Sabri Akın'dan 2016 yılı değerlendirmesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, 2016 yılında yapmış olduğu kültürel etkinlikler, fuarlar ve organizasyon çalışmalarını değerlendirdi.

Malatya Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, 2016 yılında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kültür A.Ş toplantı salonunda basın çalışanları ile bir araya gelen Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın yaptığı açıklamada, fuarların Malatya'nın tanıtılmasına ve ekonomisine ciddi katkısı olduğunu söyledi.

“Ekonomiye katkı sağlamak için fuarlar düzenliyoruz”

Malatya ekonomisine katkı sunmak için fuar düzenlediklerini belirten Akın, “Bildiğiniz gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak, gerek ilimizin tanıtılması, gerekse de kültürel değerlerimizin yaşatılması ve yaygınlaştırılması noktasında çalışmalar yapmaktayız. Bizler 3 yıllık süreç içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarımızda hem kültürel etkinliklerimizin daha da yaygınlaştırılması ve aynı zamanda Malatya'nın ekonomisine katkı sağlamak için fuarlar düzenliyoruz. Genel Sanayi, Tarım, Kitap ve Dini Yayınlar, yıllardan beri düzenlediğimiz fuarlarımızdır. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bu fuarlarımız hem ziyaretçi katılımı noktasında hem firma katılımı açısında hem de bölge illerimizin katılımı noktasında ciddi anlamda çalışmalarımızı yaptık" dedi.

Tarım fuarının bu noktada bölgesel bir özellik kazandığını belirten Akın, aynı şekilde Malatya Anadolu Kitap Fuarının da uluslar arası bir boyut kazandığını, yayınevi, yazar ve ziyaretçi katılımının her geçen yıl arttığını belirtti.

“Fuarlar şehri Malatya ilkesinden yola çıktık"

Geleneksel olarak düzenledikleri fuarlara yeni fuarlar eklediklerini anlatan "Fuarlar Şehri Malatya ilkesinden yola çıkarak ve toplumsal farkındalık oluşturmak için bu sene ikinci defa Engelsiz Yaşam Fuarını organize ettik. Yine aynı dönemlerde "El Emeği Göz Nuru" ve "Bilim ve Çocuk Şenliği Fuarı" düzenledik. Bu fuarlar bizim geçen sene başlattığımız ve bu yıl da devam ettiğimiz fuarlar oldu” ifadelerini kullandı.

"2016 yılında 9 Fuar gerçekleştirdik"

Akın, 2016 yılında 9 fuara ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, “Bu yıl daha da geliştirerek daha geniş kapsamlı bir bakış açısı düzenleyerek Malatya Ramazan Çarşısı daha farklı bir formatla daha yeni bir boyuta dönüştürerek gerçekleştirdik. 2016 yılında toplam 9 fuar gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızda bu fuarlarımız hem ziyaretçi katılımı noktasında hem firma katılımı açısında hemde bölge illerimizin katılımı noktasında ciddi anlamda çalışmalarımızı yaptık" şeklinde konuştu.

"Amacımız, fuarlar kenti Malatya hedefini gerçekleştirmek”

Tarım fuarının bu noktada bölgesel bir özellik kazandığını belirten Akın, aynı şekilde Malatya Anadolu Kitap Fuarının da uluslararası bir boyut kazandığını, yayın evi, yazar ve ziyaretçi katılımının her geçen yıl arttığını belirtti. Akın, "Bu Fuarlar sayesinde Malatya'mızın tanıtılmasına ve ekonomisine ciddi katkısı oldu. Amacımız Sayın Başkanımız Ahmet Çakır'ın "Fuarlar kenti Malatya" hedefini gerçekleştirmeye çalışmak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme