Vali Galip Demirel Ortaokulu'nun açılışı gerçekleşti

Vali Galip Demirel Ortaokulu'nun resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yeşilyurt ilçesinde yer alan okulun resmi açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra Galip Demirel’İn kızı Turizm eski Bakanı Güldal Akşit ile oğlu Serdar Demirel, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, rahmetli Galip Demirel’in aile dostları olduğunu belirterek “Bu okul Galip Ağabeyin hayır hasenat defterini ebediyen açık tutacaktır, Allah mekanını cennet eylesin” dedi.

En doğru yatırım insana yapılan yatırım

“Kaliteli eğitimlerin verileceği yerler böyle kaliteli tesislerdir” diyen Bakan Yılmaz, “İnşallah bu okullarda birçok Galip Demireller çıkacaktır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı geleceğe yön veren fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. En doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Merkezi bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını ifade eden Yılmaz, bu yıl bütçeden 122 milyar TL eğitime kaynak ayrıldığını, bunun da bütçenin yüzde 20’sine denk geldiğini söyledi. Bakan Yılmaz, OECD’nin yeni eğitim raporunun yayınlandığını da belirterek, 2008-2013 yılları arasında eğitime en fazla kaynak ayıran ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Derslik sayımız 471 binin üzerinde

Eğitime ayrılan kaynakla eğitim alanında birçok yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, “Okul yaptık, derslik yaptık. Bizim dönemimizde 300 bine yakın derslik yapıldı. 2002-2003 yılı öğretim yılında derslik sayısı 379 bin iken bugün derslik sayısı 471 binin üzerindedir. Yeni yapılan dersliklerle birlikte, derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 36’dan 25’e düşürdük” diye konuştu.
Malatya’da okul öncesi öğrenci sayısının 3 bin civarından bugün 12 binlere yükseldiğini belirten Yılmaz, toplan 153 bin olan öğrenci sayısının da 167 bine ulaştığını kaydetti. Bakan Yılmaz, 12 bin 819 öğretmenin de eğitim verdiğini sözlerine ekledi.

Okullaşma oranı yüzde 60’larda

AK Parti döneminde Malatya’ya 4 bin 428 derslik yapıldığını kaydeden Yılmaz, okullaşma oranında da sınıf öncesi eğitimin yüzde 60’ın üzerine çıktığını söyledi. Yılmaz, derslik başına düşen öğrenci sayısının Malatya’da ilköğretimde 33’ten 23’e, ortaöğretimde ise 27’lerden 23’e düştüğünü belirtti.

Bu okulda okuyacağınız için çok şanslısınız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında Galip Demirel’in Malatya’nın yetiştirmiş olduğu müstesna, siyaset ve bürokratlığı ile kendilerine örnek olduğunu ifade ederek, “İnsan vefat edince geriye amelinin devam etmesi için 3 şey bırakması lazım. Hayırlı evlat bıraktığında biz buna şahidiz, eserler ilim bıraktı dolayısıyla inanıyoruz ki vefatından sonrada hayırlı amelleri devam ediyor” dedi.

Çocukların ve gençlerin ülkenin değeri olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Malatya için bir değer olan Galip Demirel ismi verilen böyle bir okulda okuduğunuz için çok şanslısınız. Türkiye’de birleştirilmiş sınıflardan, eğitim araç ve ders gereçlerinin olmadığı, fiziki ortamların çok kötü olduğu yıllardan bu gün spor salonlarının, çevre düzenlemelerinin, laboratuvarların ve sınıflardaki öğrenci sayısı ile gerçekten sizler uluslararası nitelikte eğitim alıyorsunuz. Burada yetişmenizle eğitiminizle Türkiye’nin yarınlarını teminat altına alacaksınız. Türkiye’nin yarınlarına büyük emekleriniz olacağına inanıyorum. Böyle bir okulda yetişeceğiniz ve inanıyorum ki Sayın Galip Demirel gibi bu ülkeye çok şeyler vereceğinize Malatya’ya çok şeyler kazandıracağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir babayı anlatmak hiç kolay değil

Aile adına söz alan Galip Demirel’in kızı Turizm eski Bakanlarından Güldal Akşit de okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Tabi bu kürsüde konuşmak çok kolay değil, hele rahmetli Galip Demirel’in kızı olarak konuşmak, babayı anlatmak hiç kolay değil. Gerçi ne kadar anlatmaya gerek var, çünkü o Malatya’nın bağrından çıkan, Malatya’nın yetiştirdiği müstesna insanlardan birisidir. Burada bulunan her bir Malatyalı hatta görev yaptığı yerlerde bulunan herkes Galip Demirel dediğinizde şükranla, minnetle, hizmetleri ile anıyor. Galip Demirel müstesna insan, tevazu ile büyüklüğü ile olsun yüzünden eksik etmediği tebessümü ile hep hizmete yönelik çalışmaları ile hatırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Rol model aldığımız birisi

Malatya Valisi Mustafa Toprak da konuşmasında Vali Galip Demirel’in kendilerinde her zaman örnek alınan bir bürokrat olduğunu ifade ederek, “Devlete ve milletimize hizmet etme yolunda önemli rolleri kendisinden aldığımız Vali Galip Demirel’i tekrardan rahmetle anıyorum. Galip Demirel çeşitli görevlerde bulundu hepsinin de geriye dönüp baktığımızda gerek İçişleri Bakanlığındaki mesleği, kariyer, gerekse tüm personelin devlete ve millete hizmet etme yolundan Galip Demirel’den öğrendiği çok şey var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 32 derslikli Vali Galip Demirel Ortaokulu’nun resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bakanlar Yılmaz ve Tüfenkci sınıfları gezdi. Burada öğrencilerle sohbet eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, öğrencilere Galip Demirel’i anlattı.

Bakmadan Geçme