Malatya'dan Kısa Kısa...

Malatya futbolunda yeni bir soluk Tandoğanspor - Yeşilyurtlular meslek sahibi olacak - Sorunlara kalıcı çözümler - 100 dolar bozdurana araç tamiri bedava - 2016 yılının son toplantısı yapıldı - Ceketine Sahip Çık' semineri yoğun ilgi gördü

Malatya futbolunda yeni bir soluk Tandoğanspor

Son yıllarda köklü kulüplerin birer ikişer kapatıldığı Malatya amatöründen bu kez sevindirici bir haber geldi. 

Malatya’nın en büyük mahallelerinden birisi olan Tandoğan, artık adını futbolda da duyuracak.

Tandoğan Mahallesi’nin futbol sevdalısı gençleri bir araya gelerek Tandoğanspor’u kurdu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gerekli izinleri alan kulüp, bu sene Malatya 2.Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele edecek.

Sarı kırmızılı renklerle mücadele edecek Tandoğanspor’da teknik adamlığı Talip Ilgın’ın, alt yapı hocalığını ise Murat Gökçe’nin yapacağı ifade edildi.

Tandoğanspor’un yönetimi ise şu isimlerden oluşuyor: Başkan Rıdvan Alphan, yönetim kurulu üyeleri: Mücahit Kanbay, Murat Aşan, İbrahim Yılmaz, Harun Genç, Kadir Kanbay.


Yeşilyurtlular meslek sahibi olacak

Yeşilyurt Belediyesi, ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebiliklerinin Geliştirilmesi Hibe’ Programı kapsamında uyguladığı ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesiyle mesleki yeterliliği olmayanlara, kurs verilecek. 

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay,Yeşilyurt Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen ve Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim ile birlikte düzenlediği basın toplantısında projenin detaylarına ilişkin bilgileri paylaştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin yaptığı açıklamada, “ Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen İnsan Kaynaklarını Geliştirme konulu hibe programı kapsamında gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarımız Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenecektir. Projenin toplam bütçesi 135 bin 445 Avro olup, yüzde 85’lik bir kısmı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, geri kalan yüzde 15’lik kısmı ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edilmektedir" dedi.

Sorunlara kalıcı çözümler

Başkan Yardımcısı Şahin, Yeşilyurt Belediyesi olarak 82 mahallesi bulunan ilçenin tüm sorunlarına kalıcı çözümler bulmak adına mücadele ettiklerini sözlerine ekleyeyerek, “Mahalle muhtarlarıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda mahallelerde yaşayan herhangi bir mesleki yeterliliği bulunmayan 18-35 yaş aralığında ki işsiz gençlerin, tarım işçiliği haricinde başka bir meşguliyeti olmayan ekonomik özgürlükten yoksun 18-45 yaş aralığındaki kadınların, engelli olmaları sebebiyle herhangi bir meslek edinmemiş engelli vatandaşlarımızın meslek edinmeleri sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmaları projemizin ana fikrini oluşturmuştur" dedi.

“Vatandaşlarımızın ekonomik hayata katılımları önemli”

Şahin, proje kapsamında düzenlenecek meslek edindirme kursları hakkında bilgiler verdi. Şahin, “İpek halı ve Şal kursu ile 50 bayanımıza, Ofset baskı ve Matbaacılık kursu ile herhangi bir mesleki yeterliliği olmayan 50 kişiye, Grafik ve Tasarım kursu ile 20 engelli vatandaşımızın meslek edinmeleri ekonomik ve sosyal hayata dahil olmalarını hedefledik. Kurslar Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezinin gözetiminde, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uygun bir şekilde gerçekleşecek ve kurs sonunda kursiyerlerimize Mesleki Yeterlilik Belgeleri dağıtılacaktır. Bunun yanı sıra kalifiye olan kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmalarını sağlamak ve devletin vermiş olduğu hibelerden yararlanmalarının önünü açmak için Malatya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile koordineli olarak 4 adet girişimcilik kursu düzenlenecektir” dedi.

Şahin, proje kapsamında ‘Öğrenilmiş Çaresizlikle Mücadele’, ‘Cinsiyet Ayrımcılığı ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri’ ve ‘Girişimcilik Kültürü’ konulu konferansların da düzenleneceğini sözlerine ekledi.


100 dolar bozdurana araç tamiri bedava

Malatya'da bir esnaf 100 dolar bozdurana araç bobinaj tamiri ve bakımını ücretsiz yapacağını yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dövizlerin bozdurulması yönündeki açıklamasına Malatya’daki bir esnaf da yaptığı kampanya ile destek verdi. Yeni Sanayi Sitesinde yer alan esnaf Mehmet Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine 100 dolar bozdurarak, makbuzunu getirene araç bobinaj tamiri ve bakımını ücretsiz yapacağını açıkladı. 15 Temmuz’da Erdoğan’ın arkasında duran bu milletin ekonomik darbe karşısında da yine aynı şekilde dik duracağını belirten Kaplan, "Ben de kenti imkanlarım çerçevesinde döviz bozdurma kampanyasına destek olmak istedim. 100 dolarını bozdurup makbuzunu getiren tüm müşterilerinin araçlarının bobinaj tamiri ve bakımını bedava yapacağım. İmkanlar ölçüsünde ben bu desteği veriyorum. Tüm vatandaşlarımızın da döviz bozdurma kampanyasına destek vermesi ve Türk Lirası kullanma konusunda duyarlı olması gerekir" dedi.


2016 yılının son toplantısı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Meclis Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler bir sonraki toplantıya, bazı maddelerde ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Battalgazi İlçesi, Çamurlu Mahallesi 4660 ada 7 nolu parseldeki Büyükşehir Belediyesine ait olan 5552,29 metre karelik hissenin İmar Uygulama Planındaki amacına uygun olarak kullanılmak üzere Battalgazi Belediyesine 25 yıllığına devri ile ilgili gündem maddesi kabul edildi.

Ayrıca İlçe Belediye Meclislerinin imar değişiklikleri ile ilgili almış oldukları meclis kararları da Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Ali Kuşcu, Malatya Büyükşehir Belediyesinin sürdürülebilir enerji alanındaki yatırımlarından Çöpgaz Elektirik Enerjisi Üretme Projesi ile ‘Sürdürebilir Enerji Yatırımları Üstün Başarı Ödülü’ ne layık görülmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Meclisi, Aralık Ayı toplantısının II. Birleşimini 14 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.


‘Ceketine Sahip Çık’ semineri yoğun ilgi gördü

Malatya’da Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından ‘Ceketine Sahip Çık’ semineri düzenlendi. 

Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Doğu Anadolu mutfağını tanıtım amaçlı ‘Ceketine Sahip Çık’ etkinliğine Ak Parti Malatya Kadın kolları üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Cumali Çetinkaya, ‘Ceketine sahip çık’ semineri ile uygulamalı Doğu Anadolu mutfak eğitimine katkı sağladıklarını belirterek, “’Doğu Anadolu’dan gelen Elazığ, Van, Hakkari ve Diyarbakır dernek üyeleri ve başkanlarına verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonda temel amacımız öğrencilerimize aşçılığın temelini öğretmek. Elazığ, Van, Hakkari ve Diyarbakır’dan gelen dernek başkanlarımız kendi illerinin yemeklerini sergiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme