Malatya'yı Öznur Çalık mı yönetiyor?

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık ile Mahir Temur röportaj yaptı. Gündemdeki soruları, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sıkıntıları, siyaseti ne zaman bırakacağı ile ilgili soruları ve daha birçok konuda sorular soran Mahir Temur'un röportajı Kayısı Haber'de…

Uzun zamandır planladığımız ve bir türlü röportaja dönüştüremediğimiz söyleşimizi sonunda gerçekleştirdik. Evet, AK Parti’nin kıdemli siyasetçisi Öznur Çalık ile eğlenceli, duygusal ve içinde dram olan bir söyleşi yaptık. Biraz bu taraftan biraz diğer taraftan baktık. Hadi başlayalım…


MAHİR TEMUR: AK Parti kurulduğundan beri yanılmıyorsam 18 yıldır siyaset yapıyorsunuz. Milletvekilliği, MYK ve MKYK üyeliği gibi üst sıralarda siyaset yapıyorsunuz. Öncelikle şunu sorayım, zor muydu bu süreç?

ÖZNUR ÇALIK: Siyaset zor. Siyaset, kadın-erkek fark etmeksizin zor. Ama kadın için ayrı zor. Özellikle kadının siyasete dâhil edilmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza minnetlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. Siyaset daha çok erkek egemen alanda yapılan bir iş. Ben özellikle siyasi partilerde görev alan arkadaşlarımızın, vatan, millet, bayrak ve ezan sevdası olan partilerdeki arkadaşlarımızın hepsinin ortak hedefinin millete hizmet olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti içerisinde yol arkadaşlığı etmek benim için büyük bir onur. 14 Ağustos 2001 partimizin kuruluşundan itibaren içinde var olan bir kişi olarak AK Parti hikâyesinin başından itibaren bugüne gelişini gören ve AK Parti’yi çocuğu gibi gören birisiyim. Siyaset zor ama kadın için daha zor. Şunu net söyleyebilirim, erkek siyasetçilerden hep iki kat fazla çalıştığımı hep hissettim ve o şekilde çalıştım.

SORU: Peki bu süre zarfında pişmanlığınız var mı?

ÖZNUR ÇALIK: Ben Allah’a hamdediyorum. Yüce Rabbime şükrediyorum. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru insanlarla birlikte yol yürümekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Ve siyaset yaparken, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve teşkilatlarımıza teşekkür ederken, aileme ve eşime de parantez içerisinde teşekkürümü mutlaka etmek zorundayım.

SORU: Yani ailenizi biraz geri planda bıraktınız. Özel hayatınız siyaset ile beraber yok mu oldu?

ÖZNUR ÇALIK: Özellikle kadının siyaset yaptığı hayatta eşlerin bunu çok kolay taşıyamadığını düşünüyorum. Ama ben binlerce kere şükürler olsun diyorum, Kenan Bey siyasete girdiğim ilk günden itibaren benim en önemli destekçim oldu. Biz ataerkil yapıya sahip ailelerden geliyoruz. Aile huzurumuz her şeyin önünde gelir. Eşler karşılıklı anlayışlı olmaz ise iki kişi için de siyaset yapmak zor olur. Dolayısıyla kadın için siyaset yapmak daha zor olur. Siyaset yaparken kimsenin hakkını yediniz mi, dediğimde bilerek ve isteyerek hiç kimsenin hakkını yemedim ama çocuklarımın ve eşimin çok hakkını yedim. Onların çok zamanını çaldım.

SORU: AK Parti Hükümetleri sizce diğer şehirlere nazaran Malatya’ya hak ettiği hizmeti verdi mi?

ÖZNUR ÇALIK: Bu konuda Mahir Bey, 81 ili gezmiş birisiyim. En az gittiğim il hiç gitmediysem iki kez gitmişimdir. Doğu ve Güneydoğu bölgelerine daha çok gittim. AK Parti oy verilsin veya verilmesin tüm bölgelere, şehirlere, ilçelere ve mahallelere eşit şekilde hizmet için mücadele eder. Ama şehrin aktörlerinin şehre hizmetin gelmesinde aracılık ettiği yatırımlar vardır. Bu aracılık ettiği yatırımlar konusunda da ben 22. Dönemden itibaren görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarıma, parti yöneticilerime, teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. Çok ciddi yatırımlar aldık. Fakat çok çabuk unutuyoruz.

SORU: Malatya hak ettiği hizmeti aldı mı, diyorsunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Yüzde yüz alamadıysak bile yüzde 70 Malatya’mız için istediğimiz her şeyi aldık. Yola çıktığımızda AK Parti iktidara geldiğinde Malatya’nın eksiklerine bakalım. Malatya’nın bir Beylerderesi Viyadüğü talebi vardı. Rahmetli Özal’ın talebiydi. Malatya’nın barajlar talebi vardı. Turgut Özal Barajı vardı, Recai Kutan Barajı vardı. Bunlar tamamlandı. Malatya’nın bir Nemrut yolu talebi vardı. Nemrut yolu tamamlandı. Sağlık alanında yapılan reformlar. Sağlık alanında Malatya diğer illerin çok çok ilerisinde… Sadece bir tane Karaciğer Nakil Enstitüsü aynı anda 5 karaciğer nakli yapılan bir hastane kazandırdık. Onkoloji Hastanesi yapılıyor. Bütün ilçelerimize hastanelerimiz yapıldı.

SORU: Merak ettiğim konu şu: Sizin bizzat müdahil olduğunuz hizmetleriniz hangileri?

ÖZNUR ÇALIK: Tabii ki. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Malatya Stadyumu, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi… İlk Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Programa alındı ve süreçlerini takip ettik. Malatya’nın ulaşımını bağlayan bütün yollar… Malatya’nın batı bağlantısı Karahan Tüneli… Güney bağlantısı Erkenek Tüneli… Karaciğer Nakil Enstitüsü… Sezai Yılmaz Hoca’yı ziyaret ettik, karaciğer nakli yapmıştı ve Bülent Bey (Tüfenkci) ile beraber ziyarete gittik. Bülent Bey il başkanı idi o zamanlar. Sezai Yılmaz’ın bir talebi vardı. Karaciğer Enstitüsü kurmak istediğini ve 20 milyon bir bedeli olduğunu söylemişti. Bu bedelin tamamını hükümetin karşılama imkânı yok ama özel sektörden destek alabilir miyiz, deyince hemen iş adamımız Ahmet Çalık’ı aradım. Kendisine çok teşekkür ediyorum.  Ahmet Bey’e bu talebi aktarınca, ben üzerime düşeni yaparım, dedi. Telefonu kapatınca Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’ı aradım. Sayın Bakanımıza Ahmet Bey’den destek aldığımızı da ilettikten sonra geri kalan bütçemiz için desteklerinizi bekliyoruz, dedim. Memnuniyetle, dedi. Sonra, planını, projesini, programını yaptığımızda 20 milyon 120 milyona çıktı. Ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu proje gerçekleşti. O esnada diğer milletvekili arkadaşlarımız da projeye destek verdi. Ama ilk giriş ve sürece başlangıç bu şekilde oldu. 

Mesela Onkoloji Hastanesi… Onkoloji Hastanesi’ni bana getiren ESOB Başkanı Şevket Keskin’di. Sebebi de iki abisi kanserden vefat etmişti. Şevket Keskin dosyayı getirdi Malatya’ya bir Onkoloji Hastanesi yapın diye. Bu bütçe ile yapmak çok zor ama bunu Cumhurbaşkanımız üzerinden yapabiliriz, dedim. Malatya’ya Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde Onkoloji Hastanesi’nin talebini yaptık. Sonrasında Sağlık Bakanımız ve Kalkınma Bakamınızın vermiş olduğu destek ile Onkoloji Hastanesi’nin yatırım programına alınmasını sağladık

SORU: Malatya’yı Öznur Çalık yönetiyor algısı bundan mı? Malatya’yı siz mi yönetiyorsunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Estağfurullah. Ben Allah’a sığınırım bu şekilde bir soru karşısında sakınırım. Malatya bütün milletin birlikte yönetilmesi gereken bir şehirdir. Malatyalı hemşerilerimizin, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin birlikte yönetilmesi gerekir. Bizler de fikirlerimizi kanaatlerimizi her zeminde ve zamanda iletiyoruz. Fakat uzun süreli siyasette olmamız… Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. İş tutuş tarzımı insanlar şöyle tanımlar; anında müdahale eder ve ilgili kişiyi arar. Eğer kafasına yatıyorsa yapılacak proje ya da iş elinden gelen desteği verir, diye bakar. Ve nitekim böyleyim. Bir proje kafama yatıyorsa mücadele vermeye başlıyoruz. Bunlar çok prestij projelerdir. Üstünden 10 yıl geçtiği için unutuyoruz.

SORU: En son yaşanan seçim zamanında adınız çok geçti. Tamam, bu hizmetlerde direkt rolünüz var ama “Malatya’yı Öznur Hanım yönetiyor” algısı çok dillendi. Sanki her şeyi siz belirliyorsunuz, tavrını gördük son seçimde diğer aday adaylarından.

ÖZNUR ÇALIK: Yönetim kadrosunun belirlenmesinde ismimizin çok anıldığını, belediye başkanlarımızın veya listelerin bizim tarafımızdan yapıldığına dair söylemlerin Malatya kamuoyunu çok meşgul ettiğini ben de biliyorum. Uzun süreli bir siyasetçiyim ve bu uzun süreli siyasette 15 seçim geçirmişim. Her seçimde milletin karşısındasınız. Malatya için doğru olan inandığımız, güvendiğimiz kadrolara hep destek verdik. Eğer Mahir Bey bir pozisyon için kamuoyunun da desteğini alıp uygunluğunu hissettiriyorsa görev alması için elimden gelen desteği veririm. Beni tanıyanlar bilir. Verdiğim destekleri hiç saklamam, söylerim. Sorduklarında söylerim. Ama Malatya’da teşkilatlarımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ile ortak karar ile beraber yürüyoruz.

SORU: Açık sorayım, son seçimde aday belirleme sürecine müdahil oldunuz mu?

ÖZNUR ÇALIK: Olmadım, olmadım.

SORU: Size sorulmadı mı? Fikir beyan etmediniz mi?

ÖZNUR ÇALIK: Fikir beyan ettim. Cumhurbaşkanımız ile görüştüğümde, kamuoyu anketlerine göre karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum, dedim. Mehmet Özhaseki başkana da ve ondan önce de fikrimi sormak için gelen başkan yardımcılarına da, anketler Malatya kimi istiyorsa onu gösterin, demiştim. Hepsi kayıt altındadır.

SORU: Bu yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekilliğin rolünü merak ediyorum. Sizin özelinizde sorayım. Malatya’da AK Partili belediyelere müdahale edebiliyor musunuz? Bu fikir anlamında da olur, bir destek de olabilir bir eleştiri de. Siz nasıl yaklaşıyorsunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Bütün belediye başkanlarımız ile çok iyi diyaloglarımız var. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan dâhil olmak üzere çok iyi diyaloglarımız var. Milletvekili-belediye başkanlığı diyaloğu üzerinde bir aile olabilmenin memnuniyeti içerisinde diyaloglarımız var. Tabii ki herkesin iş tutuşu farklı… Herkes benim gibi iş tutacak diye bekleyemezsiniz. Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı olabilir. Birlikte daha çok beraber çalıştıkça, adaptasyon süreci, oryantasyon süreci, beraber hareket etme süreci daha da güçlenecek. Belediye başkanlarımızın bu anlamda süreçlerinde aksaklıklar olabilir ama hepimizin bunun toparlaması için mücadele etmesi lazım. Belediye başkanlarımızın başarısı bizim başarımızdır, AK Parti’nin başarısıdır, şehrin başarısıdır.

SORU: Bu soruyu sormamın sebebi belediyeler ile ilgili genelde konuşmamanız. Belediyeler ile ilgili iyi veya kötü konuşmuyorsunuz. Kendi gündeminiz var. Ama sanki bu son yaşanan Büyükşehir Belediyesi ile ilgili müdahil oldunuz. Bu kavgalı sürece müdahil olup olayı toparladınız algısı oluştu. Bu doğru mu?

ÖZNUR ÇALIK: Göreve yeni gelen arkadaşların bir tarzı ve bir üslubu var. Bu tarz ve üslup karşılıklı anlayışa dönüşmeli. Belediye başkanlarımızın görevlerini devralmasından sonra hepimizin yapması gereken icraatlarımıza yönelmektir. Ve geçmiş dönemde eksik olan tarafları düzelterek devam etmektir. Biz AK Parti ailesi olarak, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, hepimiz önce milletimizi sonra partimizi düşünmekle mükellefiz. Dolayısıyla bizim beraberce yol yürüdüğümüz alanlarda birbirimiz tamamlayıcısı olması gerekir. Eksikleri kendi içimizde konuşmamız ve aksak taraf varsa bunu düzeltmemiz gerekir. Bu vesile ile sizin söylediğiniz bu fotoğraf çok konuşuldu. Başkanlarımıza söylüyorum, hepimizin yapması gereken önümüze bakmak. Geçmiş dönemin iyilerini rol almak ve hatalı olan tarafları da düzeltmektir.

SORU: Bu seçimden sonra oluşan fotoğraf ile ilgili bir uyarınız oldu mu taraflara?

ÖZNUR ÇALIK: Hiçbir arkadaşımızın uyarıya ihtiyacı yok. Malatya’da biz yüzde 70 oy aldık Mahir Bey. Bu yüzde 70’in hakkını vermemiz gerekir. Bireysel kısır çekişmeler ne partiye ne şahsa ne de ülkeme fayda getirmez. Yapmamız gereken başarılı çalışmalara imza atmış arkadaşların yola devam etmesidir. Ben iki dönem görev yapan Sayın Çakır’ı hizmetlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve Malatya için de çok ciddi çabalar sarf ettiğini düşünüyorum. Türkiye’de örnek gösterilecek hizmetler yapmıştır. Bunun yanı sıra görevi devralan Selahattin Başkanımız da üç dönem Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptı. O da çok büyük bir destek ile yüzde 69 oy oranı ile belediye başkanı oldu. Halef-selef olan başkanlarımızın iş tutuş farklılıkları olabilir. Bunların toplum yararına düzenlenmesi gerekir. Biz sadece bu fotoğraf için özel toplantı yapmadık. Ama sürekli beraberiz. Açılışta beraberiz, kapanışta beraberiz. Programlarda beraberiz.

SORU: Öznur Hanım 17 yıldır iktidar partisinde görev aldınız. 17 yıldır iktidarsınız. Öznur Çalık muhalefet partisinde olsaydı nasıl olurdu?

ÖZNUR ÇALIK: Yani AK Parti mensubu olmak benim için büyük bir onur. Allah bana Tayyip Erdoğan gibi bir lider ile yol arkadaşlığı nasip etti. Allah bana ömür verdiği sürece de partideki görevimin adı ne olursa olsun ben partimle Cumhurbaşkanım ile beraber sonuna kadar devam edeceğim.

SORU: Yerelde nasıl muhalefet yapardınız?

ÖZNUR ÇALIK: Yerel muhalefeti bir kere toptancı bir anlayışla yapmazdım. İyi yapılan işlere teşekkür etmeyi kötü yapılan işleri eleştirmeyi bilirdim. Bu konuda Malatya’nın menfaatleri doğrultusunda hareket ederdim.

SORU: Veli Ağbaba gibi siyaset yapmazdım mı demek istiyorsunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Ben kendisine de söylüyorum. Beraber siyaset yapıyoruz. Beraber genel başkan yardımcılığı, MKYK üyeliği yaptık. Bizim kişiliğimiz buna uygun değil. İyi yapılan işleri de teşekkür etmeyi bilmemiz lazım.

SORU: CHP’den size bir öneride bulunan oldu mu? Ya da bir rapor hazırlanıp size iletildi mi?

ÖZNUR ÇALIK: Bu konuda 22. Dönemde bir hizmet hikâyemiz var. O dönemde Mevlüt Arslanoğlu CHP milletvekili. O dönemde İnönü Üniversitesinin kadro problemi var. Kadro çıkmıyor. Dönemim Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı ile görüşmelerimizi yaptık. O dönemde Mevlüt Arslanoğlu, bizim iktidar partisi milletvekillerimizin Malatya için taleplerini destekleyici konuşmalar yapıyordu. Ben bir kişi gibi muhalefet yapardım, demem ama Öznur Çalık gibi yapardım. İyiye iyi deyip alkışlayan kötüye kötü deyip eleştiren bir yapıda olurdum. Beğenmediğiniz bir işi söylemeli ama bu beğenilmeyen işe alternatif öneri getirilmelidir.

SORU: Malatya CHP’si hiç öneri getirmedi mi?

ÖZNUR ÇALIK: Ben hatırlamıyorum. Ama şunu hatırlatayım. İnönü Üniversitesi’ndeki kadro mevzusunu Meclis’e çıkardık ama muhalefet partisi milletvekili Mevlüt Abi bizim ile beraber fotoğraf karesindeydi. Böyle olması lazım.

SORU: 2023 dediniz. 2023’ten sonra Öznur Çalık’ı görecek miyiz?

ÖZNUR ÇALIK: Ben siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu düşünüyorum. Malatya’mızda siyaseten vermiş olduğumuz hizmetleri ve yatırımları göz önünde bulundurduğumuzda, bunca yıllık siyasi hayatımızda şu olmasaydı dediğim binlerce kere şükürler olsun ki yok. 2023 yılında yeni yüzlere ihtiyacımız var. Siyaset sadece milletvekilliği olarak görev yapmak değildir. Bazen düz üye olarak görev yaparsınız bazen milletvekili olarak görev yaparsınız.

SORU: Bazen belediye başkanı olarak yaparsınız…

ÖZNUR ÇALIK:  Bazen belediye başkanı olarak da yaparsınız ama ben yerel yönetimleri bu anlamda düşünmüyorum.

SORU: Gerçekten düşünmüyor musunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Gerçekten düşünmüyorum, düşünmedim de.

SORU: Niye düşünmediniz?

ÖZNUR ÇALIK: Malatya’da uzun yıllar siyaset yaptık. Ve Malatya’daki siyasilerin yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben 2023 yılının yeni yüzlerin olması gerektiğine inanıyorum.

SORU: Çoğu kadına rol model oldunuz. Peki sizden sonra bir kadın siyasetçiyi Malatya’da görecek miyiz?

ÖZNUR ÇALIK: Kesinlikle görmemiz lazım.

SORU: Ama önayak olmanız lazım.

ÖZNUR ÇALIK: Bu konuda Malatya’da kadının siyaset yapabildiğini gösterdik. Çok önemli. 3 Kasım 2002 seçimlerinde sadece aday adayı 3 kadın vardı. Son seçimlerde 20’ye yakın kadın aday adaylarımız vardı.

SORU: Malatya’da bir kadın milletvekili olacak mı 2023’te?

ÖZNUR ÇALIK: Tabii ki olacak. Kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum.

SORU: Benden sonra şu arkadaşımıza referans oluyorum, diyeceğiniz bir kadın siyasetçi var mı?

ÖZNUR ÇALIK: Çok arkadaşım var. Çok arkadaşa da vesile olmuşumdur.

SORU: Size kim vesile oldu? 

ÖZNUR ÇALIK: 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğumda bu konuda bana ilk kanaati Ankara’dan bir telefon ile gittim aday adayı oldum. Allah razı olsun vesile olanlardan. O dönem bin 200 oyla seçilemedik. İnşallah milletimizin takdirini almışızdır.

SORU: En son ailenizle ne zaman dışarıda bir yemek yediniz?

ÖZNUR ÇALIK: Kurban Bayramı’nda…

SORU: Bayramı saymıyorum. Bayramlar haricinde…

ÖZNUR ÇALIK: Kurban Bayramı’nı saymazsak bir sene önce İstanbul’da eşim ve çocuklarım ile birlikte kahvaltı yapmaya gittik.

SORU: Eski hayatınızı özlüyor musunuz?

ÖZNUR ÇALIK: Tabii ki özlüyorum. Eskiden ben eczaneyi kapatıyordum, eşim de eczanesini kapatıp çocukları da alıp hep birlikte gidip dışarıda yemek yerdik.

 

SORU: Eczacı olmak mı yoksa milletvekilliği mi?

ÖZNUR ÇALIK: Bütün meslektaşlarımı şunu söylüyorum. Benim üzerimde bulunan bütün vasıflar gelip geçecek. Ama öldüğümüz zaman Eczacı Öznur Çalık diyecekler. Benim eczacılık mesleğim severek yaptığım çok da gurur duyduğum bir meslektir. Eczacılık mı yoksa vekillik mi diye sorduğunuzda tüm zorluklarına rağmen tüm yaşattığı üzüntülere rağmen yapılan hizmetten sonra gelen bir teşekkür bir teveccüh inanılmaz mutlu ediyor. Bir yaşlı amcamızın “Allah senden razı olsun” demesi muhteşem bir duygudur. Belki de siyaset yaparken şarjınızın bittiği anda yeniden şarj ettiği bir mekanizma.

SORU: “Keşke” dediğiniz anlar olmuştur. Birini paylaşabilir misiniz?

ÖZNUR ÇALIK: En büyük “keşkem” herhalde çocuklarım ve ailem ile keşke daha çok zaman geçirseydim, olurdu. Ailem ile kaçırdığım zamanlar, diyebilirim.

SORU: Röportajımız bitti, çok teşekkür ederim.

ÖZNUR ÇALIK: Biz teşekkür ederiz. Keyifli bir röportaj oldu. Ama yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi inşallah bir sonraki röportajda soracaksın.

SORU: İnşallah.

RÖPORTAJ: Mahir Temur-  [email protected] 
 

Yorumlar 13
arzu 13 Eylül 2019 18:42

bir kadın olarak sizi tebrik ediyorum öznur abla.

OYOYOY 13 Eylül 2019 13:12

kısaca anladığımız şu: herkes işine bakacak!

üyesiz 13 Eylül 2019 12:23

hep düz üye olmak istemişim :))

KASIM KARAKAŞ 13 Eylül 2019 12:16

Mahir bey valla içinden geldiği gibi sormuşsun vekille öyle cevaplamış gibi. Helal kadına vallahi helal meyve veren ağaç taşlanır. Ama artık kırmasınlar dalları.

ÖZGÜR GÜNİZ 13 Eylül 2019 12:15

Malaya'nın ablası sen olmayınca gerçekten Malat ya hakettiğini alamıyor. ama o kadar göz önündesin ki herkezde seni eleştiriyor. bir elini eteğini çeksen bu Malatya ne olur çok merak ediyorum. Biz biraz nankörüz sanırım bunu görsünlerde kıymetinizi o zaman anlarlar....

hacı uğur 13 Eylül 2019 12:13

valla vekilim siz iyi hoşsunuz insanlara yaklaşımız çok iyi de artık sizi daha iyi yerlerde görelim.

HANİFE 13 Eylül 2019 12:12

Seçimlerle ilgili hiç müdahil olmadım diyorsunuz gerçekten inanalım mı Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı siz vesile olmadını mı? buna kimse inanmaz.

Alakasız 13 Eylül 2019 12:08

Ölünce ne kadar sevildiğini Sen göremeyeceksin Asıl hesap mahşerde anlayacaksın

AHMET GÜMÜŞ 13 Eylül 2019 12:01

Vekilim yaptığınız hizmetleri çok takip ettik. size Malatyalı hem kızar hemde yakanızı bırakmaz. Ama gerçekten tuttuğunuz işide hakkıyla yapıyorsunuz.

NURŞEN 13 Eylül 2019 12:00

Sizi tebrik ediyorum. Şahsınızla ilgili sıkıntım yok ama uzun süre siyaset yaptınız gençleride çok seviyorsunuz gençler gelsin artık vekilim.

akçadağlı 13 Eylül 2019 09:28

adayları öznur hanım seçmemişse kim seçti, niye seçim zamanı bir açıklama yapılmadı

SALİH 13 Eylül 2019 09:01

KEŞKE BEN DE BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM!

Hilal 13 Eylül 2019 08:29

Keşke ben de milletvekili olsaydım Öznur Hanım?

Bakmadan Geçme