Sayfa Başına Çeviri Ücreti Belirlenmesi

Dile çeviri maliyeti birkaç faktöre bağlıdır. Öncelikle bu dil dünyada ne kadar etkili ve ikinci dil olarak ne sıklıkla konuşuluyor? İnsan çevirmenler...

Dile çeviri maliyeti birkaç faktöre bağlıdır. Öncelikle bu dil dünyada ne kadar etkili ve ikinci dil olarak ne sıklıkla konuşuluyor? İnsan çevirmenler kadar makine çevirisi de bu dilde çok verimlidir ve çevirileri bazen küçük adımlarla tamamlar. Ancak dil çifti kullanımı minimuma indikçe sayfa başı çeviri ücreti artmaktadır. Örneğin ülkemizde Korece ve Litvanca çevirmen sayısı az olduğundan çeviri ücretleri yüksektir. Bunun nedeni, bu diller için çeviri sayısının az olmasıdır. Sayfa başına çeviri ücreti değişken olan bir fiyat tarifesidir. İngilizce, Almanca ve Fransızca ile başlayarak Slovence, Japonca ve Afgancaya dönüşmüş ve büyümeye devam etmektedir. Noter tasdikli tercümeler için yeminli tercüman onayı gerekmektedir, dolayısıyla tercüme sayfa başı ücret dile göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca çevrilmekte olan metnin türü de fiyatı etkileyen bir diğer değişkendir. Günlükleri ve altyazıları çevirmek dil becerisi gerektirirken, hukuk ve tıp gibi alanlar hem dilsel hem de pratik uzmanlık gerektirir. Bu, uzman çeviriler için sayfa başına maliyeti artırır.

 

Makale Çeviri Ücretleri Ne kadardır?

Deneyimli bir makale tercümanı belgeyi alır ve bir editör onu kontrol eder. Proje Yöneticisi sayesinde süre, bütçe ve proje planlaması titizlikle yürütülür. Tahsilat Projeleri Kurumun indirim politikasından yararlanır. Uzman çevirmenler teknik çevirilere öncelik verir. Çevirilere kolayca göz atabilir ve onlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Makale çeviri web sitesi veya telefon numarası üzerinden anında çeviri isteği gönderebilirsiniz. Yeminli veya profesyonel tercümana ihtiyaç duyulması halinde Yeminli Tercüme Bürosuna ve noterlere başvurabilirsiniz. Görevli tercümanlar sizinle iletişime geçecektir. İstenirse aynı hizmet kalitesinde makine çevirisi de mevcuttur. Makaleler resmi yazılar ve kalıplardan oluştuğu için makale çeviri ücretleri ucuzdur. Genelde bilgisayar çeviri istenir.

Bakmadan Geçme