Malatya Şeker Fabrikası, son 20 yılın rekorunu kırdı

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2016 yılı pancar alım kampanyasında 406 bin ton pancar tesellüm edildiğini ve bundan 365 bin tonu işlendiğini söyledi.

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, 2016 yılı pancar alım kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 Eylül itibari ile Malatya da Şeker pancarı kampanyasına başladıklarını ifade den Murat, “Bu sen çok başarılı ve çok verimli bir üretim kampanyası dönemi geçirdik. Aralık 10 itibari ile sona eren kampanyamız 2016 yılında 406 bin ton pancar tesellüm edildi. 365 bin ton’u işlendi. Karşılığında 46 bin ton şeker 123 bin ton yaş küspe 16 bin ton da melas üretildi” dedi.

SON 20 YILIN REKORU KIRILDI

Malatya Şeker Fabrikası son 20 yılın rekorunu kırdığını kaydeden Murat, “Üretim sezonunu önümüzdeki yıl bu rekoru yenilemek istiyoruz. Yaklaşık 500 bin ton pancar hedefliyoruz. Bu şekilde bizim tahminlerimiz tutarsa önümüzdeki yıl 500 bin ton pancar işleyeceğiz. Burada ürettiğimiz mamullerinin pazarlamasının tamamını gerçekleştirdik. Herhangi bir stok ve pazarlamada herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Yaklaşık 35 bin ton şekeri bugün itibari ile satmış bulunuyoruz. Küspenin tamamını sattık. Melas’ın yarısını sattık. Buda gerçekten çok verimli geçtiğinin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme