MHP Malatya'da aday çıkartmayacak mı?

Cumhur İttifakı'nın tekrar gündeme gelmesi ile yerel seçimlerde AK Parti ve MHP'nin seçim stratejisi belirginleşmeye başladı.

AK Parti Malatya’da Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterince gözler Malatya MHP’sine çevrilmişti.

Hem MHP tabanında hem de yönetiminde Selahattin Gürkan’a karşı olumlu bir tavır gözle görülürken MHP’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi için aday çıkartıp çıkarmayacağı merak konusuydu.

A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, Başkent'te ittifak görüşmelerinden sızan bilgileri aktardı. Buna göre formül iki ayaklı bir ittifak biçimine dayanıyor.

Birinci ayağın “jest” olduğu ikinci ayağın ise “iş birliği” diye tanımlandığı Cumhur İttifakı’nda Malatya’nın “İş birliği” şehrine girdiğini söyledi Fatih Atik.

İş birliği yapacağı 24 il arasında Malatya da var.

“İş birliği” olarak tanımlanan ittifakın açıklaması ise “Güçlü formüllerle birlikte hareket etmek” olarak açıklandı.

Anladığımız kadarıyla MHP Malatya’da AK Parti’nin adayı Selahattin Gürkan ile beraber hareket edecektir.
İlk ayağın “jest” olduğu söylenen illerde karşılıklı olarak MHP ve AK Parti aday göstermeyecek ama “iş birliği” nden anladığımız kadarıyla MHP Malatya Büyükşehir Belediyesi için bir aday belirleyecek ama Selahattin Gürkan’a destek verilecek, diye anlıyoruz bu kulis bilgisini.

Kaynak: A Haber- Kayısı Haber

Bakmadan Geçme