Malatya Valisi Baruş Elazığ'ı karıştırdı

Malatya Valisi Aydın Baruş'un, Elazığ sınırlarında kalan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını Malatya turizmine de kazandırmak için yaptığı açıklama Elazığ'da büyük ses getirdi. Elazığ sivil toplum kuruluş ve basını Vali Baruş'u hazıra konmakla suçladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş’un, Elazığ sınırlarında kalan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarını Malatya turizmine de kazandırmak için yaptığı açıklama Elazığ’da büyük ses getirdi. Elazığ sivil toplum kuruluş ve basını Vali Baruş’u hazıra konmakla suçladı.

Vali Aydın Baruş, geçtiğimiz günlerde yanına yetkilileri de alarak tekneyle Fırat havzasında inceleme gezisine çıktı. Elazığ’ın Keban ile Baskil ilçesi arasında Karakaya ile Keban Barajı’nın bağlantı kolu olan bölgede yer alan kanyonları Kültür İl Müdürü Çetin Şişman ile birlikte inceleyen Malaya Valisi Aydın Baruş’un, tüm doğa ve sporseverleri bölgeye çekmek için Fırat Kalkınma Ajansı ve Malatya Valiliği olarak bazı çalışmalar yapacaklarını açıklamasıyla komşu da tabiri yerindeyse kıyametler koptu.

Vali Baruş’un bu gezisinin duyan Elazığlılar sosyal medyadan Malatya Valisine eleştiri yağmuruna tutarken, kentin önemli sivil toplum kuruluşları ve siyasileri de bu duruma tepkilerini koydu.
Elazığ’ın önemli medya kuruluşları da yayınları ile Malatya’yı hazıra konmakla suçladı. Vali Aydın Baruş’un açıklamalarını talihsizlik olarak gören Elazığ medyasının başlattığı kampanyaya siyasiler de destek verdi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından, tartışmaların üzerine ‘ElazigKanyonunaSahipCik’ hashtagiyle paylaşımda bulunarak, “İlimize bağlı Keban ile Baskil ilçeleri arasında kalan Elazığ Valisi Sn. Çetin Oktay Kaldırım'ın çaba ve gayretleri doğrultusunda keşfedilerek ‘Saklıkapı Kanyonu ve Kara Leylek Kanyonu’ ismini alan kanyon şehrimizi turizm sektöründe üst seviyelere çıkaracaktır” ifadelerine yer verdi. 

Vali Baruş’a tepki gösterenler arasında yer alan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, “Malatya sınırları içerisinde turizme kazandırılabilecek, keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzelliğin olduğunu hatırlatıyor bu güzelliklerinde Sayın Vali Aydın Baruş tarafından ortaya çıkarılacağından hiçbir şüphemiz olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz” denildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Elazığ’ın Baskil ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımız Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde yapacağımız çalışmalar ve bu alana yapılacak yatırımlarla daha bir anlam kazanacak ve ülkemiz turizmine kazandırılarak uluslararası bilinirliği olan bir statüye kavuşacaktır. 

Elazığ Valimiz Sn. Çetin Oktay Kaldırım ile mevkidaş olan kıymetli Malatya Valimiz Sn. Aydın Baruş’u yayınladığı paylaşımdan da anladığımız üzere çok etkilendiği, Baskil ilçemizdeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarımızda ağırlamak, kendisine bu eşsiz güzellikleri yerinde göstermek isteriz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Malatya Valimiz Aydın Baruş ve heyetini Baskil ilçemizdeki Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına düzenleyeceğimiz tur programı için ilimize davet ederken,  Malatya sınırları içerisinde turizme kazandırılabilecek, keşfedilmeyi bekleyen birçok doğal güzelliğin olduğunu hatırlatıyor bu güzelliklerinde Sayın Vali Aydın Baruş tarafından ortaya çıkarılacağından hiçbir şüphemiz olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz. 

Biz il olarak turizmin bölgesel olarak yaklaşılması gereken ve yoğun bir işbirliği gerektiren bir alan olduğunu düşünüyoruz. Burada her ilin varlıklarına ve değerlerine saygı duyarak ve kısır tartışmalardan uzak durarak hareket edilmesi ehemmiyet arz etmektedir.”

Elazığ’da bir yerel televizyona bağlanan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, kanyonun fiziki olarak Elazığ sınırında kaldığını ve Malatya sınırlarına taşınmasının mümkün olmadığını belirterek, “Kanyona biz sadece Malatya’dan değil Türkiye’nin her tarafından ziyaretçi bekliyoruz. Buraya gelecek olan ziyaretçinin daha kolay ulaşımı ile alakalı bir çalışma yapılacak ise bundan fayda sağlayacak olan yine Elazığ olacak yine biz kazanacağız. Hem Saklıkapı hem Kara Leylek Kanyonu bizim Baskil sınırlarımızda. Kaldı ki kanyonların taşınması söz konusu değil. Kaldı ki Fırat Kalkınma Ajansı sadece Elâzığ’a değil dört tane ile hizmet eden bir ajans. Bizde zaten kalkınma ajansının bu desteklerinden faydalanacağız. Bu aleyhte bir açıklama değil. Nesnel olan bir açıklama” ifadelerini kaydetti.
Vali Aydın Baruş’un kendi sosyal medya hesabında, kanyon gezisi ile ilgili yaptırdığı haberin paylaşımına da Elazığlılar tepki gösterdi.

İşte o tepki mesajlarından bazıları:

-Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları Elazığındır sayın @aydinbarus22. Valimiz Mevkidaşınız ve Elazığ Valimiz Sn @valicetinoktayın Belediye Başkanımız Sn @sahin_serifoglu ve TSO Başkanımız Sn @asilhanarslan23 ün 2 yıla yakındır süren çabalarını görmezden gelmenizi hayretle izliyoruz.
-Sn valim açıklamanız Elazığlıları memnun etmemiştir. Kara Leylek ve Saklıkapı Kanyonları literatüre Elazığ'ın kanyonlari diye girmiştir, girecektir. Kanyonlarımız değerli valimizin girişimleriyle dünyaya tanıtılmış, gün yüzüne çıkarılmıştır.  
-Elazığ Topraklarına ait olan kanyonlara nasıl sahip çıkılıyor anlamadım.
-Memleketim Elazığ da Keban ve Baskil ilçelerimizin arasında Elazığ Valisi Sn. @valicetinoktay  tarafından bulunan turizm cenneti kanyonları Saklıkapı kanyonu ve Kara Leylek kanyonu Elazığındır! Sn. @aydinbarus22
-Elazığ tez zamanda kendine ait ne varsa tescil ettirmelidir. Zira bu vali Malatya’ın başında olduğu sürece Elazığ’da ne varsa çalar. Kayısı iyi bir şey değil bence, dışarıdan gelende bunlar gibi oluyor.

Konu ile ilgili Malatya Valiliğinden ve Vali Aydın Baruş’tan bir açıklama gelmedi.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Bakmadan Geçme