Malatya İnönü Stadı'nın yerine yapılacak proje önümüzdeki günlerde açıklanacak

Kapılarını 1970 yılında futbol müsabakalarına açan emektar Malatya İnönü Stadı, 2017 yılı sonu itibariyle tarih sahnesinden silinecek.

Kapılarını 1970 yılında futbol müsabakalarına açan emektar Malatya İnönü Stadı, 2017 yılı sonu itibariyle tarih sahnesinden silinecek.

Yıllarca unutulmaz müsabakalara ev sahipliği yapan İnönü Stadı, şehre yeni yapılan stadyumun Süper Lig’in 5. haftasındaki Bursaspor maçında açılmasıyla birlikte misyonunu tamamlamıştı. Tarihe tanıklı eden emektar İnönü Stadı’nın yıkımının 2017 yılı sonu olarak planlandığı ifade edildi. Adını eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, tarihi skorbordu ve kolonsuz kapalı tribünüyle Türkiye’nin mimari anlamdaki en önemli yapılarından biri.

E. Yeni Malatyaspor’un yeni yapılan 27 bin 44 seyirci kapasiteli stadyumu kullanmaya başlamasıyla birlikte süresini dolduran İnönü Stadı’nın TOKİ’den alınarak, arsasının yeşil alan ya da çok fonksiyonlu dinlenme alanı olarak kullanılmasının gündemde olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, önümüzdeki günlerde İnönü Stadı ile ilgili imzaların atılacağı ve siyasiler tarafından mevcut alanın ne şekilde kullanılacağına dair açıklama yapılması bekleniyor.

1970 yılında yapılan stat Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un birçok karşılaşmalarına şahitlik ederken, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı.

İnönü Stadı, Malatyaspor’un 1983-1984 sezonunda namağlup olarak 2. Lig’den 1. Lig’e çıkması, 1987-88 sezonunda 1. Lig’deki en iyi derecesini yaparak ligi 3. sırada tamamlaması, 1988-1989 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-2001 sezonunda 1. Lige çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

Bakmadan Geçme