TSYD, Adana Demir maçı için TFF'ye başvurdu

Malatya temsilcisi Vahap Güner 18 Aralık 2016 Pazar günü saat 18.30'da Malatya İnönü Stadı'nda oynanacak Yeni Malatyaspor - Adana Demirspor maçının oynanacağı saatte hava sıcaklığının-15 dereceye düşeceğini belirterek maçın saatinin değiştirilmesini istedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı ile Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor Kulüplerine yazılı olarak başvuran TSYD Malatya temsilcisi Vahap Güner, maçın başlama saatinin değiştirilmesini istedi.

Güner, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tahmin raporlarına göre, karşılaşmanın oynanacağı saatte hava sıcaklığının -14, -15 derece olarak tahmin edildiğini belirterek karşılaşmanın 18 Aralık Pazar günü saat 13.00 veya 15.00’de oynanması için girişimde bulunulmasını yönünde görüş belirtti.

15 derece de kar ve buzla kaplı bir sahada futbol oynanmaz

Hava şartlarının etkili olduğu Malatya’da maçın oynanacağı tarihte Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün -15 derece hava sıcaklığının tahmin ettiğini belirten TSYD Malatya temsilcisi Vahap Güner, “Bu maçın saatinin hiç değilse saat 15.00’e alınmasını bekliyoruz. Her iki kulüp futbolcuları, maçı izleyecek taraftarlar ve basın mensupları için hava şartlarının dikkate alınmasını bekliyoruz. Yoksa -15 derece de kar ve buzla kaplı bir sahada futbol oynanmaz. Hiç değilse maçın saatini gündüze alınmalıdır. Bu amaçla TFF Başkanlığına ve iki kulüp başkanlığına yazılı olarak başvurduk” diye konuştu.

Bakmadan Geçme