Sadıkoğlu yalanladı!

Dünkü Sonsöz gazetesinde çıkan 'Peşinatlar belirlendi' başlıklı haberde Özsan Sanayi Sitesi'nin Altay Kışlası'na taşınacağı ile ilgili haberden sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası...

Dünkü Sonsöz gazetesinde çıkan “Peşinatlar belirlendi” başlıklı haberde Özsan Sanayi Sitesi’nin Altay Kışlası’na taşınacağı ile ilgili haberden sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’ndan itiraz geldi. Mahir Temur’un haberi…

Sadıkoğlu, MTSO’nun tüm üyelerine gönderdiği mesajda “Herhangi bir ödeme yapmamanızı ve sizlerden ödeme talebinde bulunan kişileri dikkate almamanızı önemle rica ederiz” diye mesaj gönderdi.

934 iş yerinin bulunduğu Özsan Sanayi Sitesi’nin Altay Kışlası’na taşınması ile ilgili Sonsöz gazetesinden Vahap Kaygusuz ve Fatma Doğanay imzalı haberde, Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan’ın sözlerine yer verildi. Alkan, Özsan Sanayi Sitesi’nin taşınması ile ilgili bilgiler verirken Altay Kışlası’nda 5 ayrı tipte dükkân yapılması için proje hazırladıklarını ve dükkân peşinatlarının da belirlendiğini söylemişti.

HERHANGİ BİR ÖDEME YAPMAYIN

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu imzalı tüm MTSO üyelerine gönderilen mesaja Kayısı Haber ulaştı. Yapılan haberi yalanlayan Sadıkoğlu’nun üyelerine gönderdiği mesaj şu şekilde:

 

“Değerli üyelerimiz;
İlimiz merkezinde bulunan küçük sanayi sitelerinin taşınma süreci ile ilgili, Büyükşehir Belediyesi'nden almış olduğumuz bilgide, arsalar ile ilgili görüşme sürecinin henüz devam ettiği, taşınma noktasında herhangi bir işyeri projesi ve yer belirlemesi yapılmadığı iletilmiştir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, konuya duyarsız kalmayacağımızı, sürece dahil olacağımızı ve gelişmeleri üyelerimiz adına takip ederek süreç hakkında bilgilendirmede bulunacağımızı bilmenizi isteriz. Bu süre zarfında herhangi bir ödeme yapmamanızı ve sizlerden ödeme talebinde bulunan kişileri dikkate almamanızı önemle rica ederiz”

Konu ile ilgili MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile görüştüğümüzde atılan mesajın doğru olduğunu söyledi. Sadıkoğlu,

“Çıkan haberi gördükten sonra Büyükşehir Belediyesi ile görüştüğümüzde ot bedeli ile ilgili istimlaklerin devam ettiğini ve daha halen dükkânların ortada olmadığı bir durumda ve satış yetkisinin kimseye verilmediği bir durumda paranın toplanmak istenmesi çok yanlış. Yaptığımız görüşmeden sonra üyelerimizi korumak, kollamak ve duyarsız kalmamak için üyelerimize mesaj atmayı kendimize görev addettik. Gelecekte bu sanayi sitesinin taşınmasını Ticaret ve Sanayi Odası’nın eliyle olacağını ve burada da duyarsız kalmayacağımızı belirtmek isterim. Bu tür bir taşınmanın Büyükşehir Belediyesi’nin 9 bin üyesi olan Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf Odaları ile bir görüşme yapması gerektiğini düşünüyorum. Süreci takip edeceğimizi üyelerimiz bilsin” dedi.

Kayısı Haber olarak soruyoruz:

Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan’ın Özsan Sanayi Sitesi’nin taşınması ile ilgili paylaştığı bilgileri kimden aldı?

Büyükşehir Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın haberi olmadan yapılan açıklamanın 10 gün önce Özsan Sanayi Sitesi’nde yapılan kahvaltıda gizli olduğu aldığımız duyumlar arasında.

BÜLENT TÜFENKCİ Mİ?

19 Temmuz 2020 günü AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan ile beraber Özsan Sanayi Sitesi esnafları ile birlikte bir kahvaltı programı düzenlenmişti.

Burada konuşan Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan, kurulacak yeni sanayi sitesiyle ilgili olarak mesafe alındığını belirtip, “Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a her türlü yardımı bizlere yapmaktalar. Kendilerine teşekkür ediyorum” demişti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ve Bülent Tüfenkci’nin olduğu ortamda Altay Kışlası’na taşınacak Özsan Sanayi Sitesi ile ilgili bilgiler veren Şemsettin Alkan’ın 10 gün sonra “peşinatlar belirlendi” demesi ve bu peşinatlar ile ilgili Başkan Sadıkoğlu’nun üyelerini uyarması dikkat çekerken Alkan’ın konuşmalarının arkasında Bülent Tüfenkci’nin olduğu iddia ediliyor.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 3
Malatyasporlu 29 Temmuz 2020 15:56

Yaw bu şehir ve yöneticileri neyin peşinde ekmeğe zam gelir kimsenin haberi yok kooparatif adı altında para toplanıp yer vereceğiz derler kimsenin haberi yok Bizlerin hakkını kim koruyacak biri çıksın anlatsın Bu arada konuyu gündeme taşıyan bizleri temsil eden sn ticaret odası başkanına teşekkür ediyorum mesaj olmasa belki bizlerde gidip para yatıracaktık.

ALİ 29 Temmuz 2020 15:04

PES PES PES. ORTADA FOL YOK YUMURTA YOK BİR DERNEK BAŞKANI SALLAMIŞ. YAZIK ESNAF İLE UĞRAŞMAYIN OYNAMAYIN. SADIKOĞLUNU TEBRİK EDERİM. GERÇEĞİ DİLE GETİRİP FIRSATÇILARA KAPI AÇTIRMADIĞI İÇİN

ÖZCANCAN 29 Temmuz 2020 14:22

Bu nasıl belediye bu nasıl kooparatif kimsenin kimseden haberi yok Helal olsun Sadıkoğlu gerçek bir Kurumu ve üyelerini temsil ediyorsun İşte bunun adı Gerçek Yöneticiliktir.üyelerinin arkasında olduğun için teşekkürler

Bakmadan Geçme