Rektör Kızılay Köy Okulu Yenileme etkinliğine katıldı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP) tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Köy Okulu Yenileme etkinliğine katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu (TODUP) tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Köy Okulu Yenileme etkinliğine katıldı.

Malatya Fırıncı Köyü Fırıncı İlkokulunda iki gün süren etkinliğe her fakülteden gönüllü öğrencilerin katıldığı etkinlikte konuşan Rektör Kızılay, etkinliğin çok güzel olduğunu belirterek emeği geçen öğrencilere teşekkür etti. TODUP Başkanı Kübra Güner de çocukların daha iyi kış geçirmelerini, daha verimli ve heyecanlı okula başlamalarını istedikleri için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “İki gün boyunca okulumuzu yenileyeceğiz. Normalde her sene dönemin sonunda yaptığımız bu etkinliğimizi çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı sunmak için bu sene dönemin başında yapalım dedik. Çocuklar daha iyi kış geçirsinler, daha verimli ve heyecanlı okula başlasınlar diye dönemin başında yaptık. Bu sene bizim ilk büyük etkinliğimiz. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a bizi ziyarete gelip ilk etkinliğimizde yalnız bırakmadığı için teşekkür ederiz" dedi. Fırıncı Köyü Muhtarı Mustafa Ateş ise öğrencilere yaptıkları anlamlı etkinlik teşekkür ederek “Öğrenciler boyanan okulu görünce çok mutlu oluyorlar. Köylüler de okul için çok sevindiler, okulun çok güzel ve temiz olduğunu söylüyorlar. Sayenizde okulun ilk hali ve şuan ki hali arasında çok fark var” ifadelerine yer verdi. Çocuklarla vakit geçiren TODUP topluluğu, beraber sabah kahvaltısı yaptıktan sonra çocuklarla top oynayıp ip atladılar. Her bir çocukla ayrı sohbet eden topluluk üyeleri, çocukların hayallerini dinleyip onlarla vakit geçirdiler. Öğle yemeğinin ardından ise topluluk üyeleri, çocuklarla halay eşliğinde okulu boyamaya devam etti.

Bakmadan Geçme