Malatyalı aşçılardan büyük başarı

10-13 Kasım tarihleri arasında Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından düzenlenen 1. Van Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına Malatya Profesyonel Aşçılar Derneği adına Aslantepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi örgencilerinden oluşan 5 kişilik ekip katıldı.

Van’da Malatya’nın lezzetlerini tanıtan aşçılar, bireysel dalda 6 adet altın madalya ve 4 adet gümüş madalya kazanırken iller arası en iyi lise dalında ise 2.lik ile Malatya’ya döndü.

Şampiyona ile ilgili konuşan Profesyonel Aşçılar Derneği Malatya Şube Başkanı Cumali Çetinkaya, Malatya mutfağının inceliklerini herkese gösterebilme adına ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını söyledi.

“MALATYA’MIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK”

Yarışmada hem bireysel olarak hem de lise dallarında yarıştıklarını kaydeden Çetinkaya, “Aşçılarımız Malatya’mızı temsil etmek üzere yarışmaya katıldı. Bu yarışmada hem bireysel olarak hem de en iyi lise dalından yöresel lezzetleri sunarak iller arası en iyi lise dalında 2'nci olduk. Bireysel yarışmada 6 adet altın madalya, 4 adet gümüş madalya, 2 bronz madalya alarak Malatya’mızın yöresel tatlarını ön planda tutmayı başardık. Bu vesileyle öğrencilerimizin hem mesleki anlamda hem de tecrübe anlamında yarışma tecrübesi kazandıklarını düşünüyoruz. İnşallah Van’da değil tüm Türkiye’de Malatya’mızı en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme