'Sessiz kaldığımızı iddia edenler namussuzdur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kale'de yaşandığı iddia edilen olayla ilgili 'AKP'nin trol  İl Başkanına sesleniyorum, madem bu konuyu daha önceden biliyordun neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadın? Bu çirkin olaydan bile siyasi rant elde etmek istiyorlar' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kale’de yaşandığı iddia edilen olayla ilgili “AKP’nin trol  İl Başkanına sesleniyorum, madem bu konuyu daha önceden biliyordun neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadın? Bu çirkin olaydan bile siyasi rant elde etmek istiyorlar” dedi.

İLGİLİ KİŞİNİN 1 SAAT İÇİNDE PARTİMİZLE İLİŞİĞİ KESİLDİ
Kiraz yaptığı açıklamada; “Bir televizyon kanalında Kale ilçemiz ile ilgili bir iddia gündeme geldi. Bizler de il yönetimi olarak, milletvekilimiz ve genel merkezimiz olarak ilk defa o televizyon kanalında çıkan program sonrasında durumdan haberdar olduk. Arkadaşlarımız bana ulaşıp program hakkında bilgi verdikten sonra ben de TV’den olayı takip etmeye çalıştım. Daha sonra ilk olarak Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya durumu ilettim. Birlikte ne yapılması gerektiğini konuştuktan sonra Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’yla ve genel merkezimizle bu konuyu paylaştık. Bu bir iddia ama önemli bir iddia hemen bir saat içerisinde bu kişinin üyelik dâhil olmak üzere partiden bütün bağlarını kestik. Programdan bir saat sonra hem bu kişi ilçe başkanımız değildi hem de partimizin üyesi değildi. Genel merkezimiz ve milletvekilimiz ile istişare halinde örgüt olarak gereğini yaptık. Aynı zamanda İleride olumsuz bir durum karşısında tekrar partiye dönüşü mümkün olmasın diye bu kişiyle ilgili disiplin soruşturması başlattık” dedi. 

SESSİZ KALDIĞIMIZI İDDİA EDENLER NAMUSSUZDUR, ŞEREFSİZDİR.

“Çok açık ve net söylüyoruz ki tecavüz, tacize karşı çıkmayan, buna en sert tepkiyi vermeyen ahlaksızdır, namussuzdur, şerefsizdir.” Diyen Enver Kiraz, “Bu konu üzerinden Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya yönelik linç girişimine veya partimize yönelik,  herhangi bir bireyine yönelik bir saldırıda aynı şekilde ahlaksızlıktır, şerefsizliktir. Böyle bir konu karşısında kim sessiz kalırsa ahlaksızdır, namussuzdur, şerefsizdir. Sessiz kaldığımızı iddia edenler de namussuzdur, şerefsizdir. Tecavüzcünün, tacizcinin, ahlaksızın partisi olmaz. Bunun savunulacak hiçbir tarafı olmaz, olamaz. CHP böyle bir konuya asla taviz vermez. Böyle bir durum ortaya çıktığında anında beklemeden gerekli işlem yapılır. Dün de olay ortaya çıkar çıkmaz gereğini yaptık.”şeklinde konuştu.

AKP’NİN TROL İL BAŞKANI…
“Partimize, Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya bir linç girişimine de asla izin vermeyiz” diyen CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Dün bu olayla ilgili gerekli işlemleri yapmışken, basınla düşüncelerimizi paylaşmışken AKP’nin trol il başkanı bir açıklama göndermiş. Açıklama şöyle başlıyor; “Birkaç gündür Malatya gündemini meşgul eden çirkin hadise üzerine…” sen ‘bir hukukçuyum ben bir babayım’ diyorsun, madem hukukçusun madem babasın birkaç gündür bu konu Malatya gündeminde vardı da, duyduğun bir konuyu savcılığa neden taşımadın. Bekleyip bu konu üzerinden CHP’ye nasıl saldırıp, nasıl rant sağlarım diye düşünüyorsun. Senin siyasetçiliğin, babalığın CHP’nin, milletvekilinin, genel başkanının üzerinden rant sağlamak mıdır? Buradan bakınca dertleri başkaymış. Bizim dün saat 17’de konudan haberimiz oldu. Kendisi daha önceden biliyormuş ama tek bir adım atmamış. Bundan sonraki süreç hukukun, savcıların işi. Suçlu kim olursa olsun cezasını çekmelidir” dedi. 

BU ÇİRKİN OLAYDAN BİLE SİYASİ RANT ELDE ETMEK İSTİYORLAR

Kiraz; “Bu çirkin olaydan bile siyasi rant elde etmek isteyen, milletvekilimizi, partimizi suçlamaya çalışan trol il başkanını şiddetle kınıyorum. Bu trol il başkanı Yeşilyurt Belediyesi’nde gri pasaportla adam kaçırma olayında, belediye başkan yardımcısı vali yardımcısı, müdürler görevden alınmış, bugüne kadar tek bir kelime etmemiş. Bir ayı aşkın süredir tek bir kelime etmedi. AKP gençlik kollarında yaşanılan ağza alamayacağım çirkinliklerle ilgili de tek kelime etmemiş. Belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili tek kelime etmemiş. Hepimiz Malatya’da yaşıyoruz, aramızda çocukları olan var. Her kim suç işlemişse cezasını çekmelidir. Biz de konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Bülten

Bakmadan Geçme