Rektör Kızılay'dan CHP'ye ziyaret

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı makamında ziyaret etti.

İl Başkanı Kiraz burada yaptığı konuşmada üniversitenin Malatya için önemli bir değer olduğunu söyledi. 

Rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay iadeyi ziyaretleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ı ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İnönü Üniversitesinin Malatya’nın bir değeri olduğunu ifade ederek, “Üniversitenin iyi bir noktaya taşınması aynı zamanda Malatya’nın bütün anlamıyla daha iyi bir noktaya taşınması demek. Önemli bir süreci işlettiğinizi görüyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya’da siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin üniversiteye sahip çıkması gerektiğini belirten Kiraz, “Üniversitelerin özerk, bilimsel çalışma yapan ve bu anlamda özerk yapılarını koruması gereken, bilim üreten, çağdaş yaşam için önemli öneriler üreten ve toplumun bütün kesimleriyle, bütün katmanlarıyla iyi ilişkileri kurabilen bir yapıda olması gerekiyor. Bu anlamda bu ziyaretiniz çok önemli. Farklı siyasi partilere yapmış olduğunuz ziyaretleri çok önemsiyoruz. Üniversitenin hem siyasi partilerimiz hem de halkımızla işbirliği açısından bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu düşünüyoruz” ifade etti.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesinin Malatya’nın güzide ve köklü bir kurumu olduğuna dikkat çekerek, “İnönü Üniversitesi 41 yılını tamamlayan büyük bir kurum. Şehrimize değer katan, öncülük yapan bir kurumumuz. Bizde bu dönemde üniversitemizde başta eğitim olmak üzere bilim, araştırma çalışmaları, hizmet, sanat ve spor gibi tüm alanlarında şehrimize ve ülkemize en güzel şekilde hizmet verme hedefindeyiz” dedi.

Sanatta ve sporda başarılarla dolu bir üniversite oluşturmak için gayret gösterdiklerini belirten Kızılay, bu faaliyetleri de şehre taşıyarak tüm vatandaşların istifade etmesini hedeflediklerini söyledi.
Üniversiteyi değer üreten bir kurum olarak güçlendirmek amacında olduklarını ifade eden Kızılay, bu kapsamda şehrin her kesiminden de destek beklediklerini belirtti.

İadeyi ziyaret kapsamında ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Kızılay, “Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin köklü, büyük, geleneği olan çok önemli bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisinin ülkeye şimdiye kadar ki kıymetli çalışmaları hususunda Malatya CHP İl Başkanımız Enver Kiraz ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme