Rektör Kızılay Gürkan'a iadeyi ziyarette bulundu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarette, üniversite-şehir, üniversite-yerel yönetimler işbirliğinin yanı sıra Battalgazi Belediyesinin hizmetleri konuşuldu. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, beraberinde İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, Rektör Danışmanı Yrd. Dr. Cemal Koyunoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özcan ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a iadeyi ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Başkan Gürkan’a iadeyi ziyarette bulunduklarını belirterek, “Malatya’mızın en büyük merkez ilçe belediyesi olan ve tarihi belediyesi olan Battalgazi Belediyemizin çok kıdemli Başkanı Selahattin Gürkan başkanımızı ziyarete geldik. Kendisi sağolsun bizi ilk ziyaret eden Belediye başkanımız idi. Bizde kendilerine iadeyi ziyaret için geldik. Başkanımızın çalışmalarını hem yakınen takip ediyoruz, hem de elimizden geldiği kadar başkanımızın faaliyetlerine elimizden geldiği kadar katılmaya gayret ediyoruz. Üniversite olarak da bu dönemde bir kısmına gayret ettik ama asıl bundan sonra başkanımızın bütün faaliyetlerine üniversitemizin insan kaynağı, bilgi birikimi ile katkı vermek istiyoruz. Bu yönde de başkanımızla ortak irademiz var” dedi.

Rektör Kızılay, Eski Malatya Yaşam Müzesini gezdiğini belirterek, “Başkanımızın ben en son mahalle müzesi olarak açtığı müzeyi ziyaret ettim. Başkanımızın kültüre, sanata verdiği önemi, değeri uzun yıllardır ben yakınen takip ediyorum ve takdir ediyorum. Bunun artarak devamını hem diliyorum, hem de yeni çok güzel projeleri var. Onlara da biz elimizden gelen tüm desteğimizi vereceğiz inşallah. Birlikte yapmak isteğimizi de teklif ediyorum. En son eski Askerlik Şubesinin binasına çok güzel bir bina yapacak. Bizde oraya elimizden gelen sanat tarihi, arkeoloji, tarih konusunda hocalarımızın bilgi birikimi ve insan kaynakları konusunda her türlü desteğimizi vereceğiz. Artık nasıl bir müze planladı bilmiyorum ama, ben başkanımıza eğer bir askeri müze düşünüyorsa Cevat Çobanlı Paşa Askeri Müzesi gibi bir isim de öneriyorum. Cevat Çobanlı Paşamız Çanakkale’nin destansı komutanı. Onun ismini biz Malatya’da bir yerde yaşatmamız lazım. Eğer askeri bir müze yapacaksa diyorum bunu, ama bütüncül bir müze yapılacaksa başka bir isim bulunur. Onun dışında Battalgazi Belediyemiz için her alanda iş birliği yapmak, üniversitemizin bilgi birikimi, üniversitemizin insan kaynağı, üniversitemizin imkanlarını Battalgazi Belediyemizin hizmetlerine köprü olarak, benim bir rektör olarak köprü olup sunmak ve destek vermek için her zaman hazırız. Size de güzel faaliyetlerinizden dolayı yıllardır kıdemli bir belediye başkanı olarak Malatya’ya hizmetinizden dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Bundan sonraki faaliyetler içinde başarılar diliyorum. Hem de birlikte güzel faaliyetlere imza atacağımızın inancını vurgulamak istiyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversite toplum, üniversite yerel yönetimler arasındaki ilişkilerin en üst yerde temayüz etme noktasında sayın rektörümüzün de ifade ettiği gibi bu konudaki irade kararlılığına hakikaten ilk göreve geldiği andan itibaren gösterdiler. Dediler ki ‘biz artık İnönü Üniversitesi olarak ortak paydamız olan Malatya’nın gelişmesi, değişim süreci içerisindeki tüm aşamalarda biz bir yerde olmak istiyoruz’ Bize her alanda olmak istediklerini belirtmişlerdi. Daha sonra bizim 17 Eylül Melita’dan Battalgazi’ye Kültür, Sanat, Arkeoloji Günleri Kervansaray Buluşmaları’nda da bizi onurlandırdılar. Kendilerine bu vesile ile teşekkür ediyorum. Kervansaray Buluşmalarında şunu ifade ettiler, ‘Biz burada bir misafir bir Rektör olarak değil de, bizzat bunun koordine edicisi, organize edicisi, organize edenle kalmayıp, ekonomik anlamda da bu konuda katkıda bulunmak, bu kültürel organizasyonlara bir ortak olma sorumluluğumuz var’ Bu konudaki geniş vizyonundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten de üniversite ve şehrin değişim ve dönüşümünü sağlarken, onların değerleri ile birlikte değişim, dönüşümünü gerçekleştirmesi, toplumdan tel örgülerle ayrılmış bir üniversite değil, toplumla bütünleşmiş bir üniversiteyi hep bizler arzulamıştık. İnşallah bu süreç içerisinde Rektörümün de gayretinde bunların gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de bizim diğer alanlarımızda olsun, diğer kültür ve organizasyonlarımızda olsun Rektörümüz ve değerli ekibiyle birlikte ortak çalışarak bu işleri en güzel bir şekilde götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eski Malatya Yaşam Müzesi’nin önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Yaşam Müzesi önümüzdeki haftada Antalya’da YAPEX Belediyeler ve Tarihi Kentler Birliğinde ödüle layık görülen bir proje ve uygulama oldu. Tabi bunlar bizi teşvik ediyor. Bizi bu anlamdaki çalışmalarımızda kamçılıyor. Ama biz bir ödül almadan çok, buraya daha nasıl güzel hizmetler yapabiliriz onun gayreti ve çabası içinde olacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde devredilen Askerlik Şubesi için restorasyon ve restitüsyon projelerinde oranın rölevelerinin alınmasında üniversitemizin katkısını isteyeceğiz. O süreçten sonra Askerlik Şubesinin restorasyon projesi yapılıp özellikle Sivas Koruma Kurulunda tüm aşamalarında üniversitemizin desteğini beklediğimizi de ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme