Muhtarlık için adres değiştirenlere uyarı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlerin hareketliliğinin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olduğuna dair yazılı bir açıklama yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven imzalı yazılı açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin bazı bölgelerde seçmen hareketinin olduğu ve bu hareketin muhtarlık seçimlerini etkilemeye yönelik olarak yapıldığı hakkında; basında haberler yer almakta olup, bazı ilçe seçim kurulu başkanlıkları ile siyasi partilerden de Başkanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır, diye yaptığı yazılı açıklamada;

"4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır." diye seçmenleri uyardı.

Malatya'da da birçok seçmenin merkezden ilçelere adresini taşıdığı görülüyorken Malatya'da ikamet eden yaklaşık 20 bin Baskilli seçmenin adresini Baskil ilçesine kayıt ettirdiği iddiası bir haftadır konuşuluyordu.

Yapılan yazılı açıklamaya göre adresini "seçim" için taşıyan ve yanlış adres bildiriminde bulunan seçmenlerin 17 Ocak 2019 tarihine kadar bu yanlış adres bildirimini düzeltmedikleri takdirde oy kullanamayacaklarını belirtti YSK.

Bakmadan Geçme