Sağlık Haberciliği ve İletişimi Birimi toplantısı yapıldı

İnönü üniversitesi iletişim fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi işbirliği ile kurulan 'Sağlık Haberciliği ve İletişimi Birimi' tanıtım toplantısı yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Kızılay, hastane başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, İNÜHABER Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisa, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Mehmet Barış Yılmaz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ve basın mensupları katıldı.

Rektör Kızılay konuşmasında, Sağlık Haberciliği ve İletişim Birimi hakkında bilgiler vererek, “Basınımız sağlık haberlerine önem verdiği için onların işini kolaylaştıracağız ve bu büyük Tıp Fakültesinin doktorlarından faydalanabilecek, sıklıkla bir araya gelerek iletişim halinde olunacak” dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar halkın sağlıklı bilinçlenmesi için bu birimi oluşturduklarını belirterek, “Kamuoyunda sağlıkla ilgili vazifelerimizi yerine getirmek ve iletişim kanallarımızı açmak için bu koordinasyon kuruldu. Sağlıkla ilgili haberleri tarafımızdan teyit ederek haber yaparsanız yanlış anlamaların önüne geçmiş oluruz” diyerek detaylı bilgiyi verdi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ise “Mantık olarak basit bir iş yapıyoruz ve tıp fakültesiyle, iletişim fakültesinin ortak çalışmasıyla haberler üreterek en doğru bilgileri paylaşmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Mehmet Barış Yılmaz’da yeni yönetimle bu fikri hayata geçirdiklerini belirterek “Türkiye’de ilk defa böyle bir birimin kurulduğunu” söyledi.

İNÜHABER Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisa ise “Fakültemizde oluşturduğumuz haber merkezimiz ile medya çalışanlarının işini kolaylaştırmayı hedefliyoruz ve sadece sağlık haberi değil üniversite ile ilgili tüm haberleri en doğru şekilde paylaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektör Kızılay Diş Hekimliği Fakültesinde yaşanan doktor sıkıntılarıyla ilgili soruları yanıtlayarak “Üniversitemizde 55 akademisyen FETÖ nedeniyle açığa alındı bunlardan 10’u diş hekimliği fakültesinde görevli doktorlardı. Bu nedenle bir nebze sıkıntı yaşandığı doğrudur ancak dik durmak zorundayız ve halkımızdan sağduyulu olmalarını istiyoruz” diyerek son iki yıl içerisinde öğretim üyesi sayısının bin kişiye çıkarılması için çalıştıklarını da belirtti.

Bakmadan Geçme