Malatya'da ilk Koronavirüs vakası

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs tehdidi tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye'yi de etkilemeye başladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs tehdidi tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye’yi de etkilemeye başladı.

1519 vakanın yaşandığı Türkiye’de ölü sayısı 37’ye çıktı. Malatya’da son durum nedir? Malatya’da pozitif olan hasta var mı? Mahir Temur’un haberi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece açıkladığı rakamlara göre Türkiye’de bin 519 vakanın olduğunu duyurdu. Dünyada ve Türkiye’de vaka sayısı artarken Malatya’da ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM) koronavirüs testinin pozitif çıktığı bir hastanın olduğunu öğrendik.

50 ile 60 yaş aralığında olduğunu öğrendiğimiz hasta kendisindeki belirtilerden dolayı TÖTM’in acil servisine gidiyor. Yapılan testler sonucunda pozitif çıkan hastanın koronavirüs için izole edilmiş serviste yattığı ve genel durumunun iyiye gittiğini bildirmek istiyoruz.

TÖTM’de koronavirüs (Covid-19) için 12 yataklı bir yoğun bakım ünitesinin boşaltıldığı ve hazırda bekletildiği, 18 yataklı servis bölümün de Covid-19 için ayrıldığı ve izole edildiği öğrendiğimiz bilgiler arasında. Şu anda TÖTM’de yoğun bakım ünitesinde Covid-19’dan dolayı hasta olmadığı ama pozitif çıkan hastanın 18 yataklı servis bölümünde yattığı bilgisine ulaştık.

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geldiği Malatya’da her yetkilinin ve sosyal medyada her duyarlı vatandaşın “Evde kal” uyarısı yapıldığı şu günlerde maalesef Malatya’da halen uyarılara uymayan vatandaşlarımızın olduğu görülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya üzerinden “ŞİMDİKİ GENÇLER… Söze böyle başlayanların eline bugünlerde koz veriyorsunuz :) Koronavirüs konusunda fazlasıyla dikkatli olmanızı bekliyorum. Hayat demek, hareket demek. Eyvallah. Fakat bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz. Özgürlük evimizde. HAYAT EVE SIĞAR.” paylaşımını tekrar hatırlatıyoruz.

Gereksiz yere sokağa çıkmamanın önemini hatırlatmakla beraber Kayısı Haber olarak şunu belirtmek istiyoruz:

Türkiye’de dün itibariyle bin 519 vakanın pozitif çıktığı açıklanırken Malatya’nın da bu Covid-19’dan muaf olduğunu düşünen hemşerilerimiz için bu haberin salt habercilik ile yapılmadığını bildirmek istiyoruz. Lütfen yapılan uyarılara uyalım. Gereksiz sokağa çıkmayalım.

Mahir Temur – Kayısı Haber

Bakmadan Geçme