'Mesleki Eğitim bilincimizin değişmesi lazım'

Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Karaaslan mesleki eğitimin önemsenmediğini ve geçmişten gelen problemlere dikkat çekti.

Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Karaaslan mesleki eğitimin önemsenmediğini ve geçmişten gelen problemlere dikkat çekti.

Mesleki Eğitim konusundan yapılan yanlışa dikkat çeken Abdulkadir Karaaslan, “Mesleki Eğitim konusunda maalesef toplumumuzun da önemsemediği bir yanlış ifade var. ‘Ara elaman’ ifadesi maalesef çok yanlıştır. Toplumların, milletlerin gelişimi açısından ara eleman değil, mesleki eğitimde asıl olan şey ana eleman yetiştirmektir. Ana elemanlar toplumun ihtiyaçlarına göre şekillenmiş insanlardır. Kimisi tornacı olarak yetişir kimisi mobilyacı yetişir kimisi makinacı olarak yetişir kimisi elektrik-elektronikçi olarak yetişir. Bunlara ara elaman ibaresi kullanmaktan daha çok ana eleman demek gerekir” dedi.

“Mesleki eğitimde geçmişten süre gelen problemler var” diye ifade eden Karaaslan, “Ailelerin yönlendirmesi konusunda problemler yaşıyoruz. Eğitim camiasındaki arkadaşlar da bunu ifade ederken ya da toplum içerisinde mesleki eğitimi ifade ederken bu öğrencilerin topluma kazandırmak gerekliliğini çok da yerine getirmiyoruz. Ben kendim bu ifadeyi ara elaman demekten ziyade ana eleman diye tabir ediyorum” diye ifade etti.

Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Karaaslan konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Eskiden öğrenciler için katsayı problemi vardı. Puan kırma durumu vardı. Şu an sınava girecek bir mesleki eğitim öğrencisi hiçbir şekilde bu tür problemler ile karşılaşmıyor. Bir öğrenci mesleki eğitimi tercih ettiğinde Anadolu Lisesi aksine çift diploma alıyor. Biri lise diploması diğeri iş yeri açma diploması. Mesleki eğitim bilincimizin değişmesi lazım”

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Bünyamin GÜNAY 14 Ekim 2019 13:49

Abdulkadir Karaaslan Hocama katılıyorum. Sonuna kadar haklı. Ara eleman ne demektir. Evlatlarımız varsa biz varız. Onlar yoksa biz hiçiz. Ana eleman demek çok daha mantıklı

Bakmadan Geçme