Meteorolojiden kayısı üreticilerini tedirgin eden uyarı

Meteorolojiden yapılan son açıklamada, Malatya'da özellikle yüksek kesimler için hafif zirai don uyarısı yapıldı. Bu durum ise en çok kayısı üreticilerini tedirgin etti.

Meteorolojiden yapılan son açıklamada, Malatya’da özellikle yüksek kesimler için hafif zirai don uyarısı yapıldı. Bu durum ise en çok kayısı üreticilerini tedirgin etti.

Dünyanın kayısı başkenti olan Malatya’da, yeni meyve veren kayısı ağaçlarında zirai don riski sürerken, meteorolojiden yapılan son uyarı ile üreticiler tedirgin oldu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Pazar günü Malatya’nın kuzey ilçeleri ile bin 200 metre ve daha yüksek kesimlerinde hafif zirai don riski bulunduğu belirtildi. Yapılan uyarıda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Havan sıcaklığının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile bir çok bölgede erken meyve veren ağaçlarda, zirai don olayı yaşanırsa hasarın büyük olabileceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme