Tecde altın park törenle hizmete girdi

Yeşilyurt'ta yeşil alan kapasitesini arttırmak üzere bugüne kadar 206 adet parkı hizmete sunup 837 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandıran Yeşilyurt Belediyesi, Tecde mahallesinde toplam 11 dönümlük alan üzerine inşa ettiği Tecde Altın Park'ı, Malatyalıların hizmetine sundu.

Yeşilyurt’ta yeşil alan kapasitesini arttırmak üzere bugüne kadar 206 adet parkı hizmete sunup 837 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandıran Yeşilyurt Belediyesi, Tecde mahallesinde toplam 11 dönümlük alan üzerine inşa ettiği Tecde Altın Park’ı, Malatyalıların hizmetine sundu.

TECDE ALTIN PARK, MİMARİ YAPISI VE AYDINLATMALARIYLA GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Yeşilyurt İlçesine yakışan seviyede yaşam alanları kazandırmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Tecde mahallesine gerek mimari yapısı ve görselliği gerekse de yeşil alanları, bisiklet yolları ve sosyal donatıyla muhteşem bir sosyal yaşam alanı kazandırdı.

YEŞİLYURT’UN GELECEĞİNE GÜZEL BİR ESER DAHA; TECDE ALTIN PARK
Çilesiz ve Tecde mahallelerinin birleşme noktasından geçen Horata Çayının her iki tarafında yaklaşık 11 dönümlük alanda oldukça titiz ve planlı gerçekleşen çalışmalar sonrasında tamamlanan Altın Park, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

 “YEŞİLYURT’UN DOĞAL KİMLİĞİNE YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAK”
Yeşilyurt’un geleceğine güzel bir eser daha emanet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde Altın Park’ın ismiyle müsemma Yeşilyurt’un doğal zenginliklerine yeni bir soluk kazandıracağını söyledi.

“YEŞİLYURT, 206 PARK VE 837 BİN METREKARE YEŞİL ALAN İLE BİR BAŞKA GÜZEL”
Horata Çayının her iki tarafına yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, mimari yapısı, görselliği ve sosyal donatıyla park projelerine örneklik teşkil edecek tasarıma sahip Altın Park ile birlikte Yeşilyurt’ta park sayısını 206’ya, yeşil alan miktarını da 837 bin metrekareye yükselttiklerini dile getirdi.

 

“ATIL DURUMDAKİ BİR ALANI ALTIN PARKIMIZ İLE DEĞERLİ VE KIYMETLİ BİR HALE GETİRDİK”


31 Mart 2019 seçimlerinden bugüne kadar 16 park alanını hizmete sunup, toplamda 64 bin metrekare yeşil alanı Yeşilyurt’a kazandırdıklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çok amaçlı sosyal yaşam alanlarıyla Yeşilyurt’un geleceğine kalıcı eserler bırakmak adına durmadan, dinlenmeden, mesai mefhumu tanımadan çalışmaya devam ediyoruz. Yeşilyurt’umuzu güzelleştirmek, sosyal yaşam alanlarını artırmak için yeşillendirme ve park hizmetlerine ayrı bir önem veriyoruz. Çalışmalarımızı her geçen gün ilerletip üst düzey şehircilik modeline ulaşmak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Parklarımızın ilçemizin ve bölgemizin sosyokültürel ve çevreyle ilgili özelliklerine en uygun olacak şekilde projelendirilmesi ve hizmete girmesine özen gösteriyoruz. 2014 yılından bugüne kadar 206 parkımızı hizmete sunup, toplamda 837 bin metrekare yeşil alanı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 1,5 yıllık sürede ise 16 parkımızla 64 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. 2014 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 3,2 iken, şimdi bu rakam 4,62’ye yükselmiştir. Tecde ve Çilesiz mahallelerimizin birleşme noktasında bulunan, Horata Çayımızın geçtiği bölgede ki toplam 11 dönümlük alanı her yönüyle bölgemize değer katacak bir sosyal yaşam alanına dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin diğer tüm çalışmalarda olduğu gibi büyük bir titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde bir dönem atıl vaziyette bulunan, hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığı bu bölgemizi dere ıslah çalışmaları, çevre düzenleme ve aydınlatma çalışmalarımız neticesinde farklı bir hüviyete ulaştırmış olduk. DSİ ile buranın korkuluklarını tamamladık. Horata deremizin her iki tarafını yaşanabilir bir görüntüye ulaştırdık. Altın Parkımız, Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’umuzun yaşam kalitesine yeni değerler katacak, hizmet alanları ve sosyal donatılarıyla park projelerine örnek gösterilecek bir anlayışa sahiptir. Park tasarımında Yeşilyurt Belediyemizin turuncu, mavi ve yeşilden oluşan renklerini kullandık, yeşil Yeşilyurt, mavi gökyüzü, turuncuda kayısımızı simgeliyor. Üç rengi kombin ederek burayı modern bir görüntüye kavuşturduk. Kentimizin estetik dokusuna ve yaşam kalitesine katkı sağlayan sosyal yaşam alanlarımızın sayısını artırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeşil alanları, sosyal donatıları, aydınlatmaları, gezinti alanlarıyla Yeşilyurt’umuzun gelişen yüzüne yakışan bir mimari projeyle hizmete sunduğumuz Tecde Altın Parkımız, Yeşilyurt’umuza ve Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

“ATIL BİR HALDEYDİ, ALTIN PARK İLE MODERN BİR GÖRÜNTÜYE ULAŞTI”
Altın Park’ın olduğu bölgenin atıl bir vaziyetten modern bir görüntüye ulaşmasının bölgenin sosyal yaşam seviyesini daha da artıracağını ifade eden Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve ekiplerine teşekkürlerini sundu.

 

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMANIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”
Tecde Altın Park’ın hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, “ Yeşilyurt Belediyesi ve AK Parti Teşkilatı olarak birlikte yapılan çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Sadece söylem siyaseti değil, eser siyasetiyle seçim dönemlerinde verilen taahhütlerin yerine gelmesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kıymetli hizmetleriyle Yeşilyurt’un dört bir tarafını sosyal yaşam alanlarıyla donatan Belediye Başkanımızı ve ekiplerini kutluyorum.” diye konuştu.

“BÖLGEMİZE DEĞER KATACAK GÜZEL BİR PARK ALANINI DAHA HİZMETE SUNUYORUZ”
Yeşilyurt Belediyesinin güzel yatırımlarına devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Altın Park her yönüyle çok güzel olmuş, ismiyle müsemma Yeşilyurt’umuzun yeşilliğine çok güzel katkılar sunacak olan bu parkımız, hemşerilerimizin güzel vakit geçirebileceği, spor yapabileceği, zamanını kaliteli bir şekilde geçirebileceği şekilde hizmete girmesinden ziyadesiyle memnun olduk. Nezih ve güzel alanlara sahip böylesine değerli bir yatırımın gerçeğe dönüşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“ŞEHİRLERİN KİMLİKLERİNİN KAZANIMIN DA PARK VE MEYDANLAR ÇOK ÖNEMLİDİR”
Yeşilyurt’ta yeni hizmet alanlarının ardı ardına hizmete girmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, “ Dünya’nın hangi ülkesi ve kentine gitseniz o ülke ve kentle özdeşleşmiş ve o şehri akla getiren parkları mutlaka görürsünüz. Şehirlerin kimliklerinin kazanımın da park ve meydanlar çok önemlidir. Yeşilyurt’umuz da çok güzel park alanlarının hizmete girmesinde büyük bir gayretle çalışan Belediye Başkanımızı ve mesai arkadaşlarınızı kutluyorum.” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ VE EKİPLERİNİ TEBRİK EDİYORUM”
Yeşilyurt Belediyesinin çok güzel bir park alanını Malatya’ya kazandırdığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “ Yeşilyurt’umuz hakikaten ismiyle müsemma yeşil bir ilçemizdir. Yeşilyurt’umuz da yeşil alanlarının korunması, mevcut yeşilliğinin daha ileri aşamalara getirilmesi noktasında Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve değerli ekibi yoğun bir çalışma içerisinde. AK Parti Yerel Yönetimler Programlarında temel esas olan yeşilin korunması ve geliştirilmesi temelinde de bütün şehrimizin her bir tarafında mevcut yeşil alanlarının artırılması  noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ve İlçe Belediyeleri olarak yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yeşilyurt Belediyemiz buradaki sitelerin arasında çok güzel bir yeşil alan oluşturmuş, Belediye Başkanımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

“YEŞİLYURT GÜZEL BİR HİZMETE DAHA KAVUŞTU”
Altın Park’ı Malatya’lılarla buluşturan Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı ise, “ Yeşilyurt Belediyemizin hizmetlerinden her zaman gurur duyuyoruz, Tecde bölgemizin sosyal kimliğine yeni değerler kazandıracak güzel bir park alanını hizmete sunulmasından çok mutlu olduk. Horata deremizin aydınlatılması, her iki tarafının yeşillendirilmesi ve sosyal donatılarının eklenmesiyle Yeşilyurt’umuz güzel bir hizmete daha kavuşmuş oluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Her hafta ya bir temel atmaya ya da bir açılışa davet eden Belediye Başkanımızın maşallahı var, Allah nazardan saklasın.” dedi.

“PARK VE YEŞİL ALANLARIN ARTIRILMASI MALATYA’NIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ”
Yeşilyurt Belediyesini Malatya’nın gelişmesi ve güzelleşmesi bakımında hayata geçirdiği yatırımlardan dolayı tebrik eden AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ise, “ Malatya’mızda yeni park alanların hayata geçmesi, yeşil alanların artırılması, her yaştan vatandaşımızın dinlenebileceği ve güzel vakit geçirebileceği, çocuklarımızın oynayabileceği alanların artırılması her açıdan değerli ve kıymetlidir. Belediye hizmetleri bir şehrin sadece yaşam alanlarıyla sınırlı değil oluşacak kültüründe ve gelişiminde çok büyük katkıları vardır. Malatya’mızın her bölgesinin kendisine has güzellikleri var. Tecde gibi değerli bir bölgemizin gelişmesi ve güzelleşmesi bakımında Altın Park başta olmak üzere diğer hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımızı ve değerli çalışanlarını kutluyorum.” diye konuştu.

TECDE ALTIN PARK, DUALARLA HİZMETE GİRDİ
Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral tarafından okunan duanın ardından Tecde Altın Park’ın açılış kurdelâsı protokol üyeleri tarafından kesilip, Malatya ve Yeşilyurt’un hizmetine sunuldu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

Tecde altın park törenle hizmete girdi
Tecde altın park törenle hizmete girdi
Tecde altın park törenle hizmete girdi
Tecde altın park törenle hizmete girdi
Tecde altın park törenle hizmete girdi
Yorumlar 1
Nurettin soylu 01 Ekim 2020 08:33

Aferin Mehmet çınar.. Şu büyük şehir başkan ına biraz örnek olsan iyi olur büyük şehir de sümerbank yeri harici bir yeşil alan yok belediye ye ait boş alanları çakallara oto yıkama ve park olarak vermiş büyük şehir inşallah Mehmet çınar dan feyz alır

Bakmadan Geçme