Orduzu Göleti buz tuttu!

Malatya'da etkili olan Sibirya soğukları Orduzu Göleti'nin donmasına neden oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’yı da etkisi altına alan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının gece eksi 15-20 dereceleri bulduğu Malatya’da, Pınarbaşı mesire alanında bulunan Orduzu Göleti buz tuttu.

Buz tutan gölet güzel bir manzara oluştururken, bu manzarayı görmek isteyenlerin göletin üzerinde korkusuzca yürümesi ise heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oluyor. Buz tutan göletin üzerinde yürüyen Bahadır Aytekin isimli vatandaş, göleti ilk kez buz tutmuş şekilde gördüğünü söyledi.

Donmuş göletin üzerinde yürümenin çok farklı bir duygu olduğunu söyleyen Bahadır Aytekin, “Gördüğünüz gibi su donmuş. Biz de üzerinde geziyoruz. Normalde burasının altı hep bataklık. Çok tehlikeli. Ama bu şekilde farklı oluyor. Tabi ne kadar da donmuş olsa buranın üzerindeyken biraz korku oluyor. Her an düşeceğim, her an buz kırılacak gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Buz çok kalın görünüyor. Ben sürekli buraya geliyorum. İlk kez bu halde görüyorum. Yazın boyunca burası su ile kaplıydı, ancak şimdi buz. Benim çocukluğum burada geçti. Hayatımda ilk kez buranın donduğunu görüyorum. Normalde buranın yanında bile yaklaşamam” diye konuştu.

Bakmadan Geçme