Şevket Salik: 'Adil Gevrek için tüzük paçavraya çevrilmiştir'

Pazar günü yapılacak Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığı seçiminde önce adaylığını açıklamış ama tüzük gereği aday olamaması nedeniyle bugün Şevket Salik bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamalarda çok sert ifadelerde bulunan Salik, 'Adil Gevrek nasıl üye değilken gece paraşütle mi geldi hemen tüzüğü Adil Bey'e göre uyarlayarak başkan yaptınız' dedi.

Pazar günü yapılacak Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığı seçiminde önce adaylığını açıklamış ama tüzük gereği aday olamaması nedeniyle bugün Şevket Salik bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamalarda çok sert ifadelerde bulunan Salik, “Adil Gevrek nasıl üye değilken gece paraşütle mi geldi hemen tüzüğü Adil Bey’e göre uyarlayarak başkan yaptınız” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanlığı için tüzük gereği sadece Adil Gevrek’in aday olabildiği durumu eleştiren Şevket Salik, “Divan Başkanı yaptığı açıklamayla çok gülünç olmuştur, çünkü akşam adaylığını açıklayıp, sabah başkan olan Sayın Adil Gevrek’tir. Üç ay üzerinde çalışılan tüzükle ilgili açıklama ile ‘kulüp tüzüğü asla değiştirilemez’ denilmişti. Fakat mevcut yönetim kurulu ve divan başkanlığı Sayın Adil Gevrek için tüzüğü paçavraya çevirmiştir” dedi.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün tüzüğünden örnekler veren Salik, “Tüzüğün 61. Maddesinde; Kulüp Başkanlığı Adaylığına başvurabilmek için, seçimin yapılacağı genel kurulda seçme ehliyetine haiz en az 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi kulüp divanına teklif etmesi veya adaylık başvurusunda bulunacak kişinin kulübe en az 100 bin TL’lik bağışta bulunması ve makbuzu kulüp divan başkanlığına ibraz etmesi gerekmektedir. Gerçek tüzük budur” diye ifade etti.

Sözlerine devam eden Şevket Salik, mevcut Başkan Adil Gevrek’in ilk aday olduğu dönemde tüzük gereği Kulübe bağış yapıp yapmadığını sordu. Bağış yapılmış ise bağış yapılan dekontu kamuoyuyla paylaşmasını istedi.

Adil Gevrek için tüzük değiştirmişler diye ifade eden Salik sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tüzüğün 59. Maddesinde; Aday olan kişilerin kaydı açık ve genel kurula katılma hakkına sahip, üye sicil kayıtlarına göre, kulübe kaydoldukları tarihten başlayarak, kulüp başkanlığı için 5 yıl, yönetim kurulu asil ve yedek üyeliği için 5 yıl, denetim kurulu asıl ve yedek üyeliği için 5 yıl, disiplin kurulu için 10 yıl, sicil kurulu asıl ve yedek üyeliği için 10 yıl kıdemlerini doldurmuş olmaları gerekmektedir. Bununla beraber tüzüğün 59. maddesine göre göre yeterli kıdemi bulunmayan başkan ve yönetim kurulu üyesi adaylarının aday olabilmeleri için; başkan adaylarının 500 bin lira bağışta bulunması ve seçme ehliyetini haiz en az 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi kulüp divanına teklif etmesi, yönetim kurulu asil üyeliği adaylarının ise 50 bin TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim kurulu yedek üyeliği adaylığı için ise 20 bin lira kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim kurulu asil üyeliği adayları genel kurulda seçilirse seçildiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde kulübe 50 bin lira daha bağış yapmaları gerekir”

Bağış yapacağı paranın 500 bin lira olmadığını ifade eden Salik, “Benim vermem gereken miktar 500 bin lira değil, yönetim kurulu ve yedek üyelerle beraber kulübe bağışlamam gereken miktar 1 milyon 550 bin liradır. Bu miktarı da divan başkanına hemen yatırabileceğimi söyledim, fakat kabul etmeyip ‘bu parayı kulübe bağış yapsan bile yine aday olamazsın’ dedi” diye ifade etti.

Adil Gevrek’e sorular soran Şevket Salik, Adil Gevrek’in Yeni Malatyaspor Kulübüne başkanlık süresi içerisinde ne kadar bağış yaptığını, 17 lig maçı 3 de kupa maçında görevli özel güvenlik personeline 2 milyon 323 bin lira ödendiğini ve bu güvenlik şirketi ve ortaklarının kimler olduğunu sordu basın açıklamasında. Ve Yeni Malatyaspor’un 23 milyon 600 bin lira zarara uğratıldığını iddia etti.

Ayrıca Adil Gevrek’in Yeni Malatyaspor’a bağışladığı paranın iki katını vereceklerini taahhüt ettiğini de vurguladı Şevket Salik.

Şevket Salik’in uzun uzun yaptığı basın açıklamasının devamı şu şekilde:

-Malatya’mızın ortak değeri olduğuna inandığımız Yeni Malatyaspor’a hizmet için çıktığımız yolda ne yazık ki engellerle karşı karşıya kaldık. Bir dönem mevcut başkan için uygulanmayan tüzük şartları bu dönemde bizim karşımıza olmazsa olmaz ifadeleri ile çıkarılmış aday olmamız engellenmiştir. Biz zor olana talip olduk.

