TEOG öğrencileri Büyükşehirle başardılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin örnek sosyal belediyecilik hizmetlerinden birisi olan Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinden faydalanan 8. sınıf öğrencileri aldıkları eğitimler sayesinde istedikleri okullara girmeyi başardılar.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal belediyecilik hizmetlerinden birisi olan Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinden faydalanan 8. sınıf öğrencileri aldıkları eğitimler sayesinde istedikleri okullara girmeyi başardılar.

2016-2017 eğitim yılı içerisinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerindeki kurslardan faydalanan ve 8.sınıfa giden 393 öğrenci, TEOG yerleştirme sonucunda istedikleri okula yerleşirken, bazıları da bursluluk sınavında başarılı oldular.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada TEOG ve Bursluluk sınavına giren 393 öğrenciden, 8’inin Fen Lisesine, 5’inin Sosyal Bilimler Lisesine, 16’sının Proje İmam Hatip Lisesine, 32’sinin Meslek Liselerine, 321’inin 450 puanın üstünde öğrenci kabul eden Anadolu Liselerine, 11’inin de Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırdığı belirtildi.

Ayrıca bu öğrencilerden 68’nin ise bursluluk sınavını kazandıkları kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde eğitim alan öğrencilerden bursluluk sınavını kazananların sayısı, toplam sayının yüzde 17.3’üne tekabül ediyor.

Bakmadan Geçme