PKK'lı teröristlerin kaçırdığı Astsubay Semih Özbey'in babası oğlunun serbest bırakılmasını istiyor

Tunceli'de 2 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Astsubay Semih Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya İnsan Hakları Derneğini ziyaret ederek destek talebinde bulundu.

Tunceli’de 2 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Astsubay Semih Özbey’in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya İnsan Hakları Derneğini ziyaret ederek destek talebinde bulundu.

2 yıl önce özel aracıyla Malatya’ya gelirken, Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen bir grup PKK’lı terörist tarafından kaçırılan Semih Özbey’in serbest bırakılması için çalışmalarını hızlandıran Özbey, son olarak Malatya İnsan Hakları Derneği’ni (İHD) ziyaret etti.

Ziyaret konuşan Özbey, 750 güne yakındır oğlunun PKK nın elinde olduğunu ifade ederek, "Bir baba olarak, 2 yıla aşkın süredir çalmadık kapı bırakmadık. Netice itibari ile geldiğimiz aşamada İHD genel merkezi ile bir çalışma yapmaktayız, bu çalışma neticesinde bu çocukların getirilmesi için, gerekli olan şartlardan bir tanesi, bu çocukların örgütün elinde olduğunun bilinmesi için kamuoyunun oluşturulması. Ben buradan sizlerden şunu talep ediyorum, bu haberin mutlak suretle kamuoyu oluşturulması için yayalım, herkese duyuralım” diye konuştu.

İHD Genel Merkezi ve Malatya şubesinin bu konudaki hassasiyetine teşekkür eden Özbey, "Bu çocukların getirilmesi için biz geçen hafta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve bazı milletvekillerimizle birlikte, kamuoyu oluşturulması adına, bu çocukları bir an önce sağ salim bırakılmasını, ailelerine kavuşturulmasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle kamuoyunun, burada çok hassasiyet göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Özbey, "Burada devlet büyüklerimize de sesleniyorum, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, bu çocuklar bu ülkenin gerçeği, bu çocuklar 2 yıla aşkındır götürüldüler, bir şekilde tutuluyorlar. Bizim bu ızdırabımızı dindirmek için, devlet olarak, hükümet olarak bir çalışma başlatın” diye konuştu.

İHD Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu da şunları kaydetti:

“Biz insan hakları savunucuları olarak zaten böyle bir girişimde bulunmuşuz, Gürsel Başkanımızla birlikte böyle bir çalışma içerisindeyiz. İnsan hakları savunucuları olarak biz diyoruz ki PKK’nın elinde olan çocukların ailelerine bir an evvel teslim edilmesini talep ediyoruz. Özellikle devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, siyasi partiler olmak üzere, bir girişimde bulunsunlar, kamuoyu oluştursun ve çocuklar sağ salim ailelerine teslim edilsin."

Bakmadan Geçme