-Arkadaşlar, bizler nasıl bir göreve talip olduğumuzu bilecek yaşta, ciddiyette ve olgunluktayız. Projelerimiz ve ekibimizle bu işe talipli olduğumuzda hiçbir kuruluş ve resmi kurumu yanımıza maddi olarak almadık. Sadece onların manevi desteklerini istedik. Bizim yönetim ekibimizle nereden nasıl bir gelir artışı ve kurumsal mali yapısı şeffaf ve dürüst bir yapılaşmanın olacağını izahını yaptık. Sayın Şavata beyanlarında “akşam otobüse binip sabah başkan adayı olunamayacağını” belirterek, ciddi bir yapıdan bahsetmiştir. Oysaki bu sözüyle bu kulübün en son başkanı olan Adil Gevrek beyefendinin hangi tüzük ve hangi usul ile geldiğini sorgulamadan geçemeyiz. Tüzük incelemesinde Adil Gevrek nasıl üye değilken gece paraşütle mi geldi hemen tüzüğü Adil Bey’e göre uyarlayarak başkan yaptınız. Sayın Şavata, diye sormak gerektiğini düşünmekteyim. Adil Gevrek başkanlığa talip olduğunda hemen o gün ne kadar bağışta bulundu ve üyelik kıdemi ne kadardı?

-Ayrıca Kulübe üye olmanın hiçbir fonksiyonunun olmadığı kanaatindeyim çünkü benim abim Gürsel Salik kongre üyesidir, yazılı dilekçe vererek kulübün kongre üyeleri listesi ve kulübün tüzüğünü istemiştir. Bu talebe cevap verilmemiştir. Daha sonra noter kanalı ile istenmiştir. Buna da cevap verilmemiştir. Sayın Divan Başkanının kamuoyuyla paylaştığı ‘parayı kulübe bağış yapsan bile yine aday olamazsın’ dedi. Benim yönetime aday olmamı resmen başkanlık divanı ve bahane ettikleri tüzükle engellemektedirler. Oysaki Sayın Adil Gevrek’e yapılan aynı imtiyazların biz aday adaylarına da eşitlik ilkesi gereği eşit şartlara getirmeleri bir seçim adaleti demokrasi adına elzemdir.

-İddiamız kulübü daha güçlü bir yapıya büründürmek alt yapısı ve profesyonel takımı ile Malatya’yı bölgenin futbol kenti yapmak.

-Bu güne kadar sağlanamayan taraftar kulüp bütünlüğünü ve birlikteliğini tribünlerde sağlamak idi, bir kulüp ne kadar başarılı olursa olsun eğer temsil ettiği şehir ile bütünleşemiyor ve ortak sevinç kaynağı haline gelemiyorsa bu işte bir yanlış vardır.

-Yeni Malatyaspor konusunda ne yazık ki tablo böyle. Bu işte bir yanlış olduğunun herkes farkında, ancak sportif başarı nedeniyle bu sorun ertelenmekte, belki kamuoyu şu anki sportif başarı üzerinden durumu farklı yorumluyor olabilir. Ancak yarın hiç de istemediğimiz kötü sonuçlar ve başarısız bir sportif sonuçlar olduğunda mevcut yönetime kim alternatif olacak mevcut üye tablosunda kim veya kimler aday olabilecek bunun mümkün olmadığı ortada. O gün acaba yine bu kurallar işletilecek mi, bekleyip göreceğiz.

-Çok açık söylüyorum arkadaşlar bugün Yeni Malatyaspor’a ben ve yönetimim değil değerli Malatyalı işadamlarımızdan Erman Ilıcak veya Ahmet Çalık bile aday olsa mevcut tüzük şartları ile başkan olabilmeleri mümkün değil, hatta imkânsızdır.

-Yani divan ve oluşturulan tüzük mevcut yönetimin bu kulübü ömür boyu yönetmesi için şekillendirilmiş durumda.

-Yarışın ve alternatiflerin olamayacağı ortamlardan kalıcı ve uzun süreli başarılar sağlanması mümkün değildir. Zaten şu anki yönetimde bu durumun rahatlığı içerisindedir.

-Sayın Adil Gevrek başkanlık süresince bu kulübe ne kadar bağış yapmıştır?

-Biz yönetim kurulu olarak Sayın Adil Gevrek’in kulübe yapmış olduğu bağışın iki katını vermeyi taahhüt ediyoruz.

-Bilançoda kulübün kesinti, ceza, faiz, avukat, icra ve diğer giderler adı altında 23 milyon 600 bin lira kulüp zarara uğratılmıştır.

-17 lig maçı 3 de kupa maçında görevli özel güvenlik personeline 2 milyon 323 bin lira ödenmiştir. Bu güvenlik şirketi ve ortakları kimlerdir.

 

EDİTÖRÜN NOTU: Şevket Salik’in açıklamasına göre Yeni Malatyaspor Kulübünün tüzüğüne göre, yeterli kıdemi olmayan adayların 500 bin lira bağış yapmaları 50 kongre üyesinin, adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi kulüp divanına teklif etmesi, yönetim kurulu asil üyeliği adaylarının ise 50 bin TL kulübe bağış yapması gerekir. Yönetim kurulu yedek üyeliği adaylığı için ise 20 bin lira kulübe bağış yapması gerekir. Kısacası tüzüğe göre Yeni Malatyaspor Kulübü’ne aday olma şartları belli iken ve 1,5 milyon lira gibi ciddi bir paranın bağışlanması söz konusu iken Şevket Salik’in aday olamamasını sormak istiyoruz.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme