MASKİ için deprem meprem yok!

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin tutumu akıl alır gibi değil. Su açma bedeli için 1.986 TL aldılar.

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin tutumu akıl alır gibi değil. Su açma bedeli için 1.986 TL aldılar.

 

Elbistan ve Pazarcık merkezli iki büyük depremlerden sonra Malatya çok ağır hasar alan illerden. Hatay ve Kahramanmaraş gibi bina stokunun yüzde 50’sinden fazlasının ağır hasar aldığı Malatya’da yaralar sarılmaya başlanırken Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MASKİ) tutumu tepkilere neden oluyor.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SKANDAL İCRAATLARI
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Şubat depremlerinden sonra ekmeği paralı satması, belediye otobüslerini ücretli hareket ettirmesi tepkilere neden olmuştu. Bu kararlarından hemen çark eden Büyükşehir Belediyesi, yıllarca unutulmayacak bir gafla ulusal ve sosyal medyada günlerce konuşulmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın enkaz altında insanlar varken cenaze işlemleri ile övünmesi artan tepkileri farkı bir boyuta çekmişti.

Bu tepkiler daha sıcaklığını korurken Kayısı Haber’in genel yayın yönetmeni Mahir Temur'un MASKİ ile alakalı köşe yazısı Malatya’da bomba etkisi yaratmıştı. Temur, “Depremden sonra çamurlu suya zam yapan zihniyet” başlıklı yazısında belgeleriyle MASKİ’nin depremden önce olduğu gibi depremden sonra da içme suyuna zam yaptığını yazmıştı.

DEPREMDEN SONRA İÇME SUYUNA ZAM
MASKİ’nin kendi bünyesinde paylaştığı tabloları ulaşan Mahir Temur, içme suyunun metreküp fiyatlarının TÜFE oranında artırıldığını, ticarethaneler içinse fahiş bir metreküp hesabı yapıldığını ve depremden sonra dahi yeni abonelere depozito ücreti alındığını yazmıştı.

(Mahir Temur’un yazısını bu linkten okuyabilirsiniz: (https://i.kayisihaber.com/yazi/mahir-temur/depremden-sonra-camurlu-suya-zam-yapan-zihniyet/963/ )

Temur’un bomba etkisi yarattığı yazısından sonra önce MASKİ sosyal medya hesaplarından bir yalanlama metni paylaşmıştı daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan basın toplantısı düzenlemişti.


GAZETECİYİ TEHDİT ETTİ
Gazeteci Mahir Temur’u da tehdit ettiği basın toplantısında suya zam yapılmadığını iddia eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Keşkem olsaydı sen de hayatta olmazdın” demişti. Mahir Temur’un 22 Mart 2023’te yazdığı “Ah Keşkem!” yazısına atıfta bulunarak gazeteci Temur’u tehdit eden Gürkan, MASKİ ile ilgili yazılan belgeli bilgileri geçiştirmişti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın onlarca gazetecinin huzurunda meslektaşını tehdit ederken sessiz kalan duayen görünümlü sözde gazetecilerin Başkan Gürkan’ı aklamak için mücadele verdiği bir atmosferde Mahir Temur sert bir yazı daha yazmıştı.

“Selahattin Gürkan Hazretleri!” başlıklı yazısında, “Atıp-tutmayla, tehditvari konuşmayla bu işler çözülmez! Tayyip Erdoğan sayesinde koltuğa oturanlar haddini bilmeli ve bu milleti aptal yerine koymamalı! İnsanlıktan nasibini almamış zevat, görevini yapsın!” diye çok sert bir yazı kaleme alan Mahir Temur, MASKİ’nin sözde yaptığı “yalanlama” metnine “yalanlama” getirmişti.

(Selahattin Gürkan Hazretleri başlıklı yazıyı okumak için: (https://i.kayisihaber.com/yazi/mahir-temur/selahattin-gurkan-hazretleri/964/)

 

Gazeteci Temur’un belgeleriyle paylaştığı yazısından sonra sözde “yalanlama paylaşımı” yapan MASKİ’nin sadece “Depremden sonra su tahakkuku yapılmamıştır” ifadesi dikkat çekmişti.

BUNU DA YALANLAYIN!
Depremden sonra Malatya Aksa Fırat ve Malatya Aksa Doğalgaz firmalarının dahi yeni abonelerden depozito almadığı bir ortamda MASKİ’nin yeni abonelerden depozito ücreti aldığını da yine belgeleriyle kamuoyunun takdirine sunuyoruz

5 Nisan 2023 tarihinde yeni iş yerine su abonesi işlemi için MASKİ’ye başvuran kişi 1.986 TL ödedi. Depremden önce olduğu gibi depremden sonra da depozitoya zam yapan MASKİ, su açma bedeli için 1.882 TL, keşif bedeli içinse 104 TL aldı.


BAŞKAN GÜRKAN İSTİFA EDECEK Mİ?
2 gün önce yapılan bu işlem sonrasında üst üste Kayısı Haber genel yayın yönetmenimiz Mahir Temur’a tehditler eşliğinde yalanlama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a soruyoruz:

-Depremden 2 ay geçmesine rağmen halen çamurlu akan Malatya içme suyu için depozito bedeli 1.986 TL almanızın Türkiye’de başka her hangi bir deprem bölgesindeki belediyelerde örneği var mıdır?

-Depremden 2 ay geçmesine rağmen Malatya içme suyu ne zaman içilebilir hale gelecektir?

-Bu gelişmelerden sonra istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

SADIKOĞLU VE KESKİN’E SORULAR
Malatya’da ticaretin patronu diye bilinen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve esnafın patronu diye bilinen Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’e de bir soru sormak istiyoruz:

-Depremden sonra 20 binden fazla ticarethanenin yıkıldığı bir Malatya’da esnafa ve tüccara başkanlık ederken Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çamurlu sözde içme suyuna depozito ücreti 1.986 TL almasından razı mısınız?

MUHALEFET NİYE SESSİZ?
Ayrıca 14 Mayıs seçimlerine yaklaşık bir ay varken muhalefet partilerinin veya aday adaylarının Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bu tutumuna sessiz kalmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Özel Haber- Mahir Temur

Yorumlar 18
Can 11 Nisan 2023 17:59

Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ancak kesinlikle şelalenin gazına geliyorsun Mahir Temur. Kesilen rantlarını bu şekilde çıkartmaya çalışıyorlar.Maski Neticede bir kurum suyu pahalı satsa bile şahısları zengin edecek değil. Hele ki şu seçim ortamında bunu bilerek yapması düşünülemez. Yalanlama da yaptılar.

Hakkımızı cenabı Allah sorar bir gün.ve helal etmiyorum 11 Nisan 2023 08:22

Hakkımı cenabı Allah sorsun.Yuce Mevlana bıraktım bir gün onlarda daha zor günler görür inşallah.hakkimi helal etmiyorum

Malatyalı 09 Nisan 2023 11:13

Buna rağmen bunlaryeniden secilirse demekki biz herseyı çok guzel hakedıyoruz malatyada havasa bının paralı otobuse bının paralı diğer illerde kesınlikle ucret yok ulasım bedava az kaldı keşkemlere

Meraklı Malatyalı 09 Nisan 2023 09:25

Deprem bölgesini geçtim, Mersin Meski depremzedelerden hiç bir ücret almadan suyunu bağlıyor. Diğer illerde de aynıdır diye hatmin ediyorum. Gurbette elin yaptığına bak, bir de memleketimizde hemşehrilerimizin yaptıklarına...

Süleyman 09 Nisan 2023 00:36

Vatansever arkadaş maskide 180 kişi aldı neye göre aldı? Referanslara göre Malatya’da ki gazetecilerin çocukları mhp ilçe başkanlarının çocukları yeğenleri. Bizim de işimiz yok üniversite bitirdik ama referans yok diye giremedik. Maski müdürü oğlunu işe almış altına da araba çekmiş, bi oğlunu da memur yaptı istisnai kadrodan direkt. Mis gibi hayat , bizlerde sürünelim. Ama bu ah kalmayacak kimseye ağızlarından vatan düşmüyor ama vatana en çok kendileri zarar veriyor. Yanına da almış kurtlar vadisi Bedir’le Zübüğü takılıyorlar. müdürün 20 yaşında oğlunun önünde el pençe oluyor zübük ve diğerleri.

Vatansever 08 Nisan 2023 21:42

Yeşilyurt Gençlik kollarında kaçtane genç Yeşilyurt belediyesine İŞKUR üzerinden işe alındı kura çekimi noter huzurunda değilde parti huzurundamı oldu. Selahattin Gürkan ve daire başkanları ve yancıları nerelerde kalıyor hangi güzel kontenyerlarda kalıyorlar vatandaşın canı çıksın personeller perişan maaşları hak ettikleri gibi verilmedi devletin verdiği hakkı personeline vermeyen sırf kendini sosyal medyada beğenmeyen personelinib sözleşmesine imza atmayan Çınar Başkan sahip çıkmayan sendika Allah’ınızdan bulun az kaldı Malatya sizin gibi kan emicilerden kurtulacak inşallah..

Kul hakkı 08 Nisan 2023 21:35

Yeşilyurt belediye Başkanı Mehmet ÇINAR Malatya büyük şehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan İŞKUR üzeri alınan 6 yada 9 aylık personeller için bile akp’deki gençliğin tamamını belediyelere doldurdu Müdürlerin akrabalarını Başkan yardımcılarının akrabalarını belediyelere işe aldılar depremde sadece bunlar mı mağdur el vicdan onca Aile babası işsiz güçsüz kaldı bunların vebali üzerinizde nasıl can vereceksiniz. Yeşilyurt belediye personelleri darmadağın olmuş ama o liyakatsiz Başkan yardımcıları kendilerine özel kontenyerlar kurdurdular içlerini gelen yardımlarla doldurdular personelin canını cehenneme dediler hangi Başkan bir Personeli aradı acaba bi derdin sıkıntın varmı kimse aramadı Allah sizleri bildiği gibi yapsın inşallah son nefesinizde o hakkını yediğiniz umursamadığınız vatandaşın personelin umuduna kalırsınız. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Ali Doğan 08 Nisan 2023 17:52

Mahallenin kabadayısının önüne geleni boş atıp dolu tutturma hevesi ile tehdit etmesi gibi bizim mahallenin kabadayısı da Mahir Temur' u tehdit ediyor. Bakalım ne tutturacak?

Yusuf 08 Nisan 2023 16:36

Selahattin Gürkan Aldığın Battalgazililer işe gelmiyor işe Allah’ından kork o kadar boş insan aldın ki hiç birini işe getiremiyorlar Selahattin Gürkan bizim adamımız diye sen bu kadar veballe nasıl yaşayacaksın sana yakın isimler kendi işlerini yapıp işe gelmiyorlar sahibi olmayanıda ediyorsun gün gelir hesap döner sen rahat ol senin hesabın varsa Allah’ında hesabı var

Malatyalı 08 Nisan 2023 16:15

MASKİ eski berrak suyumuza kavuşuncaya kadar tahakkuk yapılmayacak demesi o tarihte Sayaçtaki toplam tüketimimi tahakkuk edecek? Yoksa o tarihe kadar kullanılan su tüketimi ücrete tabi tutulmayacakmı? Bu konuya da bir açıklama yapılırsa iyi olur.

Hasan27 08 Nisan 2023 09:18

Aboneliğini iptal ettirenlere bu ücret üzerinden depozito ücreti geri ödeniyor. İptal ettirenler ilk abone olurken yatirdiklarindan daha yüksek bir iade aliyorlar.

Halim 08 Nisan 2023 03:26

Selâtin bu memleketin başına bela olduktan sonraki olumsuz olaylara bakın..ne demek istediğimi anlarsınız… Bir belediye başkanı düşününkü vicdanın v si yok merhametinde m si yok..Ama satın aldığı basınla herşey çok güzel ve şehri yönetim on numara görüntüsü veriyor.. Bu nasıl bir kumpas .. Demekki bizim sessizliğimizden besleniyor.. MAZLUMLAR SES VERİN..AHINIZ SESİNİZ OLSUN..!!

Fatih 08 Nisan 2023 03:17

Memet ve Erhan beyler kalacak yeri olmadığı için iş yerine gelemeyen ve kendi misafirhanesinde kalamayan personele maaş vermemeyi düşüneceğinize veya yol yemeğini keseceğinize oturup bu yazılara kulak verin. Evet maskinin tek gelir kaynağı su olabilir ama deprem oldu farkında mısınız? Çocuklarınızın altında ki arabaları alın , daire müdürleri akşama kadar gezmesin o zaman para kalır,milletten de depozito almazsınız. Yazık tek kelimeyle yazık ! Ha bu arada Başkan Mahir beyi nasıl tehdit edebilir? normal vatandaşı da hele hele bir gazeteciyi de yazılarından dolayı asla tehdit edemez.Bizim ilahımız sen değilsin başkan yanındakilerde peygamber değil,sen hizmet için gelmiş Akp oylarıyla orada oturuyorsun.

Hasan Özkan 08 Nisan 2023 01:48

Mahir beyin sadık bir okuyucusu olarak söyleyeyim ki memleketi şirket gibi idare edenlerden bu tür onurlu bir eylem beklemeniz nafiledir.Sistemin her bir parçası saat gibi uyumlu çalışmak zorundadır.Siz bu saatin bir parçasının farklı çalışmasını istiyorsunuz.Arapların bir sözü var kellim kellim la yenfaa(konuş konuş) faydasız. Al birini vur ötekine demişler ya.bir de atasözü söyleyeyim bari. Deveye boynun neden eğri demişler, nerem doğru ki demiş.

Ahmet 08 Nisan 2023 01:11

kurulduğu tarihten itibaren ak partiliyim saladdin gürkan vekil adayları ile oy toplamaya kalkarsa gezmeye giderse görürsem ben dahi oy vermem.saladdini malatya depremde gördü.acımız varken gürkan kendi reklamnı yapıyor keşke bir kişiye allah için yardımcı olsaydı yeterdi onuda görmedik.

Nabız 08 Nisan 2023 00:22

Cumhırbaşkanı ve meclis afet bölgesi ilan ettiği illerin enerji depozito alınmasını yasakladı.elektrik doğalgaz ve su bunlar ne cesaret ile devlete karşı gelip depozito ücreti alıyor anlamadım. Bu başkanın kılavuzu karga olunca böyle oluyor demekki.cimere şikayet etsinler depozito verenler.inşallah büyük şehir belediye başkanı yerine ya kayyum atanır yada görevden azl edilirse malatya kurtulur.

Vatandaş 07 Nisan 2023 23:51

Mahir beyi yalnız bırakmayalım cimere şikayet edelim Selahattin Başkanı yaptığı zulümleri tehditlerini Malatya halkı olarak tepkimizi cimere yazarak gösterelim.

Kırgın akp li 07 Nisan 2023 23:23

Bunları okudukça beynim donuyor keşke onlar haklı olsa diyorum ama ne faydaki siz hep haklı çıkıyorsunuz.Böyle yönetilmektense başsız olmayı tercih ederdim.

Bakmadan Geçme