Polat lise öğrencileriyle buluştu

Yeşilyurt Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler ile buluşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bizim gençlerimiz canlı olursa, diri olursa, idealist olursa, fikri ve zihin dünyası açık olursa geleceğimizde o denli parlak ve aydınlık olur dedi.

Yeşilyurt Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler ile buluşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bizim gençlerimiz canlı olursa, diri olursa, idealist olursa, fikri ve zihin dünyası açık olursa geleceğimizde o denli parlak ve aydınlık olur” dedi.

Yeşilyurt Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ‘Gelecek Hepimizin’ projesi kapsamında düzenlenen söyleşide öğrencilerle sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kendisini sürekli geliştiren, en az iki farklı dil öğrenen, kadim medeniyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir gençlikle aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını söyledi.

Söyleşide öğrencilere eğitim ve meslek hayatı ile ilgili tecrübelerini paylaşarak tavsiyelerde bulunan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak amacımız, eğitim içinde bulunan gençlerin gelişmesini sağlayacak her türlü oluşumun içinde olmak, imkan sağlamak, teşvik etmek, sorunlarına çözüm getirmek öte yandan da yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirerek, şehre sahip çıkma duygusunu güçlendirmektir. ‘Gelecek Hepimizin’ projesinin temel mantığı, sizlerle bir araya gelmek, sohbet etmek, dertleşmek ve düşüncelerimizi paylaşmaktır” şeklinde konuştu.

“İlerlemeye, kalkınmaya ve gelişmeye açık olun”

Lise yıllarında gelecekle ilgili kariyer planlaması yapan öğrencilere tecrübelerini ve deneyimlerini aktaran Polat şunları söyledi:

“Gelecekte hepiniz meslek sahibi olup ülkemizin gelişmesine katkı sunacaksınız, bizler sizlere güveniyoruz. Özellikle okul yıllarında gelecekle ilgili planlamalar yaparken zihin dünyanızdaki değişimi tam manasıyla hayata geçirmeniz gerekiyor. Mutlaka bir hedefiniz olacak, bu hedefe ulaşmak için ısrarcı ve kararlı olmanız gerekecek, öncelikle kendi yeteneklerinizin farkında olup bu yönde kararlar alırsanız istediğiniz hayatı yaşar, ülkemize faydalı bireyler olursunuz. Değişime, ilerlemeye, kalkınmaya ve gelişmeye hayatınızın her anında yer vermeniz lazım. Hayatta çok fazla arzu ettiğiniz, hayalini kurduğunuz hedeflere ulaşmak için öncelikle çalışmak, okumak ve bilgi arayışınızı her alanda yapmanız gerekecek, bunları yaparsanız kalbinizden ve yüreğinizden geçen bütün isteklerinizin gerçeğe dönüştüğünü göreceksiniz. Bizim tarihimiz, medeniyet ve kültürel değerlerimiz çok sağlam, yeter ki bunların ışığında yol alalım ve bulunduğumuz noktayı yeterli görmeyerek daha fazla çalışalım. Bunları yaparsak fitne, fesat, zulmün kol gezdiği dünyaya yeniden adaleti, özgürlüğü, güzelliği ve iyiliği bu aziz millet ve gençliğimiz getirecektir.”

“İnsan son nefesini verene kadar bir öğrencidir”

Öğrencilerden okumaktan ve araştırmadan asla vazgeçmemelerini isteyen Polat, “Bende bir doktora öğrencisiyim, doktor olmak için mücadele ediyorum, çalışıyorum ve sürekli okuyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur, insan kaç yaşında olursa olsun mutlaka okumalı, farklı bilgiler öğrenmelidir. İnsan son nefesini verene kadar bir öğrencidir. Bilimi, ilimi, irfanı, fiziği, matematiği asla terk etmeyelim, bu konular üzerinde araştırmalar yapacak, kendisini bu alanlarda yetiştirecek bir gençlikle bölgemizin parlayan yıldızı olan, dünyada artık sözü dinlenen bir ülke haline gelen Türkiye’nin önü daha da açılacaktır. Biz büyüklerimizden aldığımız bayrağı daha yukarıya çıkarmak adına gece gündüz demeden ülkemiz, kentimiz ve ilçemiz için çalışıyoruz, sıra size geldiğinde o bayrağı alıp daha güzel noktalara yerleştireceksiniz. Bayrağı en tepeye yerleştirmek için okul yıllarından itibaren dünyaya açılmanız, farklı diller öğrenmeniz ve sürekli arayış içerisinde olmanız gerekiyor. Bizden daha iyi kendinizi yetiştireceğinize inanıyorum” dedi.

Gençlerin yetişmesine ve gelişmesine önem veren ülkelerin dünyanın geleceğine yön vereceğini ifade eden Polat, “ Bizim gençlerimiz canlı olursa, diri olursa, idealist olursa, fikri ve zihin dünyası açık olursa geleceğimizde o denli parlak ve aydınlık olur. Gençlerimiz her şeyden önemli ve kıymetlidir. Gençlerimizin ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaklarına, dünyanın dört bir tarafına adaleti, ilimi, bilimi götüreceklerinden asla şüphe duymuyorum” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, söyleşinin son bölümünde öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile izlediği söyleşide Polat’a ağırlıklı olarak, sosyal aktiviteler, eğitim faaliyetleri ve çevre sorunları üzerine sorular yöneltildi.

Okulun toplantı salonunda düzenlenen söyleşiye Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme