Sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri doğada yaşayan hayvanları unutmadı.

Çarşamba günü etkili olan kar yağışı sonrasında doğada yaşayan hayvanlar için Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Veteriner Şube Müdürü Sami Altaş ve Malatya Doğa ve Hayvanlar için El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat tarafından sokak ve yaban hayvanları için çeşitli yerlere yem bırakıldı.

10 gün devam edecek

Yem bırakılması sırasında yapılan açıklamada, kar yağışından dolayı doğada barınan hayvanların aç kalmamaları için böyle bir çalışma yapıldığı belirtilerek, ”10 gün süreyle devam edecek olan bu çalışmamız sırasında belirlenen alanlara et, köpek maması, ekmek ve buğday bırakılmaktadır. Programın ilk gününde Yaka Mahallesi yolu üzerinde ve şehir mezarlığı içerisinde belli noktalara köpek maması, ekmek ve buğday bırakıldı” denildi.

Örnek bir çalışma

Malatya Doğa ve Hayvanlar için El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat yapılan bu çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirterek, “Yapılan bu çalışma Türkiye’de birçok Belediye’ye örnek olacak bir çalışma. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır beye ve ekibine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme