Şampiyonluk için ince hesaplar

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2.Grup'ta sezonun son haftasına girilirken, şampiyonluk için 4 takımın birden iddiası devam ediyor.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2.Grup’ta sezonun son haftasına girilirken, şampiyonluk için 4 takımın birden iddiası devam ediyor.

Son haftaya 54 puanla rakiplerinden avantajlı girecek Şanlıurfa temsilcisi Karaköprü Belediyespor, kendi sahasında Malatya temsilcisi İnönü Üniversitesi ile karşılaşacak. Malatya takımı Yeşilyurt Belediyespor’un şampiyon olması için ter dökecek. İnönü Üniversitesini mağlup ettiği takdirde Karaköprü normal sezonu lider tamamlayacak.

Yeşilyurt Belediyespor ise sezon başından beri yıldızı barışmadığı İnönü Üniversitesinden son hafta deplasmandan puan bekleyecek. İnönü Üniversitesinin Karaköprü’ye çelme takması halinde Yeşilyurt, sahasındaki 11 Nisan Sporu yenip liderlik koltuğuna oturacak. Yeşilyurt Belediyespor da bu maç öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, turuncu yeşilli cephede gözler Yeşiltepe de kulaklar Şanlıurfa’da olacak.

Karaköprünün İnönü Üniversitesi’ne, Yeşilyurt’un 11 Nisan Spora takılması durumunda avantajlı duruma geçecek Araban ve Adıyaman, şampiyonluk için her iki takımın birden puan kaybedip, kendilerinin kazanması için mücadele edecek. Adıyaman sahasında Şehit Kamil ile Araban ise sahasında 62 Pertekspor ile karşılaşacak.

Hakemlerin son düdüğü çaldığında Yeşilyurt Belediyespor ve Karaköprü 54 puanda buluşması halinde Yeşilyurt ikili averajda önde olacak. Yeşilyurt, Araban ve Adıyaman’ın 56 puanda buluşması durumunda hükmen mağlubiyeti olan Adıyaman saf dışı kalacak, Yeşilyurt yine önde olacak. Tüm takımların 54 puanda buluşması halinde Adıyaman yine saf dışı kalacak, üçlü averaja bakılacak.

Bakmadan Geçme