elazığ Yolspor maçı hazırlıkları sürüyor

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 9.haftayı maç yapmadan bay olarak geçiren Yeşilyurt Belediyespor, hafta sonu deplasmanda Elazığ Yolspor ile oynayacağı müsabakanın hazırlıklarını sürdürüyor. 

Geçen hafta rakibi Adıyaman 1954 takımının kazanıp liderlik koltuğunu ele geçirmesinden dolayı morallerin bozuk olduğu Malatya ekibi, Elazığ Yolspor maçını kazanarak, liderliği yeniden almak istiyor. Yeşiltepe 3 Nolu sahada bir çalışma yapan mavi beyazlı takımın Teknik Patronu İsmail Tekin, “Maç oynamadığımız haftada liderliği kaptırdık. İnşallah bu hafta emaneti tekrar alacağız” dedi.

Deplasmanda oynayacakları maçın zorlu geçeceğini kaydeden Tekin, “Uzun zamandır yoğun bir çalışma temposu içerisindeydik. Bu süreçte sıkıntı yaşadığımız haftalar da oldu. Fakat sonucunda ahenk ve uyumu düzenli olan bir takım olduk. Müsabaka dönemi içerisinde bir süreç oldu. Tabi bazı maçlar kazanıldı, kaybedildi. Tabi bir bay haftamız oldu. Bu haftada rakibimiz kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Ancak bu maraton uzun bir maraton. Bu hafta emaneti tekrar alacağız inşallah. Bu ligde kolay ya da zor hafta yok. Her takım her takımdan puan alabiliyor. Biz de bu düşünceyle rakibimizin karşısında çıkıp kazanmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


Okullararası Basketbol Gençler Müsabakaları başladı

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğünün 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programında yer alan Oukllar Arası Basketbol Gençler maçları başladı. 28 Kasım - 09 Aralık tarihleri arasında Atatürk Spor Salonunda yapılacak olan okullara arası müsabakalar, Zafer Temel Lisesi-Malatya Anadolu Lisesi maçı ile start aldı. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı müsabakalara katılan tüm okullara ve okul idarecilerine başarılar dileyerek, bu tür organizasyonların gençlerin spora yönelmesi için önemli olduğunu kaydetti. Fındıklı, “Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğünün 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programında yer alan basketbol okul maçları başladı. Katılımcı takımlara başarılar diliyorum. Bu tür organizasyonlar gençlerin spora yönelmesi için önemli” diye konuştu.


Okullar Arası Tenis Müsabakaları heyecanı başladı

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğünün 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı faaliyet programında yer alan tenis maçları başladı. 28 Kasım - 09 Aralık 2016 tarihleri arasında Yakınca Spor Salonunda oynanacak olan müsabakalar, Malatya Fen Lisesi - Cumhuriyet Anadolu Lisesi arasındaki maçla start aldı. Müsabakaya katılan takımlara başarı dileyen Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, turnuvanın tenis sporunun yaygınlaştırılması amacıyla yapıldığını ifade etti. 

Bakmadan Geçme