Malatya'dan kısa kısa...

Yeşilyurt Beleidyespor'da Kahramanmaraş Sakarya maçı hazırlıkları sürüyor - Otizm Spor Derneği faaliyetlerini sürdürüyor - Olimpik yüzme havuzunun yapımı sürüyor

Yeşilyurt Beleidyespor’da Kahramanmaraş Sakarya maçı hazırlıkları sürüyor

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 2.Grup’ta geçen hafta deplasmanda Elazığ Yolspor’u 1-0 mağlup edip lider Adıyaman 1954 takımıyla arasındaki puan farkını 1’e düşüren Yeşilyurt Belediyespor’da ligin 11.haftasında oynanacak Kahramanmaraş Sakarya müsabakası hazırlıkları devam ediyor. 

Yeşiltepe 3 Nolu sahada bir çalışma yapan Yeşilyurt Belediyespor’da morallerin iyi olduğu gözlenirken, futbolcuların antrenmandaki hırsı ise teknik heyeti memnun etti.

Bu arada sezon başında hazırlık kampında ayağı kırılan orta saha oyuncusu Cuma Nasır’ın takımla birlikte çalışmalara başlaması mavi beyazlı takımda sevinçle karşılandı.

Sakatlığı tamamen düzelen tecrübeli futbolcunun tam olarak hazır olmadan oynatılmayacağı, bu nedenle ikinci yarıda takımdaki yerini alabileceği ifade edildi.

Öte yandan takımdaki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İsmail Tekin, ligin enteresan geçtiğini söyledi.

Mutlaka galip gelmeleri gereken bir müsabakayı kazandıklarını belirten Tekin, “Lig enteresan geçiyor. Bay geçirdiğimiz bir hafta vardı. Onun da bazı riskleri vardı. Bu hafta mutlaka galip gelmemiz lazımdı. Adıyaman’da gidiyorsunuz son dakikada yediğiniz bir golle 3 puan kaybediyorsunuz. Buraya geliyorsunuz 90 dakika sizin hakimiyetiniz altında geçen bir müsabakada gol olmuyor ve 90.dakikada bir penaltı geliyor, sonucunda 3 puanı alarak geliyorsunuz. Bu haftada rakibimiz puan kaybediyor. Şimdi tabi bunların hesabını yapıyoruz. Tabi gerek idari bazda, gerekse de teknik bazda futbolcuların psiko-sosyal düşünceleri, yaşamları gibi her şeye dikkat ediyorsunuz. Her takımın eşit güçte olması kadro olarak tabi ki lige de bir güzellik katıyor. Hem de mücadele katıyor. Buda aslında gözükmese de bize büyük bir avantaj sağlıyor. Biz bunların bilinci içerisinde şuanda 5 puan eksiğimiz var hesaba göre. Ama rakiplerin kaybetmesi bizim şuanda kayıp puanlarımızı 2’ye düşürdü. Zaten 2 puanımız olmuş olsaydı bugün yine 1 puan farkla lider olacaktık. Öyle tahmin ediyorum ki biz ilk yarıyı lider olarak kapatacağız. Bunun avantajıyla ikinci yarıya gireceğiz” diye konuştu.


Otizm Spor Derneği faaliyetlerini sürdürüyor

Malatya Otizm Spor Derneği Yönetim Kurulu, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret etti. 

Ziyarete Malatya Otizm Spor Derneği Başkanı Alaettin Baydaş, Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Bayer, Osman Karaman, Mehmet Kocaman, Songül Temelli ve Fatma Dinç katıldı.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı “ Bu özel çocuklar sizin değil bizim çocuklarımızdır. Bu mantalite ile sorunlarınızın çözümü noktasında il müdürlüğümüzün tüm imkanlarını seferber edip hizmet etmeye çalışacağız. Bu bağlamda özel sporcularımızın topluma kazandırılması ve onların rehabilitasyonu için yapılacak sportif faaliyetlerde hem tesislerimizden hem de antrenörlerimizden yararlanabilmeniz için birim amirlerimize gerekli talimatları verdim. Müsterih olabilirsiniz“ dedi.

Malatya Otizm Spor Derneği Başkanı Alaettin Baydaş ise “ Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları, etkinlikleri, sportif ve diğer tüm gençlik alanındaki faaliyetleri yakından takip ediyor oldukça beğeniyoruz. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü özel sporculara yani zihinsel ve bedensel engelli çocuk ve gençlerimize her türlü desteği veriyor bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra ki çalışmalarda da sürekli iletişim halinde olacağız. Bizlere verdiği desteklerden dolayı başta il müdürümüz Mustafa Sadi Fındıklı olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum” diye konuştu.


Olimpik yüzme havuzunun yapımı sürüyor

Malatya’da yapımı devam eden uluslararası standartlara uygun olimpik yüzme havuzu hizmete gireceği günü bekliyor. 
10 kulvarlı 50 metre uzunluğundaki havuz içerisinde atletizm pistinin yanı sıra, sosyal mekanlar ve sporcuları için dinlenme alanları da bulunuyor. Şeker arazisi içerisine inşa edilen tam olimpik yüzme havuzu Malatya ve bölgede dünya ölçekli yüzme yarışlarına ev sahipliği yapabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Malatya ziyaretinde incelediği havuzun tespit edilen bazı eksiklerinin giderilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yapım aşaması devam eden havuzla ilgili bilgiler verdi. Temeli 2015 yılında atılan tesisin yaklaşık 20 milyon maliyetle tamamlanacağı belirtildi. İçerisinde tam olimpik havuz ve ısınma havuzu ile birlikte 2 bin koltuk kapasiteli çift tribün bulunacak havuzda son sistem kullanıldı.

İl Müdürü Sadi Fındıklı, havuzun uluslar arası yüzme standartlarına uygun olduğunu belirterek, havuzun Malatya su sporlarına çok şey katacağını kaydetti.

Bakan Kılıç’ın tesisi incelediğini de anımsatan Fındıklı, “Bakanımız tesisimizin son durumunu gördü ve eksiklerle ilgili bazı talimatlar verdi. İnşallah havuzumuzu en kısa sürede tamamlayıp Malatyalıların hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar 14

Bakmadan Geçme