Şampiyon atlet Halil Akkaş'tan başarı tüyoları

Atletizm Avrupa üçüncüsü Balkan ve Unıversıade Şampiyonu Halil Akkaş, eğitim alan ve işin içinden gelen hocalar sayesinde Türk sporunun önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

Atletizm Avrupa üçüncüsü Balkan ve Unıversıade Şampiyonu Halil Akkaş, eğitim alan ve işin içinden gelen hocalar sayesinde Türk sporunun önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

Bir etkinlik için Malatya’ya gelen Akkaş, spora 15 yaşında başladığını belirterek, 2001 yılında başladığı milli takım kariyerine 2016 Rio Olimpiyatlarının ardından son verdiğini söyledi. Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine atletizme tesadüfen başladığını ifade eden Akkaş, “Okul takımı seçmelerine katıldım. Ardından tabi belirli bir yerden sonra ücret almaya başlayınca işi daha profesyonel yapmaya başlıyorsunuz. Başarı yükseldikçe transferler oldu. Daha sonra milli takım serüveni başladı. İlk hedefim milli takıma seçilip üniversiteye sınavsız yerleşmekti. Üniversiteye girdikten sonra spora daha fazla önem verip başarılı olduktan sonra öğretmen olarak atamalarımız oldu” şeklinde konuştu. Akkaş, 2005 yılında Dünya Üniversite Oyunlarının İzmir’de yapıldığını anımsatarak, “İzmir Atatürk Stadının yarısı doluydu. Kendi seyircimizin önünde, kendi ülkemizde yapılan böyle büyük bir organizasyonda kazanmak çok güzel bir duyguydu” dedi.

“Gelecek nesiller bize göre biraz daha şanslı”

Kendi nesillerine göre şimdiki gençlerin daha bilinçli bir şekilde spor liselerine başlayıp üniversitede okuyarak yetiştiklerine değinen Akkaş, “Bu anlamda gelecek nesiller bize göre biraz daha şanslı. Çünkü işin hem içinden gelmiş hem de eğitimini almış hocalarımız oluyor. Bu anlamda gelecek yıllarda inşallah Türk sporu hocalarımız sayesinde çok daha iyi yerlerde olur” ifadelerini kullandı.

“Naim Süleymanoğlu’nu herkes Türk olarak tanır”

Sporcuların başarılarından ötürü herkes tarafından tanındığını ifade eden Akkaş, "Naim Süleymanoğlu’nu herkes Türk olarak tanır. Mesela aslen Faslı olan Bahreyn vatandaşı Raşit Remzi diye dünya olimpiyat şampiyonu bir arkadaşım var. Geçen ay benim yanıma tatile geldi. Spor bittiği halde böyle dostluklar oluyor. 15 Temmuz gecesi biz olimpiyatlardaydık. Biz yarışırken Raşit Remzi de olimpiyat komitesi üyesi olarak olimpiyatlara gelmiş. 15 Temmuz gecesi bilet alıp yardıma gelmek için hemen internete girdik. 20-25 güne kadar bilet bulunmuyor diyordu. Onların da bizi benimsemesi belki de bizimle arkadaş olmalarından kaynaklanıyor. Ülkemizi kendi ülkelerine yakın görmesi bunlar güzel şeyler. Türk sporu adına olsun başka anlamda olsun genel anlamda bakıldığı zaman böyle dostlukların olması gerçekten ok güzel" diye konuştu.

Bakmadan Geçme