Su tankını boyarken zehirlendiler!

Malatya'da bir sitenin su tankının içini boyamak isteyen 3 kişi zehirlendi. Zehirlenenlere müdahale eden 3'ü itfaiyeci 5 kişi de kokudan etkilenerek hastanelik oldu.

Olay Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesi’nde bulunan Manas Evleri Kafkas Sitesi C Blokta meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre giriş katta bulunan su tankına giren site yöneticisi Eray Menevşe ile apartman sakinleri Mehmet Soku ve Ragıp Ermiş bir süre sonra boya ve tinerin etkisi ile zehirlendiler. Sitenin güvenlik görevlisi Ahmet Şahin’in de zehirlenen 3 kişiye müdahale etmek isterken etkilenmesi sonucu durum sağlık ekiplerine bildirildi.

Kısa sürede olay yerine ambulansların yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama-Kurtarma ekipleri su tankının içerisinde baygın olan 3 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Su tankının bir bölümünü kesilerek içinde bulunan 3 kişi kurtarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada olaya ilk müdahale eden güvelik görevlisi ve site sakini bir kişi de kokudan etkilenince tedavi altına alındı. 3 itfaiye erinin de etkilendiği kurtarma çalışması sonrası toplam 8 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Polis ekipleri çevre güvenliği alırken zehirlenen site yöneticisi Eray Menevşe’nin Turgut Özal Tıp Merkezi, diğerlerinin ise Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kurtarma çalışmalarına katılan Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, ekiplerle olaya müdahale ettiklerini ve su tankının içerisinde kalan 3 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Olayın su tankının içerisinin paslanmaz boya ile boyanmak istendiği sırada yaşandığını belirten Acar, 3 itfaiye erinin de kurtarma çalışmaları sırasında etkilendiğini belirtti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme