Öznur Çalık: 'Sıkıntı var'

Malatya'da tahmini kuru kayısı rekoltesi 85 bin ton açıklandıktan sonra tartışmalar devam ediyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Kayısı Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur'a rekolte ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya’da tahmini kuru kayısı rekoltesi 85 bin ton açıklandıktan sonra tartışmalar devam ediyor. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, Kayısı Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’a rekolte ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tahmini rekolte tek bir rakam açıklanmalı diye ifade eden Çalık “spekülasyon” ifadesine de açıklık getirdi. 

Köşesinde Öznur Çalık’ı aradığını ifade eden Mahir Temur, tahmini kayısı rekoltesini sordu.

Ortak bir çalışma ile masa başında asla değil, alanlarda yapılacak açıklamalarla rekolte açıklanmalı ve tek bir rakam açıklanmalıdır diyen Çalık, “Her biri farklı bir rakam açıklamamalı. Uzlaşı ile tek bir rakam açıklanmalı. Her kurumun ortak kararı ile bir rakam açıklanmalı. Kesinlikle ve kesinlikle çiftçilerimiz bizim önceliğimizdir. Topraktan markete varıncaya kadar tüm aşamaları düşünmek durumundayız.” diye ifade etti.

Tahmini rekolte çalışmasına asla müdahil olmadığını belirten Öznur Çalık, “Biz kayısının tahmini rekoltesinde tek bir rakam üzerinde uzlaşamıyorsak demek ki bir sıkıntı var. O toplantılarda her bir kurumun uzlaşarak açıklaması yapması gerekir” dedi. 

Mahir Temur’un Öznur Çalık’ı aradım başlıklı yazısı: Öznur Çalık'ı aradım

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme