Pişik Nedir?

Pişik, kızarık yumuşak görünümlü bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerde ve çocuklarda...

Pişik, kızarık yumuşak görünümlü bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle bebeklerde ve çocuklarda olduğu düşünülse de yetişkinlerde de sıkça karşılaşılan bir durumdur. Özellikle yaz aylarında, bebeklerin bez bölgesinde ve cildin katlanma bölgeleri olan; boyun, koltuk altı, eklem kısımlarında daha fazla görülmektedir. Ciltte kızarıklık, kabarıklık, yanma ve batma hissi pişik belirtileri arasında yer alır. Pişiğe birçok faktör neden olmaktadır. Bunlar;

  • Kirli bezin uzun süre değiştirilmemesi,
  • Kullanılan bebek bezi, ıslak mendil gibi vücut ürünlerinin cilde alerji yapması,
  • Bebeğin banyo veya terleme sonrası yeterince kurulanmaması,
  • Ek gıdaya geçiş dönemleri,
  • İlaç kullanımı

Bebeklerde pişik problemini önlemek için öncelikli cildin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmesi gerekir. Sonrasında her bez değişiminde bebek pişik kremi kullanılması gerekmektedir. Bizde sizler için en iyi pişik kremi çeşitlerini araştırdık!

Mustela Vitamin Barrier 1-2-3

Mustela pişik kremi %98 doğal içeriklere geliştirilmiştir. Parfüm ve paraben içermeyen formülü sayesinde yenidoğandan itibaren en hassas ciltlerin dahi kullanımına uygundur. Formülündeki Çinko oksit cilt bariyerini güçlendirerek oluşmuş olan pişiği giderir ve yeni pişik oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Bepanthol Pişik Kremi

Bepanthol pişik kremi içeriğinde ProVitamin B5 bulunmaktadır. ProVitamin B5, cildin hem ideal nem dengesine kavuşmasını sağlar hem de ciltte bariyer görevi görerek pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Parfüm, koruyucu madde ve renklendirici içermeyen formülü sayesinde en hassas ciltlerin bile kullanımına uygundur.

Sudocrem Pişik Kremi

Pişik kremi deyince akla ilk gelen markalardan biri olan Sudocrem, yumuşatıcı, besleyici ve soğutucu özelliği sayesinde dışkının cilde temasını engelleyerek pişik oluşumunu önler. Çinko Oksit, Lanolin ve saflaşırılmış su içeriği ile ciltte oluşan hassasiyet, kızarıklık gibi problemleri giderir.

Sizde Sebamed pişik kremi, Desitin pişik kremi gibi daha birçok markanın pişik kremi çeşitlerini buradan inceleyebilir, uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.

Bakmadan Geçme