Malatyalı Abdulvahid, Sağlık Bakanlığı'ndan ilaç bekliyor!

Hemofili A Faktör VIII hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Malatyalı Abdulvahid Şimşek, yurt dışından ithal edilmesi gereken ilacın Türkiye'ye getirilememesi nedeniyle tedavi olamıyor.

Abdulvahid gibi yülerce Hemofili hastasının bu ilacı beklediğini ifade eden amca Hanifi Şimşek, Türkiye genelinden bir imza kampanyası başlatarak yeğeni Abdulvahid Şimşek ve yüzlerce Hemofili hastasına umut oldu.

Dünya genelinde etkili kampanyalar yürüten www.change.org isimli web sitesi üzerinden imza kampanyası başlatan amca Hanişi Şimşek, imza kampanyası ile ilgili açıklamasında "12 yaşındaki yeğenim Abdulvahid Şimşek, Hemofili A Faktör VIII hastası, çok acil olarak RADİOİZOTOP SİNOVEKTOMİ ilaç tedavisi olması gerekiyor. 16 yıldan beri yurtdışından ithal edilen ilaç şu anda bilmediğimiz nedenlerden dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından getirilemiyor. Yeğenim ve yüzlerce mağdur olan hasta bu ilacı 18 aydır bekliyor. Sesimizi, çığlığımızı duyurmak istiyoruz. Bu ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından getirilmesi için sesimizi çığlığımızı duyurmamıza yardım edin" ifadelerine yer verdi.

İmzaların, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanlığı ile SGK Genel Müdürlüğüne teslim edileceği kampanyayı siz de internet üzerinden imzalayabilir ve Abdulvahid Şimşek ile birlikte yüzlerce Hemofili hastasına umut olabilirsiniz.

KAMPANYAYI İMZALA, ABDULVAHİD'E UMUT OL!

İMZANIZLA DESTEK VERMEK İÇİN TIKLAYIN!

İşte amca Hanifi Şimşek'in, duyarlı vatandaşlarımıza hitaben kaleme aldığı çağrı mektubu:

12 yaşında bir çocuk olan yeğenim canım birtanem Abdulvahid Şimşek ve bu hastalığı olup bizim gibi bir umut ile ilaç bekleyen tüm kardeşlerim için yazıyorum. Hemofili A faktör 8 genetik hastası olan bu hastanın eklemler arası iç kanamalar yüzünden özellikle sağ diz ve sol kapağına bir an önce Radioizotop Sinovektomi tedavisi uygulanması gerekiyor. Uygulanmadığı takdirde kol ve bacakların zamanla zayıflayıp, bunun sonucunda kolunu ve bacağını kaybedeceği belirtiliyor. Bu tedavi için gerekli olan ilaç 2000 yılından 2016 yılına kadar ülkemize getirilebilirken, Mayıs 2016'dan beri ülkemize getirtilemiyor. 

Bu sorunun çözülmesi için T.C SAĞLIK BAKANLIAĞI ve yetkilileri göreve çağırmanızı temenni ederim.

Saygılarımla.
Hanifi ŞİMŞEK

Bakmadan Geçme