MASKİ ile TÖTM arasında su borcu kavgası

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) arasında su borcu yüzünden gerginlik yaşandığı ve yaklaşık olarak TÖTM'in  MASKİ'ye 10 milyon lira borcunun olduğu iddia edildi.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) arasında su borcu yüzünden gerginlik yaşandığı ve yaklaşık olarak TÖTM’in  MASKİ’ye 10 milyon lira borcunun olduğu iddia edildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, MASKİ’nin bu 10 milyon borcu tahsil etmek istediği ama TÖTM ve İnönü Üniversitesi yetkililerin bu borç yüzünden siyasi kanallar vasıtasıyla suyun çok yüksek fiyata TÖTM’e faturalandığı ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladıkları iddia edildi.

MASKİ’nin suyun tonunu TÖTM’e 8 lira 10 kuruşa satmasını yüksek bulan İnönü Üniversitesi ve TÖTM yetkilileri, bu fiyatın çok yüksek olduğunu ve bu tür durumlarda suyun tonunda en fazla yüzde 50 fiyata satabilecekleri halde yüzde 300 daha fazla fiyatla su kullandıkları iddia edildi.

Vatandaşlardan yüzde 300 daha fazla bir fiyatla su kullanan TÖTM ile MASKİ arasında bir gerginlik yaşandığı ve bu gerginliğin halen devam edildiği iddia edildi.

Bu gerginliğe Malatya AK Parti milletvekillerin aracı olarak dâhil olduğu ama Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürü’nün bu 10 milyon borcun tahsili konusunda geri adım atmayacağı bilgisi yine çift taraflı kaynaklarımız tarafından iddia edildi.

Ayrıca 6 Temmuz Cumartesi günü MASKİ’nin TÖTM’in suyunu bir gün süreyle kestiği ama AK Parti Malatya milletvekillerinin araya girerek tekrar suyun açıldığı iddia edilse de TÖTM yetkililerinden aldığımız bilgilere göre basınç düşüklüğünden kaynaklanan bir kesinti yaşandığı bilgisine ulaştık.

Bu iddialar ışığında MASKİ Genel Müdürlüğüne sormak istiyoruz:

-MASKİ, suyun tonunu TÖTM’e 8 lira 10 kuruşa mı satıyor?
 

-Bir kamu kuruluşu olan ve bölgenin ve Türkiye’nin sayılı hastanelerinden olan TÖTM’e su fiyatının normal fiyatın yüzde 300 fazla fiyata satılması etik mi ve yasal mı?

Konu ile ilgili araştırmamız devam edecektir.

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Aybars 13 Temmuz 2019 21:37

Sayın ediyor 00 diye bahsedilmiş haberde yazılan rakama göre şahıs suyunun tonu 2 liraya gelir su faturasına bakınca bu fiyat gerçeği yansıtmıyor en azından benim evime gelen su faturasına göre

Bakmadan Geçme