Malatya'da bir okul daha boşaltıldı

Elazığ Sivrice depreminden sonra Malatya'da 29 okulun yıkılma kararı alınmasından sonra bir okul daha alelacele boşaltıldı.

Elazığ Sivrice depreminden sonra Malatya’da 29 okulun yıkılma kararı alınmasından sonra bir okul daha alelacele boşaltıldı.

 

Yarıyıl tatiline denk gelen ve 5 Şubat 2020’de Malatya Valiliği tarafından kamuoyuna duyurulan 29 okulun yıkılma kararından 25 gün sonra Abdülkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de boşaltıldığını öğrendik.

Malatya’da 29 okulun yıkılma kararı aldıktan 25 gün sonra bir okulun daha boşaltılması, depremden sonra tüm okulların hasar-tespitleri yapılmadı mı, sorusu akıllarda oluştu.

15 dersliğin olduğu Abdülkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi boşaltıldıktan sonra 8 derslikte öğrenim gören öğrencilerin Sadiye Ünsalan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, 7 derslikte öğrenim gören öğrencilerin ise İMKB Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaydırıldığı öğrenildi. Öğretmenlerin ise aynı şekilde iki okula eşit bir şekilde dağıldığı öğrendiğimiz bilgiler arasında.

Boşaltılan Abdülkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili bilgiye ulaşamazken, öğrenci velilerine sadece cuma günü kısa mesaj ile bilgi verildiği bildirildi.

Kayısı Haber

Yorumlar 1
m 24 Şubat 2020 19:30

malatyada egitimin geldigi nokta bu diyorsunuz yani cozum olarak ogrenciler iki farkli okula gidiyor peki diyelim o okulda bir tane biyoloji ogretmeni varsa o nasil bolundu acaba demekki malatya egitimde gercekten coook yukarilarda

Bakmadan Geçme