Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün garip cevabı!

Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Karakuş'un Kuluncak Kaymakamlığı ve Malatya Orman İşletme Müdürlüğünden 500 Alıç fidanı talebinden enteresan cevap gelmesi üzerine Avusturya'dan Kayısı Haber'e mektup gönderdi.

Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Karakuş’un Kuluncak Kaymakamlığı ve Malatya Orman İşletme Müdürlüğünden 500 Alıç fidanı talebinden enteresan cevap gelmesi üzerine Avusturya’dan Kayısı Haber’e mektup gönderdi.

Malatya Kuluncak ilçesinde 200 binin üzerinde Alıç ormanı oluşturacağını öğrenen İsmail Karakuş, Kuluncak Cumhuriyet Ormanı için 500-600 fidan talebi üzerine “Kamuya ait” cevabı gelmesi üzerine şaşıran Karakuş, “Kuluncak Konaktepe Köyü kamuya ait değil mi?” diye tepki gösterdi.

Kayısı Haber olarak Malatya Orman İşletme Müdürlüğü ve Kuluncak Kaymakamlığını göreve davet ediyoruz. Kendi imkânlarıyla dikim yapacak dernek üyelerinin 200 bin fidan içinde sadece 500 fidan taleplerini geri çeviren yetkilileri anlamakta zorlanıyoruz.

Avrupa Konaktepe Çevre Koruma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Karakuş’un gönderdiği mektup şu şekilde:

"Bizler Malatya-Kuluncak ilçesi Konaktepe (Tersihan)  köylüleri olarak Avrupa'nın çeşitli kentlerinde çalışan köylüler olarak 24 Nisan 2001 yılında TEMA VAKFI öncülüğünde ve teknik katkıları ile birlikte 'Türkiye Çöl Olmasın Konaktepe Örnek Olsun' Ağaçlandırma Projesi’ni başlattık.

2001 yılından 2019 yılı sürecinde Nisan ve Ekim aylarında düzenli şekilde Orman İşletme Müdürlüğünden fidan, teknik elaman ve arada bir iş makinası taleplerimiz oluyordu. Kendi imkânlarımızla verilen fidanları toprakla buluşturup bakım mevsiminde fidanların bakımı yapılıyor o günden bu güne kadar 45 bin üzerinde çam fidanı, binlerce badem, yüzlerce mahlep, yüzlerce meşe, alıç ve kuşburnu fidanları diktik.

Anadolu’nun kırsal bir ilçesinin köyü Konaktepe, yeşil bir Konaktepe Cumhuriyet Ormanı hayat buldu ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Kuluncak ilçemizde 200 binin üzerinde Alıç ormanı oluşturulacağını ve yerlerin hazırlandığını 11Kasım 2019 tarihinde alıç fidanlarının dikileceğini öğrendik ve Kuluncak İlçe Kaymakamlık ve Malatya Orman İşletme Müdürlüğünü 03 Ekim saat 10.30 civarında Sayın Yakup Kalaylı ile telefon görüşmesinde 500-600 Alıç fidanı talebimiz oldu.

Şöyle bir cevap geldi:

'Biz bu fidanları Kamuya ait olanlara veriyoruz kusura bakmayın fidan veremeyiz' dedi.

O anda söyleyecek söz bulamadım. Topraktepe kamuya ait değil mi?

O dakikalarda ER TV’de Hülya Kaya’nın programını izliyordum hemen mesaj olarak yazdım Hülya Hanım'da şaşırdı söyleyecek söz bulamadı.

Mahir Bey, bizler doğup büyüdüğümüz topraklara karşı bir sorumluluk duyarak karınca kaderince bir şeyler ve yaşanılabilir bir köy yaratmak istiyoruz. Koltuğuna yapışmış bürokrat ne yapmak istiyor anlamış değilim.

Ekim 2019 tarihinde dikenli tel talebimize de buna benzer bir cevap aldık.

Kuluncak ilçe Kaymakamlığına 1000 tane Alıç fidanı talebimize hayır cevabı aldık.

Türkiye'den ve Konaktepe köyünde kişisel bir çıkarım söz konusu değil. 

Doğduğum ve Dedelerimin kanı ile sulanmış ve bu kutsal mirasa sahip çıkmak benim ve bizlerin görevi. 

Tek suçumuz ülkemizin değerlerine sahip çıkmak ve yaşanılabilir kent yaratmak.

20 Ekim 2019 tarihinde Malatya Konaktepe köyünde olacağım.

Bu yapılan haksızlığı gündeme taşımaya ve gündemde tutmaya devam edeceğim.

Yaşadığım Ülke herkesin yaşamak istediği bir ülke fakat buradaki güzellikler beni mutlu etmiyor benim tek mutlu olduğum yer Edirne-Kars coğrafyasını içine alan güzelim ülke TÜRKİYE. 

Avrupa'da yaşayan bir memleket sevdalısı olarak bu olumsuzluklara üzülüyorum.

Karamsar değilim gücüm ve imkânlarım dâhilinde mücadele etmeye devam ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle…
Avrupa Konaktepe Çev.Kor ve Kültür Derneği (AKÇD)
Başkanı İsmail Karakuş 
Avusturya-Innsbruck”

(Avrupa Konaktepe Çev.Kor ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Karakuş )

(Konaktepe)

Kayısı Haber – Mahir Temur


 

Yorumlar 1
Ismail Karakus 06 Ekim 2019 15:02

Karamsar değilim, yaşanılabilinir Konaktepe için el ele. Kişisel hiç bir beklentim yok.Bir bürokratın biz kamuya ait olan yere fidan veriyoruz cevabı beni şok etti.Konaktepe Türkiye Misakı sınırlar içerisinde değilmi diye haritaya baktım Türkiye 'nin tam orta yerinde kırsal Anadolu'da bir köy işte o köy bizim köyümüz. Bu tip hizmetler bizlerden neden esirgeniyor bunu anlamada zorlanıyorum. Avusturya-Innsbruck

Bakmadan Geçme