Malatya milletvekili Fulya Öztürk

6 Şubat depremlerinden sonra yaptığı röportajlarla sürekli ülke gündemine yerleşen CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk'ün depremden 6 ay sonra Malatya'ya gelmesini değerlendiren Bilal Yıldırım, tek kelimeyle bu bir acziyettir dedi.

6 Şubat depremlerinden sonra yaptığı röportajlarla sürekli ülke gündemine yerleşen CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ün depremden 6 ay sonra Malatya’ya gelmesini değerlendiren Bilal Yıldırım, tek kelimeyle bu bir acziyettir dedi.

Malatya AK Parti milletvekili Abdurrahman Babacan’ın girişimleri sonucu şehirde röportajlar yaparak Malatya’nın gerçek yüzünü gözler önüne seren CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ün söylemlerine değinen Yıldırım, Malatyalı vekilleri ve belediye başkanlarını eleştirdi. “Tek kelimeyle bu bir acziyettir”.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’nın iyi halde olduğunu söyleyen belediye başkanları ve vekilleri 6 ay sonra CNN TÜRK muhabirinin adeta yalanladığını ve bunun bir acziyet olduğunu söyledi.

6 AYDIR MALATYA’NIN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATAMADILAR!
Depremlerden 6 ay geçmesine rağmen halen Malatya’nın gerçek durumunu ülkeye anlatamayan AK Parti Malatya milletvekili Abdurrahman Babacan’ın gazetecilere bel bağlamasını eleştiren Yıldırım, “Babacan gazetecileri Malatya’ya getirdiği için övüneceğine niye 6 aydır Malatya’nın gerçek yüzünü anlatamadılar? Meclis’te koltuk sahibi Abdurrahman Babacan’ın gazetecilere bel bağlaması bir acziyettir. Gazeteciler yerine Malatya halkının seçtikleri bu şehri gündeme getirmesi lazım” dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarını eleştirdi.

“TEK KELİMEYLE BU BİR ACZİYETTİR”
Malatya'nın deprem sonrasında diğer illere nazaran gündeme gelmemesi adına ulusal kanalları Malatya'ya davet eden ve bununla övünen Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım, Sayın Babacan'ın vekil olduğunu hatırlatarak asıl Malatya’yı gündeme getirecek olanların Malatyalı vekiller olması gerektiğini belirtti. 

Yıldırım, “Daha 3-4 ay önce vekiller seçtik. Bugün bu vekillerimiz bir iki STK gezmeyi, bir iki konteyner gezmeyi hizmet sanıyor. Kendileri ülkenin en büyük yetki mercii olan TBMM'de olmalarına rağmen Malatya'nın içinde bulunmuş olduğu durumu Türkiye'ye duyurmak adına gazetecilere bel bağlamış durumdalar. Evet, bizler gazetecilere büyük saygı duyuyor ve emeklerini takdir ediyoruz ancak bu vekillerin gazetecileri basın mensuplarını ilimize davet ederek Malatya'nın problemlerini duyurma çabasında olmalarını ancak ve ancak acziyet olarak tanımlıyoruz. Bu acizliği ilk defa görüyoruz maalesef. Daha düne kadar düğün ve davetiyelere iştirak edenler hatta seçimden sonra aylarca Malatya'ya uğramayan vekillerimiz şimdi ise ulusal kanallardan medet umuyorlar. Tek kelimeyle bu bir acziyettir” diye ifade etti.

FULYA HANIM KİMİ YALANLADI?
CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ün elinden geldiğince Malatya’nın gerçek yüzünü ortaya koyduğunu dile getiren Bilal Yıldırım, “Peki aylardır bizim yöneticilerimiz hiçbir şey yokmuş gibi lanse etmedi mi? Hani Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş’tan daha iyi durumdaydık? Şimdi ne oldu? Malatyalılara kim yalan söyledi? Gazeteci Fulya Hanım mı doğruyu söylüyor yoksa AK Partili vekiller veya belediye başkanları mı? Depremin yüzü haline gelen Fulya Öztürk Malatya ayakta ölmüş adeta derken kimi yalanladığının farkındasınız de mi? Gazetecileri Malatya’ya getirdiğini övünerek anlatan Sayın Babacan’a sormak istiyorum; Fulya Hanım kimi yalanladı?” dedi.

FULYA HANIM VEKİL OLSUN!
Malatya’nın birçok sorununun halen devam ettiğini aktaran Yıldırım, 30 bin binanın halen yıkılmadığını, iş yeri konteynerlerindeki sorunların bir türlü çözülemediğini ve belediye hizmetlerinin çöp toplamaktan bile aciz olduğu bir dönemde Malatya’nın diğer deprem yaşamış illere nazaran iyi olduğunu aktaran yöneticilere gazeteci Fulya Hanım iyi cevap vermiştir, diye konuştu.

Yıldırım, “Fulya Öztürk Malatya milletvekili olsun, belediye başkanı olsun. Zira sizler Fulya Hanım’ı buraya çağırarak şunu söylediniz; Yahu Fulya Hanım biz Milletvekiliyiz, belediye başkanıyız ama siz daha iyi problemleri dile getiriyorsunuz. Gazeteciliği bırakın Meclis’te bizim yerimize konuşun. Bence Fulya Hanım Malatya milletvekili olsun çünkü en azından bunlardan daha iyi sorunları dile getiriyor” diye ifade etti.

Yorumlar 4
Niyazi Mehmet 02 Eylül 2023 08:14

Bir dönem bld. bşk seçiminde doğma büyüme Malatyalı olan ve Malatya için sürekli proje düşünen , Malatya yı çok seven bir vatandaş aday olmuştu üstelik herkes tarafından sevilen saygı duyulan bir kişiliğe sahipti,seçilemedi , seçmediler peki neden seçilmedi dersiniz, çok düzgün, hak yemeyen birisi idi, hatta rahmetli oldu gazeteci bir bey kahvelerde nabız yoklarken tereddüt edenlere bu şahıs varken neden düşünüyorsunuz hala dediğinde, vatandaşın cevabı şu oluyor” haklısınız çok iyi bir adam ancak bizlere ne ihale aldırır ne torpil yapar” işte Malatya böyle insanlara değer vermediği için de bugün bu halde, yoksa milletvekili de bld bşk da olacak pırıl pırıl has malatyalı insanlarımız vardı

Kc 01 Eylül 2023 08:20

Şehir yok akp hiç yok Malatyalı hak aramayı bilmiyor devleti yönetenler adaletsiz hukuksuz davranıyor.hala yedi ay olmuş enkazlar duruyor çadırlarda yaşayan vatandaş var .iyileştirme adına hiç bir çaba yok zam yağmuru çok halk eziliyor .yöneticiler keyfinde

Veysel 29 Ağustos 2023 17:11

Malatyanın ayağa kalkması için, geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için 100 konuşup 1 iş yapanların pılını pırtısını toplayıp gitmesi, kendinden çok şehrini ve milletini düsünen, ahlaklı, dürüst, güvenilir, azimli, çalıskan bir ekibin gelmesi gerekiyor. Özel İdarede Genel Sekreterligimizi yapmış olan, sonra 5 TOKİ Başkan Yardımcılığı yapan, Belediyecilik tecrübesi olan Sami Er'in mutlaka Malatya'ya dönmesi ve Büyüksehir Belediye Başkanlığına aday olması gerekiyor. Bu beceriksizlere kalacak olursa bizim pılımızı pırtımızı.toplayıp gitmemiz gerekecek.

İbrahim 28 Ağustos 2023 14:35

Geçenlerde Marastan bir arkadaş geldi. Malatya'yı gezdi, gördü.Dedi ki"Arkadaş,sizin burda sanki hiç deprem olmamış gibi.Sular akıyor,yollar açık,cenazeler defnediliyor,ağaçlar yerinde, şehir sakin,sessiz.Başkanlarınız yerinde duruyor.Vallahi şanslısınız'!!!!!!!! Siz anladınız can hemşerilerim,siz anladınız

Bakmadan Geçme