Raşit Alaca görevden alınıyor mu?

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Raşit Alaca görevden mi alınıyor? Detaylar haberimizde…

Geçtiğimiz Haziran ayında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Alaca İnşaat hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla başlatılan soruşturma sonrasında Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Raşit Alaca’nın takındığı tavır tartışma konusu olmuştu.

 

Özel Haber - Mahir Temur

ALACA İNŞAAT’I SAVUNDU!

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmadan sonra yaptığı yazılı açıklamada Raşit Alaca önce siyasi nedenlerden dolayı bu soruşturmanın başladığını ileri sürdü ve ortağı olmadığını iddia ettiği Alaca İnşaat’ı savunmaya kalktı. Sonra bu soruşturmanın haberini kamuoyuna paylaşan basın mensuplarını suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Peker’in sözünü söylemekte sakınca görmedi.

Alaca İnşaat hakkında başlatılan soruşturmadan sonra Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Raşit Alaca, yaptığı yazılı açıklamada yerel basına “düşkün medya” diye tabirde bulunmuştu.

ÖNCE ORTAK DEĞİLİM DEDİ AMA…

Soruşturma başlatılan Alaca İnşaat’ın ortaklarıyla kardeşlik bağının haricinde her hangi bir bağının olmadığını yaptığı yazılı açıklamada belirten ama daha sonra Ticaret Sicil Gazetesi’nde açık bir şekilde 2018 yılı ile 2019 yılları arasında Alaca İnşaat’a ortak olduğu Kayısı Haber’de yer almıştı.

 

Alaca İnşaat’a ortak olduğu belgeleriyle ortadayken Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığı görevinden alınacağı kulislerde konuşulurken sonradan silmek zorunda kaldığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile beraber çektiği fotoğrafı twitter’dan yayınlayan Alaca, “İt ürür kervan yürür… Anlayana saz anlamayana sivrisinek az” diye tweet atması tepkilere neden olmuştu.

 

 

Hem yerel medyaya hem de Alaca İnşaat mağdurlarına yönelik atılan bu tweet, “Gördüğünüz gibi Genel Başkan ile beraberim. Görevimin başındayım” anlamını çıkarıyordu.

200’e yakın mağdurun ortada olduğu ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması ortadayken ve üstüne Alaca İnşaat’a ortak olduğu belli olmuşken Raşit Alaca’nın bu tavırlarından sonra halen Gelecek Partisi İl Başkanı olarak görevine devam etmesi şaşkınlık yaratmıştı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖREVDEN ALINIYOR!

Gelecek Partisi Genel Merkezi’nin Raşit Alaca’yı soruşturma başladıktan hemen sonra görevden almak istemediğini, enine boyuna olayı araştırmak istediğini ve önümüzdeki hafta görevden alınacağı iddiasını paylaşıyoruz.

Kayısı Haber olarak edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki hafta Raşit Alaca, Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığından el çektiriliyor.

İlerleyen günlerde Gelecek Partisi Genel Merkezi tarafından önce Raşit Alaca’ya istifa etmesi tebliği yapılacak. Raşit Alaca istifa etmediği takdirde görevden alınacağı ile ilgili ciddi bilgiler aldık.
Raşit Alaca’nın yerine hangi siyasetçinin geleceği ile ilgili bir bilgiye ulaşamadık.

Mahir Temur - Kayısı Haber

Yorumlar 23
Alaca mağduru 02 Ağustos 2021 00:26

Mahir bey sizden Allah razı olsun mağdur insanların dertlerini kamuoyuna anlattığınız için teşekkür ederiz, İnşallah Raşit ALACA görevden alınır.

Alaca mağduru 01 Ağustos 2021 08:47

Tarafsız gerçek haber yaptığınız için teşekkürler

Serkan 31 Temmuz 2021 21:52

Bu gazeteci Arkadaş gerçek bir Tarafsız yazar teprik ederim İnsanların mağduriyetini yazıyor ve gerçekleri görüyor vatan daş olarak Takipteyiz

Serkan 31 Temmuz 2021 21:52

Bu gazeteci Arkadaş gerçek bir Tarafsız yazar teprik ederim İnsanların mağduriyetini yazıyor ve gerçekleri görüyor vatan daş olarak Takipteyiz

İlknur K 31 Temmuz 2021 21:48

Mahir bey Allah sizden razı olsun

Elif hatun 31 Temmuz 2021 21:46

Alaca inşaat mağduriyetlerindenim 2014 te satın almış olduğum evi 18 ay içinde teslim edeceklerini söylediler hala kirada oturuyorum . Evim başkasına satılmış . Paramda yok ortada . Bunlar yüzünden eşim yataklara düştü. Adalet inşallah yerini bulacaktır

İlknur 31 Temmuz 2021 21:43

Kayısı habere yürekten teşekkür ederim. Allah razı olsun. Doğru haber tarafsız haber yaptığı İçin . Biz mağduriyetlerin sesine ses olduğu İçin yürekten teşekkür ederim.

Sevim 31 Temmuz 2021 21:32

Biz mağdurların sesi oldunuz yaptığınız haberlerde sizin araştırmacı ve sağlam bir kalem olduğunuzu objektif bir basın mensubu olduğunuzu göstermiştir.sizi kutluyorum.Ayrica görevden almak değil sorunu çözmek için vardır üst makamlar o yüzden sorunu cozmedikden sonra alınması alınmaması önemli değil..

2000LER 31 Temmuz 2021 21:30

Sözkonusu şirket, mağdur ettiği insanlarla artık adalet karşısında hesabını verir/vermelidir. Bir partinin ilbaşkanlığında bulunan şahıs da görevden mi alınır istifa mı ettirilir o da işgili partinin kendi tasarrufu. Merak edilmesi gereken, boşalan iş başkanlığına hangi kasaba müteahhidinin aday olacağı yahut getirileceği. Malatya’da bütün siyadi ileri gelen zevat inşaatçıdır. Ucundan kıyısından inşaat işiyle ilgilidir. Devr-i iktidarı gelen işine uygun arazileri bir şekilde yedine geçirir ve biz de “Allah yürü derse” diye işin içine maneviyat katarız. Nasıl eğleniyor muyuz Malatya!…:-)

Ekrem 31 Temmuz 2021 21:28

Gardaş allanina gurbannsenin sen mağdurları etraftan gelen tüm baskılara rağmen yanlız bırakmadın onların sesini duyurdunya Allah'ta seni asla yanlız bırakmadın kalemine sağlık ayrıca niye partisi il başkanının kardeşlerinin mağduriyeti i cozdurememismiki görevden aliyo bunlar bu sekildemi ülke yönetimine aday olacaklar??Yazikya gerçekten çok yazık senide tebrik ederim gardaş kalemine sağlık.

Alaca inşaat mağduru 31 Temmuz 2021 21:24

Çok Teşekkür ederim Mahir bey 2016 yılında 200000 TL anlaşıp yarısını 100000 TL peşin verip kalanı bir yıl sonra Daire teslim edilince verip tapumu alacaktım ama ne ev bitti nede paramı verdiler. Allah a havale ediyorum. Rabbim yanlarında birakmasin.

44 Alaca magduru 31 Temmuz 2021 18:35

Sizin gördüklerinizi inşallah G.Parti yetkilileri de görür

A.magduru 31 Temmuz 2021 18:33

Mahir Bey doğruları yazmak ile kaleminizin sağlam yüreğinizin vicdanlı olduğunu ve biz magduralarin her daim yanında oldunuz size çok teşekkür ederim

Naciye 31 Temmuz 2021 18:24

Mahir bey bu haberinizle yine bizleri Cok mutlu ettiniz Allah razı olsun sizden Alaca magduriyetimiz devam ediyor hala tez zamanda yetkililerde bizleri görürler diye umut ediyorum

Magdur 2016 31 Temmuz 2021 18:20

Dürüst ve ilkeli haber yayıncılık icin size cok teşekkür ediyorum

Hekimhan 31 Temmuz 2021 18:10

Mahir bey çok tsk ederiz gerçekten saygı duyuyorum sizin gibi insanlara alaca inşaatın mağdur ettiği insanların hakikaten farkli hikayeleri var emeklerimiz gitti hayallerimiz gitti aldıkları beddualar ahlar haykırış tabi bu manevî şeyleri maneviyatı olan kişiler bilir ah almamayı hak yememeyi ben adalete güveniyorum bu onlara kalmayacak herkese saygilar

Mehmet ŞİMŞEK 31 Temmuz 2021 17:28

Mahir beyi tebrik ediyorum kutluyorum destekliyorum böyle toplu ilgilendiren ve mağdur ve dolandırılan insanların sesi ol ak ne güzel tşk.ler

Sevgi 31 Temmuz 2021 17:20

Biz mağdurları yanlız birakmadiginiz için teşekkürler.Dualardasiniz.

Adalet 31 Temmuz 2021 17:19

Gelecek partisi yetkililerinde azıcık akıl varsa bu tip insanları bir dakika partisinde tutmaz aksi taktirde milletten ne güven nede oy alabilirler.

Fethi 31 Temmuz 2021 17:15

Yıllarca sesinizi duyuramadik. Mağduriyeti mizin duyurulması na vesile olduğunuz için teşekkür ederim

Alp 31 Temmuz 2021 16:52

Öncelikle güzel haberinizden dolayı sizi tebrik ederim.Ben bir alaca mağduru olarak R.Anin görevden alınmasını değil kendi kardeslerinin yigenlerin sebebiyet vermiş olduğu magdurlugun giderilmesi için çaba sarf edip insanlarla helalleşmesini isterdim.Eger gelecek partisi daha kendi başkanının da hissedar olduğu bir ailie şirketinin mağduriyetini gidertemiyor ise yarın bu ülkenin yönetimine nasıl takip olacak??Sorunu Ali'yi alıp Mehmet'i getirmekle çözmüş ölünmüyor.

Talat Selçuk 31 Temmuz 2021 16:08

Tarafsız, korkusuz ve ilkeli haberciliğinizden dolayı sizleri kutluyorum. Malatyalılar adına teşekkür ediyorum.

Mirro 31 Temmuz 2021 15:44

Bu olayı takip eden siz gibi değerli tarafsız basın mensuplari varken bu kadar mağdurların duası sizlere yeter yureginize sağlık

Bakmadan Geçme