Malatya İskenderun Limanı arası 4-5 saate inecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'dan direkt İskenderun Limanına hızlı ulaşım için alt yapı çalışmaları için çalışmalara başlanıldığını bildirerek, Malatya ile İskenderun limanı arasındaki ulaşımın 4-5 saatte sağlanacağını söyledi.

Bakan Tüfenkci, dün Kuluncak ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kuluncak Belediye Bakanı Mehmet Poyraz, ilçelerine 25 yıl sonra ilk kez bir bakanın geldiğini söyleyerek teşekkür etti.

Bakan Tüfenkci’nin ziyaretine AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AK Parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kuluncak'taki konuşmasında meydanlarda fidanlar yeşerteceklerini ifade ederek, "Biz siyaseti ayrıştırmak adına değil, bölmek adına değil, ötekileştirmek adına değil, birleştirmek adına, bir ve beraber adına Türkiye’yi kalkındırmak adına yapıyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, Cazibe Merkezleri Programından bahsederek, "Cazibe Merkezi Uygulama programı için Kalkınma Bankasına 334 yatırımcı başvurdu, taahhüt edilen istihdam sayısı 43 bin 500. Bu şu demek; Malatya’da 43 bin 500 kişiye iş ve aş buluyoruz. Bunun yarısı bile gerçekleşse, 2 yıl içerisinde tam 22 bin insanımıza iş ve aş bulmuş oluyoruz" ifadelerine yer verdi.

"MALATYA'YI SAĞLIK ÜSSÜ YAPACAĞIZ"

Malatya'yı sağlık üssü yapacaklarının altını çizen Bakan Tüfenkci, "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin ihalesi bitti, Fizik tedavi Hastanesi’nin ihalesi bitti, yer teslimleri yapıldı. İnşallah temelleri atılacak ve orası bir Şehir Hastanesi haline gelecek. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin projesi çiziliyor, en kısa zaman içerisinde temmuz ayı içerisinde oranında temelini atacağız. Doğanşehir’de 100 yataklı Devlet Hastanesi, yine Arapgir’de Devlet Hastanesi, yine Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde yeniden revize ettiriyoruz. Kuluncak ilçesine de secim döneminde istenen 10 yataklı Toplum Sağlık Merkezi’nin temeli bu yıl içerisinde atılacak" şeklinde konuştu.

KULUNCAK’A İÇMESUYU MÜJDESİ…

Kuluncaklıların seçim dönenimde ısrarla istedikleri Karaçıyır ve Bicir Göletlerini takip ettiklerini ve çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Bülent Tüfenkçi, Kuluncak'a içme suyu getirilmesi teklifinin onaylandığını ve bu sözlerini de yerine getirdiklerini kaydetti.

Bakan Tüfenkci,  2017 yılı sonunda Hekimhan-Kuluncak yolunun tamamlanacağı müjdesini de vererek, "Bu yolu önce Darende’ye bağlayacağız, ondan sonra da Sivas’a bağlayacağız. 2018 yılında da İnşallah Kuluncak-Darende yoluna başlayacağız" dedi.

Kuluncak'taki konuşasında hızlı tren konusuna da değinen Bakan Tüfenkci, "Hızlı Tren Projesi çalışmaları 2017’de bitecek. Proje bittikten sonra 2018 veya 2019’un başında Hızlı Tren ihalesini de hayata geçirmiş olacağız. Malatya’ya hızlı treni kazandıracağız. Malatya için planlama 2023 yılıydı. Ama biz bu planlamayı daha da öne çekeceğiz" diye konuştu.

LİMANA 4-5 SAATTE ULAŞILACAK

Bakan Tüfenkçi son olarak Malatya-İskenderun Limanı hattı konusundaki çalışmalardan bahsederek, "Malatya-İskenderun Limanı hattın iyileştirerek, hızlandırılmış tren statüsüne sokarak, mesafeyi kısaltacağız, artık Malatya’da Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünler limana 4-5 saatte erişecek, yine limana gelen ham maddelerde Malatya’ya 4-5 saatte ulaşmış olacak. Böylelikle Malatya’nın limanlara erişimini de kolaylaştıracağız" dedi.

Bakan Tüfenkci, konuşmasının ardından Kuluncak Belediyesi’nin bazı bitirilmiş hizmetlerinin açılış kurdelesini kesti.  

Bakmadan Geçme