MOTAŞ... 'Birkaç gün' 17 gün mü?

Dün Kayısı Haber'de 'MOTAŞ'da maaş krizi' başlıklı haberimizde MOTAŞ Genel Müdürü'ne sorular sormuştuk. MOTAŞ'tan sorduğumuz sorulara cevap geldi.

Dün Kayısı Haber’de ‘MOTAŞ’da maaş krizi’ başlıklı haberimizde MOTAŞ Genel Müdürü’ne sorular sormuştuk. MOTAŞ’dan sorduğumuz sorulara cevap geldi.

MOTAŞ’da çalışanların maaşlarını geç aldığını, Ağustos ayının mesailerini halen alamadıklarını haberleştirmiştik. Ve MOTAŞ Genel Müdürü’ne sorular sormuştuk.

“MOTAŞ Genel Müdürü’ne sormuş olduğunuz cevaplar” başlıklı mailde sorularımıza cevap geldi.

 

“Çalışanlarınızın maaşlarını taksitle ödediğiniz doğru mu?” sorusuna;

“Maaş ödemeleri her ayın 5’inde tek seferde personel hesaplarına yatırılmaktadır” cevabı verildi.

“Çalışanlarınızın mesailerini halen yatırmadığınız doğru mu?” sorusuna ise, “Pandemi süreci nedeniyle yolcu sayılarındaki ciddi azalıştan ötürü mesai ödemelerinde birkaç gün gecikme yaşanmıştır. Bu durum süreklilik arz etmemektedir” cevabı verildi.

“Geçen yıl yüzde 20 zam yapmanıza rağmen MOTAŞ halen zarar mı ediyor?” sorusuna ise MOTAŞ’tan şu cevap elimize ulaştı:

“Pandemi nedeniyle azalan yolcu sayıları ayrıca Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği ayakta yolcu sayısındaki ciddi azalışlar, okulların ve üniversitenin kapalı olması nedeniyle yolcu sayılarımızda % 75 azalma görülmüş olup bu durum gelirlerimizde de aynı oranda azalışa neden olmuştur.
Bu süreçte MOTAŞ olarak çalışanlarımıza mağdur etmeme adına işten çıkarma yapmadığımız gibi sadece bu aya mahsus birkaç gün gecikme yaşanmıştır.”

 

“MOTAŞ’da maaş krizi” haberimizden sonra kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre her ayın 5’inde yatması gereken mesai ücretlerinin bugün yatırıldığı ve haberimizden hemen sonra bu geciken mesai ücretlerinin yatırılacağına dair kısa mesajın çalışanlara gönderildiği bildirildi.

MOTAŞ’ın gönderdiği cevapta “birkaç gün gecikti” ifadesi tam olarak 17 güne tekabül ediyor!

Sorduğumuz sorulara cevap verdikleri için MOTAŞ yetkililerine Kayısı Haber olarak teşekkür ederiz.

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Timuu4431 26 Eylül 2020 19:23

Kayısı haber olarak size bir lafım yok siz görevinizi yapıyorsunuz ama size bu lafları yumurtlayan iş arkadaşım bile görmek istemediğim kişi hiç size dedimi bizim üzerimizdeki gömleğimizi pantolon ayakkabımızı bu şirket veriyor pandemi sürecinden dolayı gerçekmiş olabilir olsun canlarına feda olsun en azından işimiz de çalışıyoruz iş çıkışımız verilmedi bugünümüze şükür bu saatten sonra tek yapmamız gereken Rabbimize dualar edip bir an önce şu hastalığın bitmesidir

Bakmadan Geçme