MOTAŞ'ta aynı taktik!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde sular durulmuyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MOTAŞ'ın da...

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde sular durulmuyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MOTAŞ’ın da kısmi çalışma sistemine geçtiği ve yaklaşık 470 çalışanın sadece 20 gün sigortalı gösterildiği ve AGİ’lerinin eksik yatırıldığı öne sürülüyor.

Mahir Temur- Özel Haber

AYDA 20 GÜN SİGORTA

MELİD şirketine bağlı 2 bin 200 çalışanın sıkıntılarını daha önce Kayısı Haber’de dile getirmiştik. Kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre Ekim ayından sonra MOTAŞ çalışanlarının da kısmi çalışma sistemine geçtiği ve 470 çalışanın ayda 20 gün sigortalarının gösterildiği bildirildi.

Ayda 20 gün sigortalı gösterilen MOTAŞ çalışanlarının Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ücretinin de 20 gün üzerinden verildiği ve hafta içi tüm izinlerin kaldırıldığını bildiren MOTAŞ çalışanları sıkıntılarını Kayısı Haber’e anlattı.

Yetkililerin, pandemi döneminde elinizi taşın altına koyun, sadece sigortanızdan ayda 10 gün kesilecek diye çalışanlardan fedakârlık istendiği ve bu söylemden sonra sadece sigortası kısmi yatan çalışanların AGİ ücretlerinde de kısıtlamaya gidildiğini öğrenen MOTAŞ çalışanları çok dertli.

“100 LİRA EVİMİN ELEKTİRİK PARASIDIR”

Her ay maaşımızda bir farklılık görüyoruz diyen bir MOTAŞ çalışanı, “Çalışma sürelerimiz aynı olmasına rağmen her ay maaşlarımızda kısmi de olsa bir düşüklük oluyor. Zaten otobüs kullandığımız halde 10 gün sigortamız eksik yatıyor. AGİ’lerimiz 20 gün üzerinden yatıyor. En azından AGİ’lerimiz tam yatsın. Sadece AGİ’den 100 lira kesiyorlar. 100 lira benim evin elektrik parasıdır. En azından AGİ’lerimiz tam yatsın” diye ifade etti.

Daha önce yılda iki kez iş elbisesi hakkı olan MOTAŞ çalışanlarının bu yıl iş elbisesi verilmediği ve geçen yıldan kalan yaklaşık 90 elbisenin ebatları uymadığı için halen ilgili firmada bekletildiği iddia ediliyor.

ELBİSELER RAFLARDA ÇÜRÜYOR

Konu ile ilgili Kayısı Haber’e konuşan MOTAŞ çalışanı, “Bizim kışlık ve yazlık iş elbisesi hakkımız var. Her yıl verilirdi ama bu yıl verilmedi. Geçen yıl 90 elbisenin ebatları uymadığı için değiştirilmesi için ilgili firmaya geri verildi. Ama bu 90 elbisenin parası verildiği halde 2020 yılından beri ilgili firmada duruyor. Parası verilen elbiseler 9 aydır raflarda çürürken AGİ’mizin kesilmesi akıl işi değildir. Yetkililer bu sıkıntılarımızı çözmeli bir an önce” dedi.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 3
Motasli 10 Şubat 2021 19:56

Kimsenin bir birinden haberi yok adam sefere gitmiyor yolcu gelip söylüyor araba nerede diye

111 09 Şubat 2021 18:30

Doğrudur belediye yol asvalt yol alt yapı makina ikmalde de 8 aydır insanların sigortasını 15 gün yapıp yemek parası dır çocuk parasıdır sendikadan dolayı geçmişe dönük haklardır agidir yarısını verip çalışanları aylardır madur ediyor sendikaya gelincede başkanın söylemi çalışanlara şu dua edin başkan gene işden çıkarmıyor işinize bakın diyen ve aidata gelince milletde yarım aidat değilde tamkeaen bi başkan çalışanı belediyeye nasıl savunur

Motaşta bir çalışan 09 Şubat 2021 15:35

Bu söylenenler doğru katılıyorum bir çalışan olarakta burdan ifade edeyim agi de sıkıntı yaşadığımız doğrudur elbise konusu yine öyle 10 yıldır motaş personeliyim bütün müdürlerimi tanıdım konuştum şu an ki müdürüm saolsun kendini tanıtmayı bile tenezzül etmediği için sıkıntılarımızı da saolsun işletme müdürlerimize ve sendika temsilcilerimize iletmek zorunda kalıyoruz

Bakmadan Geçme