Malatya'da son durum... Kaç pozitif vaka var?

Covid-19'dan dolayı Malatya'nın da arasında bulunduğu 30 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de her gün vaka sayısı ve ölüm sayısı artıyor. Malatya'da toplam kaç Covid-19 vakası var? Son durum haberimizde…

Covid-19’dan dolayı Malatya’nın da arasında bulunduğu 30 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de her gün vaka sayısı ve ölüm sayısı artıyor. Malatya’da toplam kaç Covid-19 vakası var? Son durum haberimizde…

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı rakamlara göre toplam vaka sayısı 52 bin 167’ye yükselirken toplam ölüm sayısı ise bin 101 oldu. Günlük test sayısının 30 binleri aştığı Türkiye’de toplam iyileşen hasta sayısı 2 bin 965’e yükseldi.

Malatya’da ise edindiğimiz bilgilere göre 11 Nisan tarihine kadar toplam vaka sayısının 160 olduğu, ölü sayısının ise 6 olduğu öğrendiğimiz bilgiler arasında. Koronavirüs için Malatya’da Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nin merkez hastane olduğu ve birçok hastanın Hasan Çalık Hastanesi’nde tedavi gördüğü biliniyor. 

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM) şu ana kadar 19 pozitif vakanın görüldüğü ve 67 yaşında kanser hastası Covid-19’lu bir hastanın vefat ettiğini öğrendik. Şu anda ise 2 pozitif hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğü 9 pozitif hastanın ise serviste tedavi gördüğü ve 7 hastanın da iyileştiği öğrendiğimiz bilgiler arasında.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’dan sonra en çok vakanın görüldüğü yer Malatya. 173 vakayla Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi’nde en çok vaka görülen şehir gözüküyor.

160 vakanın olduğu Malatya’da Yeşilyurt merkez ilçesinin diğer ilçelere göre daha fazla vaka sayısına sahip olduğunu belirtmek isteriz.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Bakmadan Geçme