Malatya'da okul servis ücretleri belli oldu

Malatya'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretleri belli oldu. Buna göre yeni eğitim-öğretim yılı için uygulanacak ücretlere yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Malatya’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretleri belli oldu. Buna göre yeni eğitim-öğretim yılı için uygulanacak ücretlere yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak adına servisçi esnafları ile birlikte gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

“Hizmeti kimden alıyorsanız lütfen ücreti ona, yani şoföre ödeyin”

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yeni açıklanan fiyat tarifesi hakkında bilgiler veren İnce, esnafların yeni tarifeye göre taşımacılık yapmasını talep ederek, “Yeni tarifeye göre: Anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerimiz için 5 kilometreye kadar mesafeler 125 TL, 5 kilometre ve 10 kilometre arası mesafeler 140 TL, 10 kilometre ve üzeri mesafeler ise 155 TL olarak belirlenmiştir. Lise ve dengi okullar için ise, 5 kilometre mesafelere kadar 115 TL, 5 ile 10 kilometre arası mesafeler 130 TL, 10 ile 20 kilometre arası mesafeler 145 TL, 20 kilometre üzeri mesafelerde ise her kilometre için 3.5 TL fiyat artırımı olacaktır. Tabii ki, ek servis, etüt ve benzeri öğrenci taşımacılığında bunlar ayrıca fiyata tabidir. Bu açıklamış olduğumuz fiyatlar ise 9 eşit taksitte velilerden alınmalıdır. Ben buradan tüm velilerimize tekrardan sesleniyorum: Hizmeti kimden alıyorsanız lütfen ücreti ona, yani şoföre ödeyin. Okula ve başkasını ödeyerek hem servisçimizi hem de öğrencimizi mağdur etmeyin. Bunun yanında lütfen S plakası olmayan araçlara öğrencileriniz teslim etmeyin” şeklinde konuştu.

Başkan İnce, geçen yıl yaşanılan 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle servis ücretlerine zam yapmadıklarını da hatırlatarak, “Ben bu noktada servisçi esnaflarıma teşekkür ediyorum. 1 yıl aradan sonra Malatya’da bir zam yaptık. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

“Denetim yapılacaksa herkese denetim yapılsın”

Başkan İnce, son günlerde İstanbul, İzmir gibi illerde servisçilerle ilgili bazı istenmeyen olaylar yaşandığını hatırlatarak, bu tür olayların yaşanmasının okulların korsan servisçileri denetlemediğinden kaynaklandığını savundu.

İnce, “Okullar açıldığı zaman bizim gariban servisçilerimiz kontrolden ve denetimden geçecek ve belki de cezai müeyyide uygulanacak. Bu noktada tüm denetimler bizim üzerimize olacaktır. Ben ‘Denetim yapılmasın’ demiyorum, denetim yapılsın ama herkese denetim yapılsın. Ama maalesef servisçi esnaflarına denetim uygulanırken korsan esnaflara hiçbir denetim uygulanmıyor. Şu anda şehrin ve ülkenin her tarafını korsan araçlar kaplamış ve bu korsan esnaflar yüzünden bizim gariban servislerimiz ceza çekiyor. Ben bu noktada tüm yetkili kurumları göreve davet ediyorum. Sokaktaki korsan taşımacılık önlensin. İstanbul’da yaşanan olay çok mühim bir olay. Biz Minibüsçüler Odası olarak yıllardır bu konuyu gündeme getirdik. Dedik ki: “Ey özel ve devlet okulları, esnafımızın cebinden elinizi çekin, bağış adı altında esnafımızdan rüşvet almayın. Bu bir haksız uygulamadır. Bu hem öğrencinin hakkını gasp ediyor hem de gariban servisçinin hakkını gasp ediyor’. Biz bu konuda Malatya’da çok büyük mücadeleler verdik ve Allah’a hamd olsun bugüne kadar Malatya’da böyle acı olaylar yaşanmadı. Ama ülke genlinde böyle acı olaylar az da olsa yaşanıyor. Bu konuda, bir servis şirketi okula gittiği zaman okul yönetimi ve okul aile birliği servisçiye sadece ‘Paran var mı? Okula ne kadar bağış yapabilirsin? Diyor. Bu noktada parayı veren servis şirketi istediği gibi okulda taşımacılık yapıyor. Servisçilere hiçbir denetim yapılmıyor. Ondan sonra da bu tür olaylar meydana geliyor. Bu tür olayların önüne geçebilmek için kesinlikle Ulaştırma Bakanlığımızın Okul Servis Hizmet Yönetmeliğinin 7. Maddesinde değişiklik yapması lazım. Burada Okul Aile Birliğine verilen yetkinin geri alınması lazım. Bu konuda biz servisçiler, okul ve öğrenci arasında köprü olmak istiyoruz. Bu konuda bizim oda olarak vermiş olduğumuz mücadeleyi birileri daha yeni gündeme getirmeye başladı ama bu yıllardır olan bir sorundur. Herkes korktuğu için bu sorunu gündeme getirmiyordu. Biz oda olarak aslanlar gibi gündeme getirdik. İnşallah sorunun çözümü noktasında da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sorunu büyük oranda çözdük inşallah önümüzdeki dönemde sorunun tamamını çözeceğiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme