Mehmet Çınar bir cevher!

Ağbaba: Yeşilyurt Belediye Başkanı'nın kıymetini Malatyalılar bilsin, bir cevher…

Ağbaba: Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın kıymetini Malatyalılar bilsin, bir cevher…

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin il binasında yaptığı basın açıklamasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı eleştirdi.

KAYISININ HAYRINA GÖRÜŞÜYORLAR!
“Denetim yapmayan ve ruhsat veren anlayış ortada gezmeye devam ediyor” diyen Ağbaba, 

“Yeşilyurt Topsöğüt Konutları ağır hasar aldı. Bostanbaşı’nda imar verilen yerler ağır hasarlı. Kim suçlu, daireyi alan öğretmen, terzi, esnaf suçlu ama tarlaya imarı veren belediye başkanı yargılanmadı. Bizim belediye başkanları ne yapıyor, kimisi yapay zekâyla arsa satıyor. Bunları kutlamak lazım. Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın kıymetini Malatyalılar bilsin, bir cevher. Gri pasaportla insan kaçakçılığı yapmak kimin aklına gelirdi? Kimin aklına gelirdi yapay zekayla, sahte belgeyle arsa satmak? Bunlar ortada gezmeye devam ediyorlar. Öbürü eşini, dostunu, yakınlarını işe sokuyor. Selahattin Gürkan’ın da emeklerini unutmamak lazım, Malatya’ya tanıtım noktasında bayağı emekleri oldu. Ne dedi, ‘Biz ölülerimizi iyi gömüyoruz’ dedi, Türkiye’de gündem oldu. ‘Azgınlık’ dedi, sağ olsun Malatya’yı bayağı tanıttı. Kahramanmaraş heyeti Cumhurbaşkanıyla görüşüyor. Birde Malatya heyeti var. Vasatlığa bir bakın. Beyler açıklama yapıyorlar, nasıl anlatmışlarsa sorunlarını? ‘Cumhurbaşkanına sorunlarımızı anlattık’ diyorlar. Kapının önünde kayısı veriyorlar. Malatya’daki siyasetin geldiği durum bu. Kayısı olmazsa randevuda vermeyecekler. Kayısının hayrına görüşüyorlar” dedi.

AĞBABA: MALATYA’DA ENKAZLARIN SADECE YÜZDE 53’Ü KALKTI
Malatya’nın yerle bir olduğunu herkes duyduğunu, enkaz kaldırma beceriksizliğini artık Türkiye’nin de bildiğini aktaran Veli Ağbaba, Malatya’da enkazın ancak yarısının kaldırılabildiğini söyledi. 
Ağbaba, “Resmi rakamlara göre yüzde 53,5’i kaldırılmış durumda. 9 ayda aldığımız yol bu, sadece yüzde 53’ü kaldırılmış. Bu süreçte tören yapıp, havai fişek patlatmadılar. Büyük binaları yıkarken tören yapıyorlar. En son Yeşilevler’deki yıkımda bunu gördük. Böyle giderse en az bir yıl daha enkazın kaldırılmayacağını görüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı önce ocakta biteceğini söyledi, vali aralık dedi, şimdi mart ya da nisan ayında bitirileceği söyleniyor ama buna da yetişilemeyecek gibi görünüyor. Enkaz kaldırırken yerinde ayrışma bununla birlikte toz ve asbest tehlikesi de devam ediyor. Asbest bir cinayet gibi, bir önlem alınmıyor” diye ifade etti.

“EV ALABİLMEK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN DAHA ZOR”
CHP Malatya İl Başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya gelen Veli Ağbaba, hak sahipliği konusunu “deveye hendek atlatmaya” benzetti. Ağbaba, Depremzedelerin AK Parti’den ev alabilmesi deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu ifade etti.

Ağbaba,

“O kadar anlamsız şart ve kriter var ki hak sahipliği tam bir çileye dönüşmüş durumda. Malatya’da hak sahipliğine başvuranların sayısı 121 bin 907 iken 69 bin 263’ü kabul edilmiş. Her iki depremzededen birinin talebi kabul edilmemiş. Maalesef depremin vurduğu Malatyalıları AKP vurmaya devam ediyor. İtirazlar yapılıyor ama yeterli personel olmadığı için bu süre yeterli değil. Mutlaka itiraz süresi de uzatılmalıdır. İtiraz süresi uzatılmazsa Malatyalılar mağdur olacak” dedi.

EŞYA PARALARI, TAŞINMA DESTEKLERİ HALA VERİLMEDİ”
Eşya ve taşınma desteklerine de değinen CHP’li Ağbaba, “Depremin üzerinden 9 ay geçti ama hala eşya paraları verilmedi. Maliyenin yanına çadır kurdular, insanlar kuyruğa girip, kaybettikleri eşyaları yazdırdılar ama hala eşya paraları ödenmedi. Hala destek alamayan depremzedeler var. 9 ay geçmiş 10 bin hane başı destek, 15 bin taşınma desteğini alamayan insanlar oldu. Orta hasarlı binaların ne olacağı tartışılıyor. Belediyelerin verdiği sınırlı sayıdaki ruhsatların tekrar iptal edildiği konuşuluyor. Bu şartlarda orta hasarlı bina sahipleri kışı dışarda geçirmeye devam edecek. Orta hasarlı binalarla ilgili 6 Şubat 2024’e kadar işlem başlatılması gerekiyor çünkü bir yıl içerisinde güçlendirme işlemi başlatılmazsa ağır hasarlı kabul edilecek ve yıkılacak" şeklinde konuştu.

“HİBELER SON DERECE YETERSİZ”
Ağbaba konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yerinde dönüşüm ile ilgili de bir belirsizlik var. 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi ile 100 metrekarelik evin yapılması mümkün değil. Malatya’daki 100 metrekarelik evin bugünkü maliyeti 2,5 milyon TL’den az değil. Müteahhitler enflasyon nedeniyle fiyat veremiyor. Devlet yapmayınca insanlar bahçe ve bağlarına ev yaptılar. Bu şekilde 15 bin evin yapıldığı ifade ediliyor. Bunlar hiçbir denetime girmeden insanlar gidip evlerini yaptılar ve oturuyorlar. 15 bin kaçak mı sayılacak? Bununla ilgili de bir çözüm üretilemedi”

“HAKİMBEY APARTMANI’NIN YIKILACAĞI 2020’DEN BERİ BİLİNİYORDU”
Hakimbey Apartmanı’ndaki skandalları tek tek kayisihaber.com’dan Mahir Temur ortaya sermişti. 24 Ocak Sivrice depreminden sonra Hakimbey Apartmanı’nda oturan Gülen Öner’in Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçeyi de Temur yazdığı köşesinde paylaşmıştı.
6 Şubat depreminden sonra ablası ile beraber Hakimbey Apartmanı’nda göçük altında kalıp vefat eden Gülen Öner’in dilekçesini Ağbaba da paylaştı.

Ağbaba, “Depreme Malatya’nın hazır olması lazımdı. 24 Ocak 2020 depremi Malatya’yı da etkilemişti. Malatya merkezde de birçok binanın ağır ve orta hasarlıdan az hasarlıya çevrildiğini biliyoruz. Bunlardan birisi de Hakimbey Apartmanı. İçinde 78 kişi hayatını kaybetti. Yazılan bir dilekçe var onu sizinle paylaşmak istiyorum; Gülen Öner, 24 Ocak 2020’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ‘İkamet ettiğimiz aşağıda açık adresini belirttiğimiz apartmanımızda ve dairemizde 24.01.2020 tarihinde meydana gelen depremde hasarlar ve çatlaklar oluşmuştur. Bu nedenle evimizde ikamet edemiyoruz. Hasar tespiti için yerinde testlerin yapılması için arz ederiz. Evde kalamıyoruz. Gelindiğinde yukarıdaki numaramdan iletişime geçilmesini rica ediyoruz’ demiş. Bu dilekçeyi görmezden gelip o ağır hasarlı binaları hafif hasar veren anlayış bu insanları katilidir. Bir işlem yapıldı mı, yapılmadı. Bu katliamın belgesidir. 78 kişi Hakimbey Apartmanı’nda göz göre göre öldü. Dilekçeyi yazan Gülen Öner de enkazın altında kaldı, öldü. Malatya’da böyle onlarca bina var, bu cezasızlık olduğu sürece de bunları yaşamaya devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı. 

Yorumlar 21
arslan 27 Kasım 2023 23:37

Dünyadaki en kötü belediye başkanısın mehmet çınar çarptın bitirdin belediyeyi hanımı bile işe soktun.Hiç yüzün bile kızarmıyor.Hakkımız haram zıkkım olsun.

Talha 20 Kasım 2023 19:53

Bunları bile bile hâlâ oy veriyorlar, biri ülkeyi sömürdü altındakiler illeri sömürdü hâlâ göz göre göre tapıyorlar. Bunların ki resmen dine ülkeye herşeye ihanet.

Abdurrahman Erdoğan 20 Kasım 2023 12:18

Malesef süreç çok yavaş yürüyor birde binaların performans analizi soguclendirme projeleri belediyeler tarafından bir muamma oluyor neye göre yani yeni yapılan röleve güçlendirme projesi ne göre mi yoksa mevcut eski projeye göre mi değerlendirme ye alınacak yeni yapılan röleve projesi kapsamında belediye imar işleri yapı ruhsatı nı vermesi gerekir fakat işler pekde öyle yürümüyor ipe un seriliyor çileyi vatandaşlar çekiyor bir düzenleme yapılması gerekir

Berna 19 Kasım 2023 23:42

Sizin icin birseyler yapmaya calidan veli agbabayi elestiren zihniyetedir lafim. Bu kadar boş kafali olmayin lutfen birazcik o neyninizi kullanin. Kimin soyledigi onemlimi ne soyledigi onemli keske bi parca kafaniz calissa bikmadinizni bu sacma sapan yorumlari yapmaktan. Belediye naskanlari hakkinda soylenenler cok dogru. Yapilmadimi bu soylenenler insan kacakciligimi yapmadi hangisini yapmadi. Selahattin gurkan cikip tvde konusmadimi neyin kafasini yasiyosuniz siz ya yeter artik sizlerle ayni havayi solumak cok sinir bozucu

Onur onur 19 Kasım 2023 23:38

Adam malatyalinin tüm sorunlarını bir bir yazmış Allah razı olsun. Birtanesi kalkmış sen milletvekilisin ne yaptın Diğeri yandaşlarına yağ dağıttın falan yazmış Nasıl bir oksijen israfisiniz. Adam muhalefet partili muhalefet. Yiyorsa malum kişinin sayfasında yazın o dediklerinizi Bukadar beyinsizle aynı memlekette yaşamak çok üzücü.

Mehmet 19 Kasım 2023 23:32

Akpartiyi eleştiriyor ama bunun onlardan hiçbir farkı yok, hatta onların suç ortağı, Akparti nin yaptığı ne iş varsa bu Ağbaba dibine kadar faydalanmıştır. İnanmayan gitsin niyazi mısride parke alacak parası olmayan küçük bir dükkandan Ordu pazarında ki sohwromuna ve yığdığı fayans stoğuna, tekstil işinde kimlerle ortaklık yaptığına, iş ilişkilerine, son 20 yılda nerden nereye kimler sayesinde geldiğine baksın.

Mmyy 19 Kasım 2023 23:17

Mehmet başkanımı kimseye yedirmem ! ama adam hısım akrabayı açıkta bırakmıyor karınısı bile devlet memuru yaptı çınar betonu belediyenin hizmetkarı yaptı hep halk için çalışıyor başarılarının devamını dileriz ???? Başkanım Benide Almanyaya gönder

Mehmet calan 19 Kasım 2023 21:55

Mehmet çınar Allahın bize bir nimeti Rabbim esirgesin burda işi güzel ama ahiret de mizanı agir

Zehra Bora 19 Kasım 2023 21:27

Çok merak ediyorum kendisi Malatya'nın milletvekili hem de yıllardır mecliste şehrimize ne faydası dokundu ,hangi sorunu çözdü, ancak oturduğu yerden belediye başkanlarına muhalefet ediyor sırf AKP li oldukları için, aynı partiden olsalardı görmezden gelirdi

Malatyalı 19 Kasım 2023 20:19

Helal bea veli abim yazdıgına imzamı atarım bir malatyali olarak. Ben gözlerimle gördüm insan kaçakçılığıyla alakalı savcıliga suç duyurusunu bunun da peşine düsün ne oldu sonuç kim nasıl kapadi? Sen bizim vekilimizsin Allah yolunu açık etsin inşallah

Bekir 19 Kasım 2023 19:28

Yeşilyurt belediye başkanı gündüzbey de esnaf gezisi yapıyordu.gündüzbey muhtarı vatandaşın sorunlarını yeşilyurt belediye başkanına anlattı.belediye başkanının muhtara cevabı şu oldu: HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN.

Keklik 19 Kasım 2023 18:41

Hanzade adlı horum yazan kardes A.Ş ve H.G isimlerini başkana bir sorsanız

Keklik 19 Kasım 2023 18:37

Ne çınarmış be yaptıkları ortada hala savunan var savunanlara gri pasaport olayinda hangi personelleri ne kadar aldı isimlerinide bizzat kendisi biliyor ne yaptı yerlerini degistirdi öbürü de nerde çınar başkan açıklasın derseniz ben size isimleri yazayım

Zeynep 19 Kasım 2023 18:35

Sen önce depremde sadece kendi yandaşlarına gönderdiğin tonlarca sıvı yağ ve ısıtıcıları kimlere gönderdin onun hesabını ver Allah size fırsat vermesin yoksa hiç kimse adil bir şekilde faydalanmaz sayın Ağbaba

Ziya 19 Kasım 2023 17:59

Sayın başkanının avanelerine ateş düşmüş ya başkan koltuğu giderse ne olacayiz derdindeler merak etmesinler ettiklerini çekecekler sadece okadar... Babanizin çiftliği sandınız demi

SM23 E CEVAP! 19 Kasım 2023 17:44

Halla halla ne yaptıysa rüştünü ispatladı? gri pasaport topsogut konutlari sahte Unesco şehir yıkılıp insalar sokakta perisanken gidip eşini özel kalemden memur yapmasimi? Bende yesilyurta ikamet ediyorum 6 senedir sayın cinar baskan gel Gorki bir gun o BASKANLİK KOLTUGUNU DOLDURAMADİ??? Hele bir su belediyenin şirketlerinin bir Sayıştay denetlesin görürüz rüştünü ispatı???

Kogama 19 Kasım 2023 17:44

Evet Başkan Hep sinede Bir Günah Keçisi Buldu. Almanya, Topsögüt, Bostanbaşı, İşgem, Yeşilyurt Spor, Okan, Serkan, Muzaffer.... Varda Var. Ye Babam Ye

Hasan 19 Kasım 2023 17:40

Cidden Çok Başarılı. Timur Misali Bu Bize Fazla İyi.. Reyise Söyleyelim Bunu Ankara veya İstanbul'a Belediye Başkanı Yapsın...

Ybhkk 19 Kasım 2023 17:36

Bir soru kendime,;;Şu iki yorumu okuyuca acaba ben Çınar başkanı tanımamış mıyım acaba diyorum. Bir soru da şu iki yoruma,;; bu yorumu yapmak için kaç para, veya kaç yakınınızı işe aldırdınız acaba.?

Hanzade 19 Kasım 2023 15:40

Başkan Çınar genci yaşlısı , çocuğu demeden hizmet veren, gazi ve şehit yakınlarına gösterdiği ihtimamla şefkat ve merhamet duygularını insanın gönlünde yeşerten, yeşilyurda yakışır projelere imza atan.çok çalışkan ve zeki , geleceğin gençlerine ilham olan düzgün bir insan. Lütfen biraz realist olun

Sm23 19 Kasım 2023 15:35

Başkan Mehmet Çınar bu konuların hepsini ispat ve delillerle beraber açıklık getiren beyanatlarda bulunmuştur. Gerçek dışı insanları aşağı çeken cümlelerle bir yere gelme dönemi çoktan kapandı başkan Mehmet Çınar 7/24 hizmet mesaisi ile Yeşilyurt'a ve yeşilyurtlara verdiği emeklerle rüştünü ispatlamış bir başkan çok daha iyi makamlarda görmek dileğiyle????????

Bakmadan Geçme