Pütürge'de, ulaşımı rahatlatacak köprü tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pütürge ilçesinde yürütülen köprü çalışmaları tamamlandı.

Büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, 8 mahallenin ulaşımını sağlayacak köprü yapımı tamamlanarak, ulaşıma açıldı. Köprüyle birlikte yürütülen yol yapım, genişletme çalışmaları da büyük oranda bitirildi. Yaklaşık 17 kilometrelik grup yolunda yer yer güzergah değişikliği de gerçekleştirilirken 15 metre genişliğinde açılan yeni yol köprü ile birleştirildi. Dolgu çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Grup yolunu bölen Şiro Çayı üzerine yapılan köprü 7 gözlü, 65 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde olurken, bölgenin ulaşım sorununu çözecek olan köprü ile yol Nemrut Dağına Malatya’dan gideceklere de büyük kolaylıklar sağlayacak.

Pütürgeliler memnun

Köprü ve yolu şimdiden kullanan Pütürgeliler çalışmalardan gayet memnun olduklarını söylediler. Taşımalı eğitim gören ve uzun yollardan kurtulduklarını ifade eden öğrencilerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. 

Son 2 yılda 11 köprü yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge ilçesinde son 2 yılda 11 köprü yaptıklarını belirterek, yıllarca konuşulmuş fakat hayata geçirilememiş olan ve Pütürgelilerin hayallerini süsleyen köprüyü yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Köprünün 8 büyük mahalle 20’den fazlada küçük mahalleye de hizmet vereceğini anlatan Çakır, “Biz burada sadece köprü yapmadık. 15 metre genişliğinde yeni bir yolda açtık. Sarp kayalıklardan oluşan zeminde uzun bir dönem çalıştık. Ekiplerimiz yolu ve köprüyü kış aylarına yetiştirmek için fedakârca çalıştılar. Pütürge ilçemizde MASKİ Genel Müdürlüğümüz içmesuyu ve kanalizasyon çalışmaları yaptılar. İlçe merkezi bitmiş durumda, hiç vakit kaybetmeden Büyükşehir Belediyemiz asfalt serimine başladı. Pütürge’mizin sorunlarını çözüyoruz. Uzak yakın demeden milletimize hizmet ediyoruz” dedi.

Yorumlar 4

Bakmadan Geçme